College Radio Day

K103 i 24hs maratonsändning i bilder

Idag deltog K103 i World College Radio Days maratonsändning. Det förevigades självklart både i ljud och bild. Missade du det? Titta och lyssna här!
http://www.mixcloud.com/K103/world-college-radio-day-k103-131001/

Ida Mikko, Emilia Håkansson, Lisa Grettve och Robin Havbring ägnade en timma åt hur man kan påverka utvecklingen av ett hållbart samhälle genom att låna av varandra. Vi besökte Klädoteket och ringde William Saidac från Studentradion 98,9 i Uppsala. Allt flankat med lånad musik, dvs covers.

World College Radio Day 1 oktober

Tisdagen 1 oktober är det World College Radio Day, eller som vi kallar det: Studentradiodagen. Som namnet avslöjar är det en dag för att fira och uppmärksamma studentradio som medium.
I över 35 länder
I år kommer Studentradiodagen att firas på stationer i över 35 länder för att tillsammans väcka en större medvetenhet kring studentradioverksamhet. För det svenska firandet står K103 Göteborgs Studentradio och Studentradion 98,9 i Uppsala.
World College Radio Day 24-Hour Global Marathon

Under dagen kommer K103 sända ett 24 timmars live-maraton som går genom 17 länder med start och mål i USA. Årets tema är ”hållbarhet” och kl 10 tar K103 över stafettpinnen från Hongkong för att livesända en timme för att sedan lämna vidare till Italien.

Sändningen kan man lyssna på via webbradio på www.k103.se eller via appen TuneIn.
Med stöd från artister som Avicii och The Lumineers

College Radio Day firades första gången för två år sen och då enbart i USA. Förra året blev det ett internationellt firande som i år har blivit ännu större. Dagen har fått stort genomslag och stöttas i år av artister som Avicii och The Lumineers.

Läs mer om World College Radio Day

Radiodokumentär: ”Different Languages, One Voice: College Radio Around The World”

Inför College Radio Day har det producerats en radiodokumentär kallad ”Different Languages, One Voice: College Radio Around The World”. Syftet är att den ska visa hur studentradio låter i olika delar av världen och belysa vad som gör studentradio unikt och varför det är ett så viktigt medium.

Flera länder har bidragit med material, däribland Sverige som är inledande land i dokumentären.

Dokumentären kommer att sändas av deltagande stationer och här på K103 kan ni höra den kl 21-22.

Happy College Radio Day!

K103 & SRS firar College Radio Day med Chris Martin och Giorgio Napolitano

Den 2 oktober firas College Radio Day för att uppmärksamma studentradioverksamhet över hela världen och lyfta fram dess vikt som medium.

Dagen kommer firas på över 500 studentradiostationer i 23 länder över hela världen för att tillsammans väcka en större medvetenhet kring studentradioverksamhet. Bakom det svenska firandet står SRS Studentradion i Sverige, en riksorganisation för studentradiostationer. Tre av medlemsstationerna går i täten för firandet: Studentradion 98,9 i Uppsala, Radio Campus i Örebro och K103 Göteborgs Studentradio.

Under dagen kommer en 24 timmar lång livesändning kallad College Radio Day 24-Hour Global Marathon sändas genom nio länder. Sverige är ett av de och representeras av Studentradion 98,9 och K103 som kommer sända varsin timme. Sändningen kan man lyssna på genom att streama programmen från de deltagande stationernas webbradio eller via TuneIn.

Det har även producerats en radiodokumentär kallad Different Languages, One Spirit: College Radio Around The World. Till den har flera länder, däribland Sverige, bidragit med material. Dokumentären speglar hur studentradio låter i olika länder och kommer att sändas av deltagande stationer.

Evenemanget grundades 2011 i USA av Rob Quicke som är högste ansvarig för College Radio Day. Dagen har fått stort genomslag och väckt engagemang hos andra än studenter. I år kommer till exempel Chris Martin, sångare i Coldplay, att officiellt starta College Radio Day i USA och de italienska studentradiostationerna har fått uttalat stöd av Italiens president Giorgio Napolitano.

Studentradio är en företrädare för kreativ radioproduktion och en viktig del av medielandskapet. Detta vill SRS uppmärksamma genom att fira den 2 oktober.

Här kan man läsa mer om College Radio Day:
http://www.collegeradioday.com/

Här finns schemat över sändande stationer i College Radio Day 24-Hour Global Marathon:
http://www.collegeradioday.com/#!__globalmarathon

Den 1 oktober firas College Radio Day för att uppmärksamma studentradioverksamhet över hela världen och lyfta fram dess vikt som medium.

Extern länk

www.collegeradioday.co...

Följ oss via RSS

Kontakt

crd@k103.se