Balkongpodden

Avsnitt 6: Blommor och bin

I veckans avsnitt tar Hannah och Nils ett viktigt snack om blommor och bin - biologisk mångfald alltså. Nils har fördjupat sig i denna fråga och pratar om varför artrikedom är viktigt, medan Hannah har sett dokumentärserien De utvalda barnen på svtplay och återkopplar det till förra veckans samtal om meritokrati. God lyssning!

Alla avsnitt finns på
Spotify: https://open.spotify.com/show/0wHxs0EVjArLvf5CqUkNi8?si=LfeoBizxQzC3ZLOI...
Acast: https://play.acast.com/s/balkongpodden
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/playlists/balkongpodden/

Avsnitt 5: Om meritokrati

Balkongpodden har utökat sin programtid och sänder nu från och med klockan 10 och en timme framåt på lördagsförmiddagarna!

Denna vecka ägnas åt fenomenet meritokrati, det vill säga idén om att det är dina meriter som ska avgöra vilken plats du får i samhällets hierarki. Har alla verkligen samma möjligheter att tillskansa sig meriter? Vad innebär detta för vår individuella frihet? Och vill vi verkligen ha ett samhälle som bygger på ojämlikhet? I anslutning till detta diskuterar sedan Nils och Hannah CUF:s senaste utspel om att slopa LAS så att ny och yngre arbetskraft kan ersätta Britt-Marie, 45. God lyssning!

Alla avsnitt finns på
Spotify: https://open.spotify.com/show/0wHxs0EVjArLvf5CqUkNi8?si=LfeoBizxQzC3ZLOI...
Acast: https://play.acast.com/s/balkongpodden
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/playlists/balkongpodden/

Avsnitt 4: Jag instagrammar, alltså finns jag

I det här avsnittet av Balkongpodden drar Nils och Hannah ner tempot lite och blir både djupa och filosofiska kring deras vardagsliv. Hannah har läst en bok som handlar om att inte göra någonting och Nils ventilerar sina tankar kring ämnet kärnkraft. Varför är vi så himla noga med att vara effektiva hela tiden? Hur mår man egentligen av att bli störd i sitt arbete? Och varför är det viktigt att göra skillnad på miljö- och klimatpolitik? Allt det får ni reda på i veckans avsnitt. Det hör ni på K103 Studentradio lördag klockan 10:30.

Avsnitt 3: Brunkol och kungligheter

Ett nytt avsnitt av Balkongpodden är här! Efter en återkoppling till förra veckans samtal om greenwashing ifrågasätter Hannah vilka visioner Miljöpartiet egentligen har för det hållbara samhället, medan Nils ger tips på hur man kan göra som Vattenfall och minska sina utsläpp (hint: sälj ditt brunkol). Sin vana trogen byter de därefter ämne helt och ägnar resten av programmet åt att prata om monarkin och dess plats i det moderna samhället. Vad ska vi egentligen med kungen till? God lyssning!

Alla avsnitt finns på
Spotify: https://open.spotify.com/show/0wHxs0EVjArLvf5CqUkNi8?si=LfeoBizxQzC3ZLOI...
Acast: https://play.acast.com/s/balkongpodden
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/playlists/balkongpodden/

Avsnitt 2: Greenwashing och det röda pillret

I det andra avsnittet av Balkongpodden går Nils och Hannah igenom hur det egentligen går med Sveriges klimatmål och huruvida företag som Preem och Vattenfall verkligen är så hållbara som deras reklamer ger sken av. Därefter dyker de in i det spännande ämnet Qanon i anslutning till förra veckans snack om stormningen av Kapitolium. Vad är det egentligen Q-anhängarna tror på, och vad innebär det att vara "red pilled"? Avslutningsvis reflekterar de över om Tinder fyller samma sociala funktion som att röka. God lyssning!

Alla avsnitt finns på Spotify [https://open.spotify.com/show/0wHxs0EVjArLvf5CqUkNi8?si=1gd8gqEUQZ6ipu8ZvYLm1w], Acast [https://play.acast.com/s/balkongpodden] och Mixcloud [https://www.mixcloud.com/K103/playlists/balkongpodden/]

Avsnitt 1: Regional ojämlikhet och en halv special

I första avsnittet av Balkongpodden pratar Hannah och Nils högt och lågt om allt från Benjamin Ingrossos nya program till stormningen av Kapitolium. Är kändisvärlden som en nutida religion? Vad ledde egentligen fram till missnöjet bakom skandalen den 6:e januari? Och vad är grejen med den potentiella korvstatyn i Göteborg?

I det här programmet får ni följa med oss ut på balkongen när vi diskuterar, analyserar och spekulerar kring det vi ser. Hannah gillar att dra in olika samhällsvetenskapliga teorier och Nils pratar gärna om klimatet.

Grafisk design: Kajsa Lagberg - kajsalagberg@gmail.com - @ka.fod på instagram

Redaktion

files/users/balkongpodden/profile/hannah_och_nils_avskalad-01.jpg

Nils Arnell och Hannah Nilsson.

Sändningstider

Lördagar 10:00 - 11:00

Följ oss via RSS

Kontakt

balkongpodden@k103.se