Goburgtalk

Veckans Avsnitt: Mustafa Mohamed

Mustafa Mohamed

Då var det dags att kicka igång 2018 här på Goburg Talk och det görs i sällskap av friidrottslegendaren Mustafa Mohamed. "Musse" får välja musiken och han riktar föga oväntat in den mot sitt stora intresse för svensk hiphop. Med på hans spellista hittar vi således bland andra Mwuana, Stor, Guleed och Abidaz. Dessutom pratar vi om #MeToo inom friidrotten, vänskapen med Mo Farah, hans satsning år 2018 och vi går igenom en matig faktaruta där han bjuder på restips, anekdoten om när han oväntat hamnade på en Metallica-spelning och varför han sällan lyssnar på musik när han tränar.

Ja, ni hör - det här är ett riktigt matigt avsnitt av Goburg Talk som ni inte vill missa om ni är hiphop- och idrottsintresserade.

Programmet sänds med start idag (tisdag) klockan 20:30 och ni kan lyssna online vi denna länk: http://www.k103.se/popup/webbradio

Mustafa Mohamed

Veckans Avsnitt: Intervju med Lamix och Jireel

Årets sista Goburg Talk sänds ikväll (tisdag) klockan 20:30 och veckans gäster är Lamix och Jireel. De har båda haft ett fantastiskt 2017 och tillsammans sammanfattar vi deras respektive år. Lamix berättar bland annat om supersuccén Hey Baby och Jireel ger oss lite intressant info om hans studioträff med Young Thug under sommarens Way Out West.

Veckans Avsnitt: Intervju med Seedy

Goburg Talk välkomnar Seedy till säsongens tredje avsnitt. Den Sthlm-baserade rapparen/sångaren har nyligen släppt det han själv kallar för sin debutsingel och vi går givetvis in på storyn bakom låten. Som relativt ny på musikscenen lär vi känna Seedy bättre genom detta program och vi får bland annat reda på mer om varför han valde bort fotbollen och hur han gled in på musikspåret, hur det gick till när han joinade Nivy och vad vi kan förvänta oss av honom framöver.

Programmet sänds med start idag (tisdag) klockan 20:30!

Veckans Avsnitt: Intervju med Stina Velocette

Veckans Goburg Talk bjuder på en intervju med Stina Velocette, aktuell med låten "Ska det va såhär" som i samband med intervjun ligger högst upp på Spotifys Viral 50-lista. Hon berättar bland annat om hur låten kom till, responsen som hon fått, #MeToo och den kommande Globen-spelningen tillsammans med Kapten Röd och resten av Same Plate Music.

Programmet sänds på söndag med start klockan 14:30!

SÄSONGSPREMIÄR!

Ny tid, men samma program!
Goburg Talk är tillbaka på K103 Göteborgs Studentradio för en säsongspremiär som kan kallas för en hyllning till nysläppt svensk musik. Det blir minimalt med snack och maximalt med musik. Vi blandar Kapten Röd med Esther Kirabo och väver in Jaqe med Cherrie.
Programmet sänds med start idag (söndag) klockan 14:30!

Veckans Avsnitt: intervju med Per Alexandersson

Den här veckan tar Goburg Talk ett kliv bort från hiphop-fokuset och sätter istället strålkastarljuset på stans stora nöjespark, Liseberg. Per Alexandersson är underhållningschef på Liseberg och berättar vad vi kan förvänta oss av sommarsäsongen på Stora Scenen. Bland annat innebär sommarens storsatsning att fler artister än tidigare är bokade, däribland Mary J. Blige, Lani Mo och House of Pain.

Programmet sänds lördag klockan 16:03 och ni kan lyssna online här: http://www.k103.se/popup/webbradio

Veckans Avsnitt: Intervju med Flock

Den här veckan blir det något nytt i Goburg Talk. I mars släppte Göteborgs-duon Flock sin första singel via SoundCloud och YouTube. Det tog fart direkt och nu är de alltså gäster i Goburg Talk för en första intervju. Här lär ni känna dem lite bättre och bland mycket annat får ni reda på deras musikaliska bakgrund, hur de träffades och varför det tog flera år innan de valde att släppa sina första låtar.

Programmet sänds lördag klockan 16:03 och ni kan lyssna online här: http://www.k103.se/popup/webbradio

LYSSNA: Intervju med Emil Salomonsson

Nu ligger Goburg Talks intervju med IFK Göteborgs nyckelspelare Emil Salomonsson ute för lyssning i efterhand. Här berättar han om sitt stora hiphop-intresse och när vi ber honom sätta ihop en spellista tar han med namn som Nas, J. Cole och Tupac.

Salomonsson berättar även om starten på den allsvenska säsongen, chanserna till fler chanser i landslaget och hur det var att spela tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

LYSSNA PÅ INTERVJUN HÄR: https://www.mixcloud.com/K103/intervju-emil-salomonsson-goburg-talk-1704...

Veckans Avsnitt: Intervju med Emil Salomonsson

Den här veckan gästar IFK Göteborgs Emil Salomonsson programmet! Högerbacken med landslagsmeriter har ett stort hiphop-intresse och det är något vi fördjupar oss i. Det är även han som har valt veckans spellista och det blir en mix av bland andra Kendrick Lamar och Nas.

Självklart tar vi även upp säsongsinledningen med Blåvitt och chanserna för fortsatt landslagsspel under Janne Anderssons ledning.

Programmet sänds lördag klockan 16:03 och ni kan lyssna online här: http://www.k103.se/popup/webbradio

LYSSNA: Intervju med IKHANA

IKHANA - Zebrelli

Äntligen finns Goburg Talks intervju med IKHANA tillgänglig för lyssning i efterhand!

Det är tredje gången IKHANA besöker vår studio och den här gången har hon med sitt debutalbum "Zebrelli" i ryggsäcken och givetvis sätter vi spotlighten på det. Vi pratar bland annat om pressen att släppa musik, varför hon har valt att göra albumet utan features och andra samarbeten, vad som är skillnaden på album/playlist, hur hon gör för att hålla sin musik relevant trots att en låt skrevs flera månader tillbaka i tiden och vad hon egentligen säger på introt till WTA.

Som ni kan se så är det en fullmatad intervju!

LYSSNA PÅ INTERVJUN HÄR: https://www.mixcloud.com/K103/intervju-ikhana-goburg-talk-170408/
LYSSNA PÅ ALBUMET "ZEBRELLI" HÄR: https://soundcloud.com/ikhana/sets/zebrelli-2

IKHANA - Zebrelli

Hiphop är grundstenen i Goburg Talk men då och då glider vi medvetet in på andra spår. Vi spelar den fetaste musiken, tar upp aktuella ämnen och pratar med de mest intressanta profilerna i branschen.

Redaktion

Erik Malmqvist.

Sändningstider

Söndagar 14:30 - 15:00

Tisdagar 20:30 - 21:00

Extern länk

twitter.com/GoburgTalk

Följ oss via RSS

Kontakt

goburgtalk@k103.se