Musikredaktionen

WOW Recension: Nils Frahm

Nils_Frahm_wow_tors.jpg

I strålande sol gör den alltid lika lågmälda Nils Frahm entré på Flamingoscenen som är fylld till bredden av klaviatur, elektronik och audiella maskiner. Slottskogen fylls nu av ömsom sköra och ömsom bestämda toner som lockar fler och fler att stanna upp för att lyssna. Detta är en resa in i ett magiskt ljudlandskap.

Det är tre år sedan den 35årige Hamburgfödde Nils Frahm besökte Way out west senast, då med sin turné för albumet Solo, med en oförglömlig konsert på GöteborgsOperan. Efter turnens slut börjades byggandet av hans nya studio i Funkhaus, Berlin. Resultatet visades upp i januari år när All Melody släpptes. Albumet som också blev startskottet för den slutsålda mastodontturné som nu landat i vår stad.

Den som såg Nils Frahm på Malmö Live eller i Berwaldhallen tidigare i år känner igen sig väl. Den version vi får hör i Slottskogen är något tyngre på den elektroniska delen och lite lättare på den klassiska. Lite festivalanpassad, men utan att tappa sin intensitet. Nils rör sig normalt obehindrat från det elektroniska till det klassiska vidare till det rent ljudligt experimentella. Konserten genomförs med minutiös precision och perfektion. En bra blandning av det senaste materialet, sprinklat med diamanter från förr.

Nils Frahm gav oss troligen Way out west bästa framträdande som gladde de gamla fansen och samlade nya anhängare till följarskaran.

Text & Foto: Eva Gustavfsson

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

Emilia Håkansson, Eva Gustavfsson, Stina Hjerpe och Pierre Strandberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se