Drömgästen

Nicolina är blind och tävlar i judo: "Känns bra att vara bäst i världen"

25-åriga Nicolina Pernheim är blind och en av de bästa på judo i Sverige. Hon är världsbäst i sin klass och på sin meritlista har hon bland annat tre EM-guld, brons i SM mot seende och i september deltog hon i sitt tredje Paralympics. I Drömgästen berättar Nicolina om hur hon gick från att tro att hon inte var något vidare på judo till att förstå att det kunde ta henne hur långt som helst, om hur det är att tävla i judo som blind och om kampen mot fuskarna i synklasserna.

Lyssna på lördag kl. 14.03, och i efterhand på länken nedan.
https://www.mixcloud.com/K103/dr%C3%B6mg%C3%A4sten-med-judokan-nicolina-...

Många av oss har en dröm som vi skulle vilja att blev verklighet. Sorgligt nog förblir en hel del av drömmarna just drömmar. Drömgästen är ett försök att hindra drömmar från att gå i graven utan att bli något mer. Varannan lördag intervjuas en person som har förverkligat sin dröm. För kanske blir vi lite modigare av att lyssna på personer som faktiskt har vågat.

Redaktion

Maria Snellman.

Följ oss via RSS

Kontakt

dromgasten@k103.se