K103 på MEG

Så var sista sändningen från årets Meg slut...

Victor & Karin

Nu ligger alla åtta timmars sändning uppe på Mixcloud för den som vill lyssna på våra ljuva stämmor igen. Och scrollar ni ner på denna sida hittar ni även samtliga intervjuer som genomförts. Men nu är årets sändning från Meg slut och alla K103:are kan stolt luta sig tillbaka efter en rolig, intressant och fantastisk helg på Svenska Mässan. Jag vill säga ett stort tack till alla som jobbat med denna sändning!

Ett stort tack till alla gäster som låtit sig intervjuas av oss: Anton Berg, Bodil Tingsby, Britt Börjesson, Ulrika Facht, Handels Marketing, Mats Amnell, Charlotta Parkås, Sandra Foresti, Sandra Rönnsved, Marina Ghersetti, Sven-Åke Axén, Jonathan Falck, Eva-Maria Svensson, Maria Edström och Jenny Wiik.

Stort tack till alla fina medarbetare som jobbat så hårt under dessa dagar men även allt arbete de lagt ner innan sändningen startade: Tina Bergérus, Victor Blomdahl, Linn Karlsson, Lisa Grettve, Sally Eriksson, Malin Ågren, Rebecka Källqvist och Eva Gustavfsson.

Tusen tack till Meg och speciellt Martina Jeansson för att vi blev inbjudna i år igen!

Och sist men inte minst vill jag tacka Bodil Tingsby och JMG för att vi fick vara med och representera Göteborgs universitet under dessa dagar!

Allt detta hårda arbete har verkligen lönat sig för redan under våra första sändningstimmar fick vi ett erbjudande om att göra en ännu större sändning som jag tackat ja till. Håll utkik i etern så lär ni upptäcka när den är på gång!

Vi hörs snart igen!
/ Producent-Karin

Victor & Karin

Praktikant-Charlotta ger sina reflektioner

En trött men överlycklig Charlotta Parkås gjorde Julia och Victor sällskap i montern. Hon var inne på de sista timmarna på sin praktik på Meg och var nästan på väg hem för att "slänga upp fötterna" som Julia uttryckte det. Men innan hon gjorde detta kunde hon berätta om sina dagar på Meg och vilka inspirerande och intressanta människor som besökt den detta år.

Sorry, flash is not available.

Sandra Foresti om den grävande journalistiken

Utöver att vara en av Sveriges mest meriterade researchers så är Sandra Foresti även lärare på JMG. Under Meg anordnade hon Gräv, seminariedelen under lördagen helt ägnad åt det som kallas för grävande journalistik. Och såhär i kölvattnet av ett av världens största journalistiska samarbeten där den så kallade Panamahärvan uppdagats är det ju inte mer än passande att Victor och Sally frågar ut Sandra, som även är deras lärare, vad bra grävande journalistik innebär.

Programledare: Victor Blomdahl & Sally Eriksson
Gäst: Sandra Foresti

Producent: Karin Björklund

Sorry, flash is not available.

Offentlighetsjouren till er tjänst!

Ett av en journalists främsta verktyg är offentliga handlingar och det är med hjälp av tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen som Sverige ven har lagstiftning om transparens och offentlighet. Vem som helst får anonymt plocka ut offentliga handlingar om vem eller vad den vill. Detta är för att skydda båda offentliga instanser och den privata individen. Mats Amnell är journalist på Sydsvenskan och föreläser i grävande journalistik och ekonomi för samhällsjournalister på FOJO som är del av Linneuniversitetet. Han jobbar på Offentlighetsjouren som ger råd och tips till journalister angående sekretess och offentliga handlingar.

Programledare: Victor Blomdahl & Sally Eriksson
Gäst: Mats Amnell

Producent: Karin Björklund

Sorry, flash is not available.

Anton Berg återvänder till studentradion!

Victor, Anton Berg & Sally

För femton år sedan satt Anton Berg bakom spakarna på K103 och sände radio under tiden han läste journalistprogrammet på JMG. Numera är han en etablerad journalist som gjort en mängd dokumentärer för P3 Dokumentär och just nu arbetar han med podcasten Spår. Victor och Sally studerar båda journalistik och ville få alla tips de kunde få från Anton om hur en bra journalist kan leva upp till sin fulla potential. I intervjun berättar han vilka möjligheter poddformatet har inneburit för honom, varför han känner att Spår är rätt steg för honom och hur han ser på framtiden för journalistyrket.

Programledare: Victor Blomdahl & Sally Eriksson
Gäst: Anton Berg

Producent: Karin Björklund

Victor, Anton Berg & Sally

Sorry, flash is not available.

Finns det jobb för journalister?

Britt Börjesson är universitetsadjunkt på JMG och besökte Linn och Victor för att prata om framtiden för en journaliststudent. På Meg stoltserade JMG med att de följt sina studenter under de senaste 13 åren och kunnat konstatera att 8 av 10 har jobb som journalister. Detta trotsar en allmänt vedertagen bild att journalister idag har otroligt svårt att få jobb på en mättad marknad. Britt berättar varför hon tror att journalister utbildade på JMG har stor chans att få arbete inom det fält de har utbildat sig för.

Programledare: Victor Blomdahl & Linn Karlsson
Gäst: Britt Börjesson

Producent: Karin Björklund

Sorry, flash is not available.

Mediebarometern presenterad av NORDICOM

I 37 år har NORDICOM kartlagt hur Sveriges befolkning egentligen använder medier. Ulrika Facht är författare och forskningsinformatör/redaktör på NORDICOM som tillsammans med GU framställer Mediebarometern som sammanfattar deras forskning. Victor och Sally pratade med henne om vad för trender hon ser. Det nämndes bland annat webb-TV och Victor kunde inte låta bli att önska att K103 ska starta webb-TV-kanal.

Programledare: Victor Blomdahl och Sally Eriksson
Gäst: Ulrika Facht

Producent: Karin Björklund

Sorry, flash is not available.

Man pratar gärna OM ungdomar, sällan MED dem

Tina, Sandra Rönnsved & Sally

Sandra Rönnsved är förbundsordförande för UngMedia, en organisation bestående av ungdomar som producerar media. Hon har själv deltagit som jurymedlem under MegAwards där bland annat Årets förnyare inom svensk media belönades, och hon jobbar med att hjälpa till att låta ungdomars röst höras i mediadebatten. Tina och Sally fick en egen intervju med henne där hon fick berätta om sitt arbete och vad UngMedia sysslar med.

Programledare: Tina Bergérus och Sally Eriksson
Gäst: Sandra Rönnsved

Producent: Karin Björklund

Tina, Sandra Rönnsved & Sally

Sorry, flash is not available.

Sociala medier + journalister = sant?

Tina, Marina Ghersetti & Sally

Allt fler verksamma journalister använder sig av sociala medier såsom twitter, Facebook och liknande. Men varför då? Och på vilket sätt? Gör de det som privatperson eller som journalist? Går det att ställa krav på dem? Är det helt enkelt ett bra sätt att vara journalist på?

Universitetslektor Marina Ghersetti från JMG berättade om sin forskning för Tina och Sally.

Programledare: Tina Bergérus & Sally Eriksson
Gäst: Marina Ghersetti

Producent: Karin Björklund

Tina, Marina Ghersetti & Sally

Sorry, flash is not available.

Gå en utbildning som inte är på universitetet? Va?

Tina, Sven-Åke Axén & Sally

Detta är Sven-Åke Axén! Han kom till montern för att berätta om IHM Business School som erbjuder en mängd utbildningar som framför allt passar redan yrkesverksamma individer. Så om du känner att du vill utöka din repertoar men redan har en anställning så kan du kombinera detta och samtidigt även vara berättigad till studiemedel.

Programledare: Tina Bergérus och Sally Eriksson
Gäst: Sven-Åke Axén

Producent: Karin Björklund

Tina, Sven-Åke Axén & Sally

Sorry, flash is not available.

Nu drar Mediedagarna igång på Svenska Mässan i Göteborg. K103 är självklart på plats och håller koll på vad medierna gör nu för tiden. Hör våra sändningar torsdag 12-16 & fredag 12-16. Vi ger dig intervjuer från medievärldens alla hörn.

Redaktion

Karin Björklund, Linn Karlsson, Lisa Grettve, Sally Eriksson, Victor Blomdahl, Malin Ågren, Tina Bergèrus och Rebecka Källquist.

Följ oss via RSS

Kontakt

k103pameg@k103.se