Den rörliga lyrikern

Diktläsning 9 december

Det händer någonting utanför studion medan jag står och spelar in. Ett svepande, högt ljud får mig att resa mig från stolen jag sitter på bakom mikrofonen och gå till fönstret. Annars är det som vanligt. Jag läser dikter även i denna fredags program. Men det är något som inte är helt i vanlig ordning, också i diktläsandet. Det är i en annan ordning, och det går bra ändå. Lyssna den 9 eller 10 december så får du reda på i vilken ordning jag läser dikterna ;)

Dessutom ger jag uttryck för mina tankar kring julen, tänk om denna högtid hade skapats av butikskedjorna för att få folk att shoppa mer? Och är det så egentligen? Nej, och det säger jag också i programmet. Lyssna så får du höra!

Bob Dylan och några tankar kring sannolikhet

Precis innan jag tar sista dikten för veckans program tar jag upp att jag tänkt lite på sannolikhet. Det är inte så att jag kopplar ihop begreppet "sannolikhet" med Bob Dylan, men av någon anledning blir jag bara tvungen att ta upp det innan jag låter det hänga i luften. Ur vilka perspektiv kan man se Tage Danielssons monolog "Om sannolikhet", i den tid vi lever idag? Den frågan finner sina svar när jag framför min reflektion. Annars kommer det bara handla om Bob Dylan - jag kommer läsa tre dikter som är inspirerade av årets nobelpristagare i litteratur. Lyssna gärna!

Nu pratar jag.

Nej, det gör jag inte, jag skriver. Men i radion pratar jag, och det skall handla om att prata, men också om att vara tyst. Det är något jag funderar kring, när det kommer till att prata i just radio. Vad mycket man måste akta sig för att säga eftersom det är så många som lyssnar. Exakt det här kommer jag inte prata om, men det kommer nämnas. Välkommen att lyssna!

Historier som kanske gör skillnad

Rubriken till detta inlägg är samma som namnet jag valt att ge till programmet den här veckan. Även om ni inte vet om det. Den enda dikten som kommer vara i det här programmet (16/9) lägger jag i början och låter vara som ett öppnande för allt annat jag därutöver läser i programmet.

Jag kommer reflektera lite över hur det skulle bli om hela världens befolkning fick 16,3 miljoner var. Då berättar jag också varför vi skulle få det. Vi får också följa med på en audition där en monolog framförs som handlar om att inte tycka om arbetsprover. Jag kommer reflektera över hurdant idealet är i de sociala sammanhang vi lever under, med en aldrig tidigare framförd monolog som heter "Den perfekta kvinnan".
För den som är intresserad av matematik kommer det här programmet vara delvis intressant, då jag vidare kommer läsa en sorts reflektion om huruvida tio och en halv kilometer är lika mycket som en och en halv mil eller ej. Något man ej heller bör missa är novellen "Med får i ekvationen".

Den Rörliga Lyrikern startar för hösten

I höstens första program försöker jag knö in historier och dikter i programmet medan tiden bara springer iväg.

Redaktion

Erica Törnqvist.

Sändningstider

Fredagar 15:00 - 15:30

Lördagar 15:00 - 15:30

Följ oss via RSS

Kontakt

denrorligalyrikern@k10...