Den inre galaxen

Vad vill vi egentligen veta om hjärnan?

Heej! Den inre galaxen är tillbaka med ett nytt avsnitt där jag pratar med Emma Slunge om hjärnscanning. Vi har båda nyligen scannat våra hjärnor för en forskningsstudie och filosoferar om vad vi egentligen vill och inte vill veta om hjärnan. Dessutom har vi fått våra hjärnor 3d-printade i plast hem till oss. Vi hörs!

Avsnittet finns att lyssna på här: https://www.mixcloud.com/K103/den-inre-galaxen-avsnitt-3-vad-vill-vi-vet...

Tema skratt

Hej allihopa!!
Den inre galaxen är tillbaka med årets första avsnitt som handlar om skratt. Jag träffade skrattcoachen Lilian som lärde mig att fejkskratta och mycket annat.
Ha det gott, vi hörs!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/den-inre-galaxen-avsnitt-2-tema-skratt-k10...

Vad är en känsla?

I detta avsnittet träffar jag psykologiforskaren Stefan Winblad för att klura på vad känslor faktiskt är och varför vi har dom egentligen. Det var visst lite komplicerat så vi fick filosofera en del och äta bullar också. Ha en go helg!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/den-inre-galaxen-avsnitt-1-vad-%C3%A4r-en-...

Den inre galaxen är en intervjupodd med gäster och experter som alla är nyfikna på hur vi människor beter oss och vad som egentligen händer i våra känsloliv och hjärnor.
Varje avsnitt kan på något sätt kopplas till vår kognition (minne, emotioner, uppmärksamhet, tänkande, problemlösning m.m). Hur uppfattar vi världen egentligen? Så det blir samtal om allt möjligt stort och smått..

Redaktion

files/users/deninregalaxen/profile/Paulina_Berlin.jpg

Paulina Witte.

Följ oss via RSS

Kontakt

deninregalaxen@k103.se