Vinn ett träningskort på ditt bästa sluta röka tips

smoking-951984_640.png

Varje dag använder 1,6 miljoner svenskar tobak i någon form. Merparten av dessa vill sluta och att cirka hälften vill ha hjälp med detta. Har du något tips?

Tillsammans med K103 Göteborgs Studentradio vill Help - till ett liv fritt från tobak ha ditt tips för att: inte börja röka, att sluta röka och undvika passiv rökning. Skicka era tips till info@k103.se innan den 22 november. Det bästa tipset belönas med ett 12-månaders träningskort på Fysikens motionsanläggning på Gibraltargatan och Kaserntorget i Göteborg (värde 4795 SEK). Vinnaren presenteras den 23 november.

Vecka 47 uppmärksammas sedan 1970-talet som Tobaksfria veckan i Sverige. Den 16-22 november gör Sveriges tobaksförebyggare en gemensam kraftsamling för att väcka intresse och opinion kring tobaksfrågan. Kampanjen Help - till ett liv fritt från tobak riktar sig till ungdomar och unga vuxna mellan 15-35 år. Under 2009 har Help-kampanjen samlat in allmänhetens tips. Se dem på: http://sv-sv.help-eu.com/

Kommentarer

oj jag såg visst att man ska maila in svaret... jag skickar ett mail istället... ta bort min kommentar. mvh dalemsha

Mitt bästa tips är att inte utsätta dig för några frestelser över huvud taget. Låt någon annan handla åt dig, eller ta i alla fall med dig någon som kan assistera dig vid kassan så att du slipper se cigaretterna och falla för frestelsen.
Stå inte utomhus tillsammans med vänner som röker. Sjung en sång när du börjar tänka på cigaretter, för att byta fokus. Ha alltid choklad eller tuggummi till hands för att om det blir för svårt att kontrollera dig själv, så kan du kanalisera ditt begär till någonting annat istället.

Tyck till

På radio hör jag helst: