Den rörliga lyrikern

"En människas konster" @ Den Rörliga Lyrikern

Under tisdagen, innan jag gick till studion för att spela in veckans program, lyssnade jag på direktsändningen av rättegången om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm som ägde rum i april förra året. Det var ingen lätt lyssning, och jag kom också att tänka på demonstrationerna samma helg som Bokmässan här i Göteborg i slutet på september. Det är av någon anledning inte lätt för mig att ta in sådana här intryck, särskilt inte om de sker direkt eller indirekt i min närhet. Jag undrar någonstans om det är detta som gör att jag ibland visualiserar omskakande situationer, som med största sannolikhet inte skulle hända mig på riktigt men som ändå kan göra mig alldeles röd i ansiktet. Novellen "En människas konster" är ett exempel på mina visualiseringar. Om att bli orättvist behandlad, säga ifrån men bli ännu mer orättvist behandlad. Det är sånt som aldrig skulle kunna hända mig på riktigt. Bara i huvudet. Och kanske en och annan novell då och då.

Redaktion

Erica Törnqvist.

Följ oss via RSS

Kontakt

erica.tornqvist@gmail....