Feedback

Feedback #4 - Sångare med höga register ft. Virginia And The Flood

I det fjärde avsnittet av Feedback fokuserar vi på sångare som sjunger i höga register. Till det får vi besök av den göteborgsbaserade artisten Virginia And The Flood, aka Cornelia Adamsson, som även kör två låtar live! Det blir ett härligt avsnitt med whistle tones, falsetter, hårdrock och ballader. Och lite fysiologi.

"Virginia And The Flood är kommen ur en kombination av nervkläm, tandagnisslan och örontortyr. En långresa och en påstridig tinderdejt planterade en övertygelse där tvivel helt ogenerat hade vuxit fast; musik kunde spelas in för att kunna släppas ut, annars väntade helvetets portar. En 3-årsprocess slogs på. En trögflytande sörja. Som ett resultat växte behovet av att födas på nytt; mitt i allt såg en zebra dagens ljus. En flytt från 10 Stockholmsår till Göteborg, gav Virginia och zebran luft att andas igen och musiken kan nu slutligen få gå. Skärande, snäll, vacker, hård. Lyssna och gråt.”

Virginia And The Flood är Cornelia Adamssons musikunge. Med sin intressanta countrysättning landar VATF i Ghost folk/Southern goth. Medan rösten för tankarna till både Emmylou Harris och PJ Harvey så drar musikinfluenserna fram över ett ljudlandskap som pendlar mellan vackert, mörkt och hjärtskärande.
Hösten 2017 öppnade Virginia And The Flood för Daniel Romano på Debaser Strand i Sthlm och i juni i år delade hon scen med Nicolai Dunger och Peter Morén på Kvarteret (Slaktkyrkan) i Sthlm.
Virginia And The Flood är nu aktuell med singlarna "Dear God" och "You Will Never Know A River". I höst släpps hela albumet Aqua Duck Down.

Du kan lyssna på henne här: https://open.spotify.com/artist/6btpL5HqrzIAseFL23YOk1?si=6tHVCNpLQZmbiH...

Avsnittet sänds 19.00 lördag 20/4 med repris 27/4, eller senare i mixcloud.

Låtlista:
1. Cocteau Twins - Alice
2. Kate Bush - Moving
3. Yma Sumac - Birds
4. Julee Cruz - Rocking Back Inside My Heart
5. Joan Baez - Diamonds and Rust
6. Whitney Houston - I Have Nothing
7. Mariah Carey - Love Takes Time
8. Pernilla Wahlgren - Picadilly Circus
9. Turid - Song
10. Led Zeppelin - How Many More Times
11. Jimmy Scott - Sometimes I Feel Like a Motherless Child
12. Virginia and The Flood - You Will Never Know a River + And Then the Rain Came
13. Tiny Tim - Tip Toe Through The Tulips With Me

Nedan en video från duetten tillsammans med Nicolai Dunger från Lyckholmia live:

Molly och Niklas dyker in i olika musikaliska kontexter - popkulturella, subkulturella såväl som klassiska musikperspektiv.

Programmet ägnas åt olika teman med varierande bredd. Den röda tråden blir att ge fokus åt specifika musikaliska kontexter och perspektiv som annars lätt kan missas vid en alltför allmän överblick på musikhistorien. Innehållet kommer i viss mån vara präglat av vår egen referensram och musiksmak, men också en ambition att vidga såväl våra egna som lyssnarens vyer, detta både med hjälp av bidrag från inbjudna gäster och att rikta oss mot hittills outforskade fält.

Redaktion

files/users/Feedback/profile/Skarmavbild_2019-09-09_kl._23.14.15.png

Molly Ploom och Niklas Fite.

Sändningstider

Lördagar 19:00 - 20:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

feedback@k103.se