Drömgästen

Drömgästen 24/12: låtskrivaren och sångerskan Sanna Wermelin

19-åriga Sanna Wermelin kan inte ens minnas hur musiken kom in i hennes liv – den har alltid funnits där. Hon både skriver, sjunger och producerar egna låtar och på sin egen youtube-kanal sjunger hon covers – på koreanska. Om Sanna själv får bestämma skriver hon snart egna låtar på koreanska också.

Lyssna kl. 14.03 eller när du vill här på länken: https://www.mixcloud.com/K103/dr%C3%B6mg%C3%A4sten-24-december-artisten-...

Conny vill resa världen runt med sin musik

22-åriga Conny Berghäll har musiken i blodet. Det har han alltid haft. Men den har aldrig riktigt fått ta all plats i hans liv - förrän nu.
Hör Connys resa som musiker från att skriva låtar om kanelbullar till att flytta tvärs över Östersjön för att blåsa liv i drömmen om att bli musiker på heltid. Och givetvis bjuder han på sin Youtube-hit revolution också.
Lyssna kl. 14.03 eller när du vill på länken: https://www.mixcloud.com/K103/dr%C3%B6mg%C3%A4sten-10-december-musikern-...

Nicolina är blind och tävlar i judo: "Känns bra att vara bäst i världen"

25-åriga Nicolina Pernheim är blind och en av de bästa på judo i Sverige. Hon är världsbäst i sin klass och på sin meritlista har hon bland annat tre EM-guld, brons i SM mot seende och i september deltog hon i sitt tredje Paralympics. I Drömgästen berättar Nicolina om hur hon gick från att tro att hon inte var något vidare på judo till att förstå att det kunde ta henne hur långt som helst, om hur det är att tävla i judo som blind och om kampen mot fuskarna i synklasserna.

Lyssna på lördag kl. 14.03, och i efterhand på länken nedan.
https://www.mixcloud.com/K103/dr%C3%B6mg%C3%A4sten-med-judokan-nicolina-...

Premiär för Drömgästen – med glasskonditorn Marie Sedin

Göteborgaren Marie Sedin hade utbildat sig till konditor, men när jobbmöjligheterna sinade hamnade hon i fordonsbranschen som konsult. Efter många år av stress, press och knappt någon tid med familjen fick hon nog. Konditorsdrömmen vaknade till liv och det resulterade i det egna företaget Gettergod Gelato, som tillverkar glass på något så annorlunda som getmjölk.

Hör Maries inspirerande berättelse om hur hon nådde botten och fick en rejäl tankeställare om vad hon egentligen ville göra med sitt liv. Och om hur hon till slut gjorde det.

Lyssna i efterhand här: https://www.mixcloud.com/K103/dr%C3%B6mg%C3%A4sten-med-marie-sedin-29-ok...

Många av oss har en dröm som vi skulle vilja att blev verklighet. Sorgligt nog förblir en hel del av drömmarna just drömmar. Drömgästen är ett försök att hindra drömmar från att gå i graven utan att bli något mer. Varannan lördag intervjuas en person som har förverkligat sin dröm. För kanske blir vi lite modigare av att lyssna på personer som faktiskt har vågat.

Redaktion

Maria Snellman.

Följ oss via RSS

Kontakt

dromgasten@k103.se