Berätta mer

Avsnitt 8 - Regenter och fastfrusna svanar

I avsnitt 8 av Berätta mer håller Ella en historialektion och Hilda förvånas över de dramatiska händelserna som Ella plockat fram. Kungaparens kärleksrelationer och dödsfall diskuteras. Det bjuds också på en färsk nyhet om räddningstjänsten som fick rycka ut på en händelse som gjorde att Hilda inte kunde sluta skratta.

Avsnitt 7- Farliga gångtrafikanter och bensindränkta sår

I detta avsnitt av Berätta mer är det överlevnad som gäller. Hilda har djupdykt i historier om vilken osannolik tur vissa har haft som lyckats överleva osannolika scenarier. Allt från farliga övergångsställen till att du alltid ska ha din nyckel med dig på jobbet kommer att diskuteras. Det hela avslutas med den låt som enligt forskare går att spela dygnet runt, oavsett morgon eller kväll. Detta vill du inte missa!

Avsnitt 6 - Myter och vilsna barn

Avsnitt 6 av Berätta mer är här! Ella har tagit med sig spännande myter, och Hilda har tagit med sig kaffetermosen. Brännässlor, skräckhus och lopp som bokstavligt talat gick åt skogen, det och mycket mer berättar vi om!

Avsnitt 5- Flykt och frappuccino

I veckans avsnitt av Berätta mer är det tema flykt som gäller. Vilken fånge lyckades egentligen fly från sitt fängelse? Hur mycket smör behövs för smita genom ett hål? Och vad beställde Kanye West på McDonalds? Det och mycket mer ger vi er svar på.

Avsnitt 4 - Bränder och dålig täckning

I avsnitt fyra av Berätta mer får du höra om sommarens spännande äventyr. Hör om Ellas väg till att bli brandman, Hilda som tappade kontakten med omvärlden, och fula fiskar från USA. En mix av allt och lite till väntar er nu när Berätta mer kör i gång igen.

Berätta mer avsnitt 3- Mord och stulna tavlor

I det tredje avsnittet och säsongsavslutningen av "Berätta mer" så har Ella har lekt detektiv och grävt bland brotten som skakat omvärlden och Hilda försöker lista ut om det är lögn eller sanning. Vilket museum saknar fortfarande sina tavlor? Vem blev bara nästan fullständigt moraliskt känslolös? Och hur kan ett land bäst locka sina invånare att ta vaccin? Allt detta tas reda på i avsnitt 3 av "Berätta mer".

Berätta mer avsnitt 2- Sagor och kannibalism

I avsnitt två av "Berätta mer" är temat sagor! Hilda har grävt bland sagorna vi aldrig fick höra som barn, och Ella försöker lista ut vilken av sagorna som faktiskt hade en så hemsk originalhistoria. Åt Rödluvan upp sin egen farmor? Förlorade Askungen ett ben? Betyder bajadär kunglig pissoar? Det och mycket mer får du reda på i avsnitt två.

Premiär för "Berätta mer"!!

14 maj släpps första avsnittet av "Beätta mer". Podden där vi berättar, diskuterar och gissar oss fram till vad som faktiskt stämmer. I ära till premiären är temat på detta avsnitt oss själva, för att du ska få lära känna oss lite bättre. Kohagar, dåligt lokalsinne och gråa ögonvitor, det och mycket mer får du höra om på fredag!

I "Berätta mer" får du i varje avsnitt höra tre spännande historier, men alla är inte sanna. Två är falska och en stämmer. Hör Ella och Hilda när de försöker lista ut vilken som är vilken. Med ett nytt tema för varje avsnitt gräver vi fram historier du troligtvis inte hört.

Redaktion

Ella Persson och Hilda Rundquist.

Sändningstider

Fredagar 10:30 - 11:00

Följ oss via RSS

Kontakt

berattamer@k103.se