DISKO KAPUTT

Olof Heinö på DISKO KAPUTT

Olé Olé Olé!!

Dagens gäst på DISKO KAPUTT säger om sig själv att hans musikalisk smak blev kanske mest präglad av ett kassettband som hans syster ägde när han var ett litet barn och som han lyssnade sönder på. Kassettbandets innehåll var soundtracket till en film som handlar om en amerikansk stridspilot som vill bli den bästa piloten i världen (men så träffar han plötsligen sin stora kärlek osv. lalalala).

Tom Cr...ähhh jag menar Olof Heinö heter i alla fall min gäst i programmet ikväll. Olof är en absolut expert för det som som sammanfattas under det högst diskutabelt begrepp 'world music'. Just för att han har så mycket bra koll på internationell musik blir han regelbundet bokad som dj för Clandestino Festivalen och liknande arrangemang. Hans fokus ligger på rytm och sound och det kan vara både cineastisk och till exempel musik från Karibien, Cumbia, Afrobeat, brasiliansk Tropicalia, dub eller modernare elektronisk dansmusik från ambient till techno. Hans dj mixes hittar ni på Mixcloud (https://www.mixcloud.com/Okol/) och musik från hans gammal band på Soundcloud (https://soundcloud.com/ottootto-1).

Olof är en mycket trevlig, öppen och mycket omtänksam person och det är alltid spännande att ha ett samtal med honom. Exakt så var det också när han var i radiostudion med mig igår för att spela in programmet i förväg [klicka här mina nyfikna vänner https://soundcloud.com/dis…/disko-kaputt_20151009_olof-heino]. Då kom han även med ett eget koncept som han funderade på för programmet: mixen som han gjorde för DISKO KAPUTT består bara av 'sista låtar', alltså bara musik som passar för sista dansen på parketten. Det var en grym idé tycker jag och mixen blev mycket mycket bra.

Vi hörs ikväll och alltid, puss på öronen!

______________________________ ____
DISKO KAPUTT
Fre_19-20 / FM 103.1
www.k103.se/program/diskokaputt
https://soundcloud.com/disko-kaputt
____ ______________________________

Gothenburg based podcast about the people's love for kaputt music. Representing the local underground sound since 2014. Produced by Klaus Buchholz alias DJ Satan Ibrahimomix.

Redaktion

files/users/diskokaputt/profile/Portrat_Spass_02.jpg

Klaus Buchholz a.k.a. DJ SATAN IBRAHIMOMIX.

Externa länkar

soundcloud.com/disko-k...www.instagram.com/disk...www.facebook.com/group...

Följ oss via RSS

Kontakt

diskokaputt@k103.se