Feedback

Feedback #19 - Den experimentella cellon

I det nittonde avsnittet av feedback maxar Molly och Niklas användningen av ordet cello - lyssna för att ta reda på hur många gånger det kan sägas inom loppet av en timme! Vi går igenom musik för och med det otroliga instrumentet cello som frångår konventionerna. Det blir olika sorters jazz, fri-impro & konstmusik bland annat. Detta vill ni inte bara missa! Avsnittet sänds lördagarna 7/3 & 14/3 19.00.

Musiken som du hör i avsnittet är:
Kottos - Iannis Xinakis
Improvised Piece IV - Dave Holland, Derek Bailey
The Grip - Arthur Blythe
Cello Concerto: II - György Ligeti
Three of Wasps - Tristan Honsinger, Sean Bergin
8 to....... - Günter Christmann, Mats Gustavsson
The Baron - Eric Dolphy
Spins and Spells - Kaija Saariaho
Dog Law - Tom Cora, Dave Holland
Black Angels: X. God-Music - George Crumb

Molly och Niklas dyker in i olika musikaliska kontexter - popkulturella, subkulturella såväl som klassiska musikperspektiv.

Programmet ägnas åt olika teman med varierande bredd. Den röda tråden blir att ge fokus åt specifika musikaliska kontexter och perspektiv som annars lätt kan missas vid en alltför allmän överblick på musikhistorien. Innehållet kommer i viss mån vara präglat av vår egen referensram och musiksmak, men också en ambition att vidga såväl våra egna som lyssnarens vyer, detta både med hjälp av bidrag från inbjudna gäster och att rikta oss mot hittills outforskade fält.

Redaktion

files/users/Feedback/profile/Skarmavbild_2019-09-09_kl._23.14.15.png

Molly Ploom och Niklas Fite.

Sändningstider

Lördagar 19:00 - 20:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

feedback@k103.se