Musikredaktionen

Lysande fortsättning på Way Out West

Loyle_smal.JPG

”Enjoy the sunshine!!” sa Tom McFarland (eller om det var Josh Lloyd-Watson) under Jungles spelning och det gjorde folk verkligen! Festivalens andra dag kändes soligare än någonsin och musikmässigt fanns det många stjärnor som lyste minst lika starkt. För att nämna några:

Jungle öppnade på Azalea och lyckades få igång ett diskodoftande dansgolv trots att klockan var strax efter lunchtid. Det är fem år sen bandet var här sist och spelade på Trädgårn i en mer ”hemlighetsfull” setting. Nu var de tillbaka och vi fick se ett mer öppet och tillgängligt band. Efterlängtat! När de svävade ut i ”Drops” och öste på i avslutande ”Busy Earnin’” ville man bara höra mer och mer. Och det var oundvikligt att önska att de fått en senare speltid.

Jireel hann knappt entra scenen innan publiken ”bouncade” upp och ner. Han var här för att fucka ur med oss och publiken var inte sen med att joina festen. Under spelningen blir det tydligt att hur många låtar han släppt och medverkat på som blivit stora, lite av en hitkavalkad rent av. Och finast blir det när han kör lugnare ”Nighttime” (vanligtvis med Stor).

Undertecknad såg inte Veronica Maggio men att döma av bilder lär det ha varit någon form av publikrekord. Men exakt alla var inte där, samtidigt fylldes Linné-tältet av en trogen skara Nao-fans. Och det gjorde dem rätt i. Nao var på topp med en smittande energi, coola moves och såklart grymma röst. Stämningen var lika varm på scen som i publiken och roligast blev det nog när hon körde ”Firefly” och ”Complicated” (vanligtvis med Mura Masa).

Kvällens queen bland de avslutande akterna var såklart Seinabo Sey som levererade minst lika bra som förra året. Mäktigt!

Sist men inte minst, Loyle Carner! Musikens Hus är nytt spelställe på årets Stay Out West och igår tillhörde det den brittiske rapparen. Det var SÅ bra från start till mål. Det var 100 procent både på scen och i publiken från första låten (Ice Water) till sista (NO CD med Rebel Kleff). Underbart men kort får man ändå säga, för de ca 45 spelminuterna hade gärna fått vara långt fler!

Text: Emilia Håkansson
Foto: Eva Gustavfsson

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

Connie Nguyen, Eva Gustavfsson, Stina Hjerpe, Victor Johansson och Anton Hedberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se