Musikredaktionen

K103 besökte P3 Guld 2019

P3_Guld_Vinnare_smalare.JPG

Igår delades nio priser ut i Partille Arena när P3 Guld rev av sin årliga hyllning till svensk musik. K103 gjorde en utflykt och besökte galan. Vilket många andra musikintresserade också gjort, då arenan var fullsatt. Den ganska blandade publiken var också galapiffade till max. Det märktes att intresset ändå är stort bland tonåringar, kulturtanter och branschfolk. Artisterna själva verkade inte lika intresserade, då fem av nio priser inte hämtades upp på plats eftersom vinnarna inte närvarade.

Hov1 var galans stora vinnare och tog hem alla tre tunga priser de var nominerade i. Synd för publiken att de inte var på plats. Robyn och Sandro Cavazza tog inte heller emot sina priser. Och när Graveyard prisades klev sångaren och gitarristen upp på scen och mumlade ”mm, ja, tack så mycket, ha det gött”. För att sedan direkt kliva av scen och fortsätta rakt ut ur arenan utan att sätta sig bland övriga nominerade igen.

Men även om ointresserade och/eller upptagna artister gjorde att en del av galastämningen försvann hade ändå arrangörerna gjort vad de kunnat för att leverera en bra show. Seinabo Sey stod för en pampig inledning. Viagra Boys levererade snyggaste och rockigaste scenframträdandet, även om Markus & Miriams containerspelning också försökte sticka ut kreativt. Känslosammast var hyllningen till Avicii som innehöll tal, musik, videohälsningar och kollage.

Tina Mehrafzoon ledde galan för 200:e gången i rad och är naturligtvis ett superproffs. I år hade hon gamla K103-medarbetaren Marcus Berggren vid sin sida. Göteborgskomikern som förra året uppmärksammades för sin elaka roast av musikbranschen och efter det blev erbjuden att leda hela galan. Ett lyckat drag och en väl avvägd duo, synd bara att de var tvungna att tjata så mycket om hur elak Berggren var och är. En etikett som bara delvis stämmer och som är svår att leverera på om man haussar det för mycket.

Vinnarna av P3 Guld 2019
Årets artist: Fricky

Årets grupp: Hov1

Årets låt: Hon dansar vidare i livet – Hov1

Framtidens artist: Sandro Cavazza

Guldmicken: Hov1

Årets dans: Robyn

Årets rock/metal: Graveyard

Årets pop: Linnea Henriksson

Årets hiphop/r’n’b: Z.E

Text: Kennet Sundberg
Foto: Eva Gustavfsson

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

Connie Nguyen, Eva Gustavfsson och Stina Hjerpe.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se