Den rörliga lyrikern

Emotionellt i Den Rörliga Lyrikern

Du vet den där känslan man kan få av att bara vilja ge upp alltsammans? Jag hoppas inte det.

I veckans program av Den Rörliga Lyrikern läser jag en berättelse som heter "Spring bort min vän!". Den handlar om ett förälskat par där hon, som heter Isabelle, räddar livet på sin fästman Dennis och därefter blir inlagd på sjukhus efter sina skador. Strax därefter får Dennis, som är konstnär, ett telefonsamtal från en konsthandlare i New York som vill ställa ut hans målningar där. Till en början känns det helt självklart för honom att tacka nej, tills dess att Isabelle berättar för honom att hon vill göra slut. Då har hon också sagt upp sig från sitt jobb, säljer sin lägenhet, flyttar hem till sina föräldrar utanför staden och ägnar sig en tid åt absolut ingenting. I New York flyter arbetet på bra för Dennis, med ett porträtt av Isabelle som inspirationskälla. Hur det slutar? Det får du höra i programmet, ha en fin vecka!

Redaktion

Erica Törnqvist.

Följ oss via RSS

Kontakt

erica.tornqvist@gmail....