Följ K103s livesändningar från MEG 7-8/4

MEG_-_rattviseformedlingen.jpg

7 - 8 april håller Svenska Mässan öppet för Meg - Mediedagarna, den stora mässan för mediaaktörer och dess konsumenter. K103 sänder live ifrån Göteborgs universitets monter klockan 12 till 16 båda dagarna och ger dig intervjuer med experter inom alla olika ämnen som en mediemässa kan tänkas innehålla. Kom och hälsa på oss på mässan eller följ oss via våra sändningar.

Lyssna här: 103,1 MHz, www.k103.se eller radioappen TuneIn.

K103 ger er filmfestivalradio Från Kafé Frilagret

K103_pa_Frilagret.jpg

K103 Göteborgs Studentradio sänder live från Kafé Frilagret onsdag 3 och torsdag 4 februari 12.00-17.00. Intervjuer med filmare och besökare blandat med nyheter och reflektioner från årets upplaga av Göteborg Film Festival. Kom och besök oss i kaféet, lyssna framför radion hemma på 103,1 MHz eller ha med oss i mobilen mellan filmerna på radioappen TuneIn. Vi hörs

Du som student får möjlighet att gå på P3 Guldgalan gratis som publikstatist!

p3guld.jpg

På lördag är det P3 Guld i Göteborg. Du som student får möjlighet att gå på evenemanget gratis som publikstatist. Det innebär att du har ståplats framför och bredvid scen under hela galan. Du kommer att vara en viktig del av Tv-produktionen och du kan därför komma att flyttas under galans gång – allt för att det ska se så bra ut i TV som möjligt. Inför galan och direktsändningen kommer det att hållas en genomgång med bildproducenten, det är därför viktigt att du är på plats vid utsatt tid. Under kvällen bjuds det på lättare fika.

Vill du vara publikstatist på galan, anmäl dig senast 13 januari till invitation@goteborg.com Vid anmälan får du ett mail med mer information om galakvällen. Först till kvarn!

LÖRDAGEN 16 JANUARI 2016
Samlingsplats: Bildskärmen utanför Scandinaviums entré
Tid: 18.15 – ca 23.00
Klädsel: Smart Casual

K103 ♥ Musikhjälpen || Live: Ida Redig + MIRA + fler TBA

MH15.jpg

K103 Göteborgs Studentradio satsar helhjärtat på att varje år stötta Musikhjälpen med en fenomenal insamlingsfest - och 2015 är givetvis inte något undantag. Festen sker i samarbete med och äger rum på det anrika Jazzhuset.

☆ 10 december 21-03 ☆ 100 kronor i dörren ☆ 18 årsgräns ☆

☛ Ingen ska behöva fly på grund av klimatrelaterade katastrofer! Intäkterna går till #mh15 och detta fantastiska ändamål. Så planera in torsdagen den 10 december - dansa till våra underbara dj:s, kolla på amazing gigs och skramla med oss!

▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴
☆ LIVE-AKTER ☆

IDA REDIG

På scenen ser vi ingen mindre än Göteborgs absoluta popdrottning! Ida Redig är aktuell med en ny singel som heter "Jag ber dig", från EP:n "Jag Kommer Älska Dig Tills Jag Dör" som släpps den 18 februari. Hon vill förmedla kärlek i sina fantastiska texter: kärlek till din omgivning och människorna i den, men först och främst till dig själv.

Tidigare i år släpptes även singeln "Du står kvar", en låt som mottogs på ett fantastiskt sätt av både media och fans vilket resulterade i att låten snabbt fick över en halv miljon streams på Spotify.

https://www.facebook.com/idaredigmusic
https://open.spotify.com/artist/2Q5xMO7xxS59W7ipdDQMQe

MIRA

Med en elektronisk blandning av gitarrer, synthar, stämsång och beats skapar Mira Aasma en ljudbild som inte liknar något annat just nu. Det är ett soloprojekt som får en att drömma sig bort till djupa skogar och sena nätter. Projektet startades upp i våras och just nu mixas en ny singel av Robin Rudén (Erik Rapp/Ms.Henrik m fl) på Music-A-Matic i Göteborg som inom kort släpps på Birds Records.

https://soundcloud.com/birds-records/mira-aasma-ghost-mix4/s-ds2kq

△△ MORE TBA △△

▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴▴
☆ DJ:S ☆

AMILLI
från K103:s Musikredaktion
http://www.k103.se/musik

DISCOVERY SESSIONS
http://www.k103.se/program/discoverysessions

JOHAN SEBASTIAN
från What Matters
http://www.k103.se/program/whatmatters

LEFT DROSI
från Music makes the world go round
http://www.k103.se/program/musicmakestheworldgoround

GUDS STYVSON
från Varje vaken minut
http://www.k103.se/program/varjevakenminut

SELKIE
yours truly K103-ordförande

Vinn biljetter till Adama Tensta på Pustervik 20 nov från K103

adam.jpg

Adam Tensta släpper dubbelsingel och åker på turné med Systraskap som liveband + Erik Lundin som support. På fredag den 20 nov kommer de till klubb Instant och Pustervik. Maila oss på info@k103.se senaste torsdag 19 nov för att vara med i utlottningen. Vinnaren måste vara 18 år för att komma in på klubben.

Adam Tensta släppte i somras sitt tredje album "The Empty", som fått ett fantastiskt mottagande av såväl publik och kritiker. Under hösten följer Adam upp albumet med en dubbelsingel som släpps den 23 oktober och en turné med tre datum, där Malmö (Moriska Paviljongen, 6 nov), Göteborg (Pustervik, 20 nov) och Stockholm (Debaser Medis, 27 nov) får chansen att uppleva hans fantastiska katalog live. Med sig på scen har han duon Systraskap som liveband. Den kritikerrosade rapparen Erik Lundin, tidigare känd som Eboi, följer med som support på turnén.

K103 på MR-dagarna 9-10 nov

MR-Toppbanner-960x342-e1441723192479.jpg

Mänskliga rättighetsdagarna hålls på Svenska mässan den 9-10 november. K103 är på plats och rapporterar. Vi sänder live 12-16 båda dagarna.

Lyssna här: http://tunein.com/radio/K103-1031-s2782/

Mer info på http://www.mrdagarna.nu/

Fira World College Radio Day med K103

Idag är det World College Radio Day! Lyssna på världens studentradio med K103. 14.00-15.00 hör du vår timma.

Sommarlovet är slut. Kontoret är öppet!

20150817_1236001.jpg

K103 har avnjutit sista ledigheten och är nu tillbaka på kontoret. Håll koll på vår sida för höstens nyheter. Det kommer bli en fantastisk termin.

Picknick på K103

summer-picnic-pic.jpg

Under sommaren hör du Picknick här på K103 varje söndag 12-14 med start den 28 juni. Vad händer i stan? Hur är sommaren? Vad gör studenter på sommaren? Var är K103s utsända just denna veckan? Lyssna så får du svar.

K103 promotar göteborgsk musik i live show från Berlin Festival 29-31 maj

Nordic_playlist.jpg

K103 gästar Nordic Playlist under Berlin Festival för att hosta en timme liveradio från Mysliwska. Under de två dagarna kommer du kunna höra musik och radioproducenter från Europa med fokus på nordisk musik. Bland liveframträdandena hittar du GusGus (ISl), Asbjørn (Dk), Noah Kin (Fin), Sandra Kolstad (No). 14.45-16.00 kör vi fokus på musik från Göteborg. Hör oss presentera musiken från vår mångfassetterade indiestad och intervjua Adna som är på plats för ett live-set.

Lyssna här: http://www.nordicplaylist.com/
http://www.berlinfestival.de/

Om K103

K103 är radiostationen för Göteborgs studenter. Här hör du en blandning av musiken vi älskar, ämnena som berör och allt som händer i Göteborg. Vi sänder 43 timmar i veckan på 103,1 MHz och samtidigt på webben.

Läs mer »

Tyck till

Våren gör mig: