KLANG

RADIO UTSTÄLLNING - RADIO SILENCE av JFK.

SHHHH. I säsongsavslutningen av KLANG har vi fått äran att presentera ännu en fantastisk radioutställning. Det är konstnären och ljudsmeden JFK,s verk Radio Silence. Ljudverket är enligt konstnären själv en kommentar till det brus som vi tvingas leva i dag som natt. Så välkomna till vernissage, ta för er av sherryn luta er tillbaka och njut av något ni garanterat inte hört på radio någonsin.

LÄNK TILL UTSTÄLLNINGEN PÅ MIXCLOUD:
https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e6-radioutst%C3%A4llning-radio-si...

Som vanligt vill vi att ni skickar era ljud till. Det gör ni på klangradio@yahoo.com
Följ oss även gärna på instagram. @klangradiok103

Sjungande sand, Ensamma valar, Syrsor som låter som änglakörer och en ton som aldrig tar sluuuuuuuuut!!!!

Välkomna till det femte avsnittet av KLANG säsong 3. Med gråten i halsen och halva kroppen i graven så tackar vi i detta avsnittet av Sayam som gör sin sista sändning för KLANG. Utöver detta så spelar vi ljudfenomen som sjungande sand, ensamma valar, syrsor som låter som änglakörer, eviga toner och fantastiska Aurora som har spelat in ljudet av plantor som växer.

Vi på KLANG rekommenderar verkligen att ni kollar in veckans lyssnarverk som är skapat av konstnären Aurora.

Aurora website: https://kristinaauroraphotography.portfoliobox.net/portraits

Instagram: @kristina.aurora.photography https://www.instagram.com/kristina.aurora.photography/
@kristina.aurora_photography https://www.instagram.com/kristina.aurora_photography/

Fortsätt skicka era ljud till oss. klangradio@yahoo.com

Avsnittet på Mixcloud. https://www.mixcloud.com/K103/klang-ljudfenomen-s3-e5/

AHHHH!!! HJÄÄÄÄÄLP!!! Vad är det för hemskt som låter?

Välkomna till det fjärde avsnittet i säsong 3 av KLANG. Kvällens tema är SKRÄCK och vi har ett fantastiskt läskigt och ruggigt program för er kära ljudälskare. Vi börjar med en tio i topp lista med de ljud som vi människor anses tycka minst om, de mest obehagliga ljuden på hela planeten helt enkelt!!! SPÄNNANDE!!!! Efter den läskiga lista så talar vi om SPÖKFREKVENSEN på 18,98 HZ. Hur låter den? Vad händer när en spelar upp denna frekvens? Sedan blir det ett underbart otäckt verk framför av Mark Korven på sitt specialbyggda mardrömsinstrument the apprehension engine. Och här rekommenderar vi verkligen att ni kollar på videon längre ner i detta inlägg för att se detta helt unika instrument. Vi avslutar med att lystna på urskaparen av oljud KLANG- Favoriten Luigi Russullo och han Bullermaskiner.. Ett lysnarverk har också kommit till oss denna veckan..Passande nog är det vääääldigt obehagligt.. Ja ni hör ju själva detta avsnitt av KLANG vill ni inte missa!!! Så kryp upp i soffan. Håll någon i handen och så tar vi en vandring i det PARANORMALA..

Avsnittet på Mixcloud.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-4-s%C3%A4song-3-skr%C3%A4ck/

PS. SKICKA ERA LJUD TILL OSS. klangradio@yahoo.com

KNASTER!!!BZZZ!!!:ZAP!ZAP!ZAP!..En promenad under 200 000 Volts kraftledningar i Himalaya.

Välkomna till det andra avsnittet av KLANG Säsong 3!!!

Vi talar om fältinspelningar. Audiovisuella ljudavbildningar av platser och händelser i dåtid och framtid från verkligheten?
Vilka frekvenser går det egentligen att fånga? Går det spela in ljud under vatten? Hur låter växter?...

Vi börjar med att ta en ljudpromenad under 200 000 volts kraftledningar i Himalaya. Fältinspelaren Yannick Daubi tar oss med på en elektrisk vandring och det låter fantastiskt. Sedan blir det audiobiokemi med den kvinnliga ljudkonstnären Mileece som fäster elektroder på växters blad och spelar in ljudet av deras impulser. Hur låter det? Är det ens möjligt. Såkart och ni hör dett här i KLANG IKVÄLL!!! Vi avslutar programmet med vårat favorit segment LYSSNARVERK!!! konstnären Eric Sundevågs har skickat sitt ljudverk Okänd människa. till oss denna veckan. Det är en rykande färsk fantastisk fältinspelning av...Ja vad egentligen????

FORTSÄTT!!FORTSÄTT FÖRTSÄTT!!!!Skicka era audioexperimentella verk till oss på klangradio@yahoo.com

MIXCLOUD: DETTA AVSNITT.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e2-field-recordings/

Yannick Dauby bandcamp. https://kalerne.bandcamp.com/album/fiction-is-a-branch-of-neurology

Mileece bandcamp. https://lorecordings.bandcamp.com/album/formations-lo30

Eric Sundevåg.@esundevag@ Instagram. https://www.instagram.com/esundevag/?hl=sv

KLANG INSTAGRAM @. https://www.instagram.com/klangradiok103/

KABOOM!!! KABAAAM!!! RATTATTATATAAA! HURRAAAAAA!!!

Välkomna till premiären av den 3.e säsongen av KLANG. Siffran tre är ju ett heligt nummer som ni alla vet och vi känner oss i snudd på religiösa för allt gött vi har på gång för er ljudälskare den här säsongen. För att fira det första avsnittet av säsong 3 ordentligt så spelar vi upp en liveinspelning från FRINGE festivalen som ägde rum här i Göteborg nu i helgen. Det är ingen mindre än ena halvan av KLANG-redaktionen Sayam Chortips ljudkonstverk Fragments. Fragments är en blandning av ljudlandskap och poesi där Sayam tar er med på en audiovisuell resa genom tid och rum. Inspelningen gjordes på Haga-teatern här i Göteborg Söndagen den 6.e September. Med sig på scenen har Sayam syntgeniet Niels Gordon och den professionella Pocket Operator operatören Tommy Mattiasson. Tillsammans skapar dom en fantastisk ljudvärld där poesi blandas med elektroniska frekvenser. Ja,ni hör ju själva detta vill ni verkligen inte missa! Så luta er tillbaka, vrid upp volymen, slut ögonen och låt Sayam ta er med på en ljudresa som ni sent skall glömma. Och framför allt...Ni är välkomna till KLANG säsong 3.

Ps. Som vanligt vill vi att ni skickar era ljud till oss här på KLANG så vi kan spela dem i programmet. Det gör ni lättast på klangradio@yahoo.com Följ oss gärna även på Instagram där heter vi klangradiok103.

Allt väl. KLANG.

MIXCLOUDLÄNK: https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e1-fringe-festival-framgments-say...

EKO!!!...EKOO.....EKOOO......EKOOOO.....

FAVORIT I REPRIS!!!

Eko!!!,,Ekoo,,,,Ekooo,,,,Ekoooo,,,I det fjärde programmet av KLANG säsong 2 berättar vi om ljudfenomenet eko. De flesta av oss har ju upplevt fenomenet men vad är det egentligen? Inte nog med det... Vi presenterar även Alvin Luciers mästerverk till ljudexperiment Im sitting in a room!!! Detta verk är ett måste för alla ljudintresserade där ute. Sedan avslutar vi med ett ambient verk inskickat av lyssnaren Michael från hans projekt IHANA. Verket heter Drällvävaren och kommer ta dig med långt bort från där du befinner dig just nu.....

TRACKLIST.

1. Im sitting in a room-Alvin Lucier

2. Drällvävaren-IHANA

MIXCLUDLÄNK. https://www.mixcloud.com/K103/klang-program-4-s%C3%A4song-2/

PS. VI VILL HA ERA LJUD!!!! Skicka dom gärna till oss på klangradio@yahoo.com

FaVORITER I REPRIS - LJUD SOM VAPEN

I säsongens andra avsnitt pangade vi till det. De lät verkligen BOOM KRASCH PANG! När vi snackade om ljud som vapen och spelade upp fyra kvinnliga ljudkonstnärer. Så håll i hatten. NU SMÄLLER DET PANG!!!

https://www.mixcloud.com/K103/klang-program-2-säsong-2-ljud-som-vapen/

FAVORITER I REPRIS - LJUD SOM HELANDE DEL 2

GOOOOOOOOOOOONG!!! Lägg dig ner. Slappna av. Slut dina ögon och låt oss på KLANG ta dig med på ett helande resa för din kropp och själ med hjälp av det uråldriga instrumentet Gong. Vi fördjupar oss i vad ett gongbad egentligen är? Hur går det till? Vad händer i kroppen när vi badar i frekvenser? Hur läker det oss? Efter förra programmets succé med ljud som helande som tema bestämde vi oss här på redaktionen att fortsätta på samma tema. Som Sagt slappna av släpp allt för nu ska du som lyssnar på ett gongbad för tider som dessa är viktigt att ta hand om sig. Trevlig lyssning.

MIXCLODLÄNK: https://www.mixcloud.com/K103/klang-program-6-s%C3%A4song-2-ljud-som-hel...

TRACKLIST.

1. 20 minute Gong Bath - The Chad Brown Sound

2. Sud Tee Ruk - Arnont Nongyao

3. Song ga Gnos - Arnont Nongyao

4. Samtalet - Modsfisyr

FAVORITER I REPRIS - LJUD SOM HELANDE + THAILAND SPECIAL

AAAAAUUUUUUUUUUMMMMMMMMMM!!!!! AAAAAUUUUUUUUMMMMMMM! Är tillbaka med favoriter i repris. I tider som dessa behövs som sagt allt botande och läkande vi kan få. Så vi på KLANG tar vårt samhälleliga ansvar och ägnar detta program åt ljud som helande. Vi pratar om hur ljud kan vara läkande. Vi spelar solfeggiofrekvenser. Vi spelar aum-mantran. Ja, vi spelar helande ljud för er lyssnare helt enkelt. Vi avslutar även med en liten Thailand-special. DETTA LÄKANDE AVSNITT VILL NI INTE MISSA!!! SÅ KÄNN HELANDETS KRAFT GENOM LJUDET. TA ETT DJUPT ANDETAG NU ÅKER VI!!

MIXCLOUDLÄNK: https://www.mixcloud.com/K103/klang-program-5-s%C3%A4song-2-ljud-som-hel...

LJUD TAR ALDRIG SEMESTER!!!

LJUD TAR ALDRIG SEMESTER!!!!

Välkomna till det 10.e programmet av KLANG säsong 2. I detta avsnitt hyllar vi alla er FANTASTISKA lyssnare som skickar in era ljud till oss. Vi är så glada för eran vilja att medverka med eran konst i KLANG så vi bestämde oss helt enkelt att HYLLA er med ett helt avsnitt!!! Varsågoda!!!

Vi inleder med underbart rå domedags industri från FABRIKEN för att sedan ta oss vidare genom läskiga gångar fyllda med gnisslande kedjor i verket Rapid Passes skapat av de Norska ljudguttarna Marcus Reistad och Per Antonsen Guttormsgaard. Sedan blir det raka vägen till ljudfrisören där Modsfrisyr väntar med sina saxar i två av galet psykotiska ljudkollage. Är han tokig på riktigt? Ni avgör själva men GALET BRA det lovar vi att dessa kollage är. Efter denna underbara craziness tar vi oss till Thailand för att möta upp med den trippiga och spirituella ljudkonstduon PON som bjuder på ett psykopsykadelsikt verk skapat med så mycket dreamy reverb och delay att det blir svårt att stanna kvar på Tellus. Så förbered er på att levitera ut i atmosfären. Vi landar på Landvetter igen och tar bussen in till stan för att möta ljudmarodören KOXY med sitt verk Ögonlaser. Enligt KOXY är ögon och laser en perfekt kombo och ja....Efter att ha hört verket är vi beredda att hålla med. Sedan gött fölk!!!...ÄR DET DAGS FÖR EN DEBUT!!! Det är poeten och den fabulösa pianisten Henrik Mimerson som bjuder på fenomenal ljudkonst blandat med poesi i ljudverket Dvärgkastning. Helt svindlande och precis så absurt som vi älskar här på KLANG. Sedan är det dags för drömmig ambient i verket Drällvävaren skapat av IHANA. Till sist så avslutar vi programmet med att lyssna på SURROUND skapat av konstnären JFK. Verket består av samplingar av ett bisamhälle blandat med liveinspelade modulsynthar. Ja,ni hör ju. Detta avsnittet är av episka mått och till stor del skapat av er lyssnare, så vi vill bara säga... STOORT tack och fortsätt att skicka era ljud till oss!!! Trevlig lyssning, ha en fin midsummer och var rädda om varandra. SKÅL!!! Johan & Sayam

MIXCLOUDLÄNK: https://m.mixcloud.com/K103/klang-10-lyssnarverk/?utm_campaign=notificat...

TRACKLIST.

1. FABRIKEN – FABRIKEN
2. Marcus Reistad och Per Antonsen Guttormsgaard - Rapid Passes
3. Modsfrisyr – Ljudkollage 1
4. Modsfrisyr – Ljudkollage 2
5. PON – Regn i Oktober
6. KOXY – Ögonlaser
7. Henrik Mimerson - Dvärgkastning
8. IHANA – Drällvävaren
9. JFK – Bin & Blipp

DEBUTANTEN HENRIC MIMERSON'S hemsida: https://henkepoet.wordpress.com/

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan F Källman

Redaktion

Johan F Källman.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

https://www.instagram....

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se