Musikredaktionen

Strålande start på Way out west

ZaraLtop.JPG

Om det i för årets Way out west pratats om en svag line-up så märks det verkligen inte på invigningsdagen. Här bjuds vi på ett pärlband av fullträffar i strålande sol.

Jens Lekman och Sabina Ddumba får en förväntansfull publik att hänga på låset vid öppning. Göteborgaren tar emot med sin lugna charm och fantastiska röst i Linnétältet.

2014 spelade Silvana Imam på ett sprängfullt Dungen, nu finns det plats för alla fansen när hon är först ut på största scenen. Avskalat med bildskärmar och enstaka gäster låter hon texten tala. I tal, rap och tryck. Hon äger scenen med sin uppriktighet och värme. Hon tar oss från det allvarsamma till det kärleksfulla. Och till publikens lycka dyker även Beatrice Eli upp som gäst.

Mycket är sig likt på årets festival. Way out west har sedan många år hittat sitt fungerande trygga format, men trots det försöker de för varje gång förfina konceptet ännu mer. Nytt för i år är att de förflyttat de klassiska ljud- och ljustornen åt sidan för att ge bättre sikt vid scenerna. Resultatet blir en öppnare yta med enklare access mellan de större scenerna. Mer eller mindre hela festivalen är dessutom golvlagd med plastplattor. Tryggt inför lördagen och dess hotande regnprognos.

Foto: Eva Gustavfsson

K103s musikprofil premierar det lokala framför det nationella, det svenska framför det internationella och det oetablerade framför listettorna. Grundregeln är alltid att det ska vara musik som är intressant för våra lyssnare. Vår rotation är en blandning av pop, hip-hop, elektronika, soul, rock, reggae och ska. Varje vecka plockar musikredaktionen guldäggen från allt nysläppt och lägger till vår spellista. Alla de stora studentradiostationernas spellistor läggs därefter samman till Studentradiolistan - vår egen Topp 20-lista.

Redaktion

Connie Nguyen, Eva Gustavfsson, Stina Hjerpe, Victor Johansson och Anton Hedberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

musik@k103.se