Feedback

Feedback #9 - Fritungeinstrumenten och den nye programledaren

I det nionde avsnittet av Feedback möter vi programmets nya programledare Niklas Fite, känd som gäst från tidigare avsnitt. I avsnittet lyssnar vi på och diskuterar fritungeinstrumentens värld. Det blir en blandning av öst och väst, drone och dans men framförallt blir det fantastisk musik som kretsar kring denna underbara instrumentgrupp.

Som utlovat i programmet kommer här ett videoklipp på en munorganist, spellistelänk samt självklart låtlista från programmet.
Avsnittet sänds lördag 14/9 och 21/9, 19.00 i K103, frekvens 103,1, eller senare i mixcloud. Vill du lyssna på gamla avsnitt av programmet hittar du dem HÄR!

Låtlista i spelordning:
Relance - Gal Costa
Goshoraku No Kyu - The Imperial Court Ensemble
Prologue - Ko Ishikawa
Fenghuang Zhanchi - Weng Zhenfa, FU Renchang, Wu Wei
Don't Let Your Right Hand Know - Sonny Boy Williamson II
Harmonica Concerto: Andante - (komp.) Heitor Villa-Lobos, Orquestra Filarmónica de Gran Canaria
Oui-Non (A) - Rüdiger Carl, Joëlle Léandre
Lom Phat Paï - Souligna Fasavang
Passarinho - Aleuda, Hermeto Paschoal

Spellista har ni här:
https://open.spotify.com/playlist/57ZqodG9VaGXThN53bfIHE?si=PzMu6pP1ShOm...

NU ligger detta geniala avsnitt uppe på mixcloud så att du kan lyssna OM och OM igen! Du hittar det här: https://www.mixcloud.com/K103/feedback-9-fritungsinstrument-140919/

Molly och Niklas dyker in i olika musikaliska kontexter - popkulturella, subkulturella såväl som klassiska musikperspektiv.

Programmet ägnas åt olika teman med varierande bredd. Den röda tråden blir att ge fokus åt specifika musikaliska kontexter och perspektiv som annars lätt kan missas vid en alltför allmän överblick på musikhistorien. Innehållet kommer i viss mån vara präglat av vår egen referensram och musiksmak, men också en ambition att vidga såväl våra egna som lyssnarens vyer, detta både med hjälp av bidrag från inbjudna gäster och att rikta oss mot hittills outforskade fält.

Redaktion

files/users/Feedback/profile/Skarmavbild_2019-09-09_kl._23.14.15.png

Molly Ploom och Niklas Fite.

Sändningstider

Lördagar 19:00 - 20:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

feedback@k103.se