World College Radio Day

World College Radio Day 1 oktober

Tisdagen 1 oktober är det World College Radio Day, eller som vi kallar det: Studentradiodagen. Som namnet avslöjar är det en dag för att fira och uppmärksamma studentradio som medium.
I över 35 länder
I år kommer Studentradiodagen att firas på stationer i över 35 länder för att tillsammans väcka en större medvetenhet kring studentradioverksamhet. För det svenska firandet står K103 Göteborgs Studentradio och Studentradion 98,9 i Uppsala.
World College Radio Day 24-Hour Global Marathon

Under dagen kommer K103 sända ett 24 timmars live-maraton som går genom 17 länder med start och mål i USA. Årets tema är ”hållbarhet” och kl 10 tar K103 över stafettpinnen från Hongkong för att livesända en timme för att sedan lämna vidare till Italien.

Sändningen kan man lyssna på via webbradio på www.k103.se eller via appen TuneIn.
Med stöd från artister som Avicii och The Lumineers

College Radio Day firades första gången för två år sen och då enbart i USA. Förra året blev det ett internationellt firande som i år har blivit ännu större. Dagen har fått stort genomslag och stöttas i år av artister som Avicii och The Lumineers.

Läs mer om World College Radio Day

Den 4 oktober firas World College Radio Day för att uppmärksamma studentradioverksamhet över hela världen och lyfta fram dess vikt som medium. Radiophonica i Italien är värdstation för det världsomspännande evenemanget vars tema denna gång är ”Hear it first on College Radio!”.

Redaktion

William Ährlund och Eva Gustavfsson.

Externa länkar

www.collegeradioday.co...player.live365.com/a29...www.facebook.com/world...www.instagram.com/worl...

Följ oss via RSS

Kontakt

crd@k103.se