K103 Göteborgs Studentradio är värd för World College Radio Day 2017!

Karin_Oliwer__Olle_K103_Studio.jpg

Fredagen 6 oktober arrangeras World College Radio Day för sjunde gången. Studentradiostationen K103 i Göteborg är värdstation för det världsomspännande evenemanget vars tema denna gång är ”The end of the world as we know it”.
– Hittills har studentradiostationer från 28 länder anslutit sig till dagens firande. Dessutom har vi engagerat flera internationellt välkända svenska ambassadörer för sändningen, Hans Blix, Alice Bah Kuhnke och Jens Lekman, berättar Eva Gustavfsson, stationschef för K103 Göteborgs Studentradio.

World College Radio Day, WCRD, är en maratonsändning i 24 timmar där studentradiostationer från hela världen deltar och sänder en timme var.
– K103 är årets värdar, vilket innebär att vi öppnar och stänger sändningen alltså klockan 00.00-01.00 morgonen fredag 6 oktober och 23.00-00.00 på kvällen, berättar Eva Gustavfsson.

Hon berättar att den första maratonsändningen var 2011. Då som College Radio Day i USA, där universitetsradio är en stor och viktig del av mediautbudet och inte minst campuslivet.
Året därpå 2012 grundades World College Radio Day tack vare det stora internationella intresset för evenemanget. Genom åren har dagen haft ett antal ambassadörer, däribland Barack Obama under hans presidentperiod. Även artister som Chris Martin från bandet Coldplay har varit ambassadör för sändningen.

Nu är det Studentradion i Göteborg, K103, som är värd för WCDR.
– Temat för i år är ”The end of the world as we know it” och K103 har ett antal ambassadörer för sändningen där vår officiella är diplomaten Hans Blix. Inte minst ur ett globalt avspänningsperspektiv är Hans Blix dagsaktuell, berättar Karin Björklund som producerar sändningen och fortsätter:
– Andra ambassadör är kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och musikern Jens Lekman.

Kontaktpersoner:
Karin Björklund, producent WCRD, 0730-524440
Eva Gustavfsson, Stationschef, 0703-730079
Här hittar du radiosändningen den 6 oktober: www.worldcollegeradioday.com
Deltagande studentradiostationer: 118 stationer från 28 länder

Tyck till

På radio hör jag helst: