Musikredaktionen

WOW Recension: M.I.A.

Flamingo_M.I.A._Hilda-Arneback.JPG

”Give it up for M.I.A!” Som förväntat väckte hon genast liv i festivalens andra dag. Tillsammans med dj och dansare bjöd hon in till en intensiv och minst sagt färgsprakande fest. Och det kändes verkligen som att alla var bjudna, inte minst för att hon flera gånger var ute och sjöng i publiken.

På de gigantiska skärmarna visades allt från psykedeliska papegojor till bilrace i öknen. Och särskilt starkt blir det såklart när musiken ackompanjeras av bildsekvenser från krigsmiljöer och människor på flykt. En av hennes främsta skickligheter är ju just detta, att hålla igång ett röjigt publikhav samtidigt som hon förmedlar viktiga budskap som skapar eftertanke.

”Paper Planes" är fortfarande den i särklass populäraste låten, så det är väl inte mer än rätt att spelningen avslutas med just den. Out with a bang, minst sagt.

Text: Emilia Håkansson
Foto:Hilda Arneback

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

Emilia Håkansson, Eva Gustavfsson, Stina Hjerpe och Pierre Strandberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se