Balkongpodden

Avsnitt 2: Greenwashing och det röda pillret

I det andra avsnittet av Balkongpodden går Nils och Hannah igenom hur det egentligen går med Sveriges klimatmål och huruvida företag som Preem och Vattenfall verkligen är så hållbara som deras reklamer ger sken av. Därefter dyker de in i det spännande ämnet Qanon i anslutning till förra veckans snack om stormningen av Kapitolium. Vad är det egentligen Q-anhängarna tror på, och vad innebär det att vara "red pilled"? Avslutningsvis reflekterar de över om Tinder fyller samma sociala funktion som att röka. God lyssning!

Alla avsnitt finns på Spotify [https://open.spotify.com/show/0wHxs0EVjArLvf5CqUkNi8?si=1gd8gqEUQZ6ipu8ZvYLm1w], Acast [https://play.acast.com/s/balkongpodden] och Mixcloud [https://www.mixcloud.com/K103/playlists/balkongpodden/]

Avsnitt 1: Regional ojämlikhet och en halv special

I första avsnittet av Balkongpodden pratar Hannah och Nils högt och lågt om allt från Benjamin Ingrossos nya program till stormningen av Kapitolium. Är kändisvärlden som en nutida religion? Vad ledde egentligen fram till missnöjet bakom skandalen den 6:e januari? Och vad är grejen med den potentiella korvstatyn i Göteborg?

I det här programmet får ni följa med oss ut på balkongen när vi diskuterar, analyserar och spekulerar kring det vi ser. Hannah gillar att dra in olika samhällsvetenskapliga teorier och Nils pratar gärna om klimatet.

Grafisk design: Kajsa Lagberg - kajsalagberg@gmail.com - @ka.fod på instagram

Redaktion

files/users/balkongpodden/profile/hannah_och_nils_avskalad-01.jpg

Nils Arnell och Hannah Nilsson.

Sändningstider

Lördagar 10:30 - 11:00

Följ oss via RSS

Kontakt

balkongpodden@k103.se