F-EMME

Kvinnor och Klimatet

I dagens avsnitt av F-EMME ställer vi oss frågan om klimatfrågan är en feministisk fråga.
Vi diskuterar Eco gender gap, könsrollers påverkan på miljömedvetenhet och feministiska miljörörelser. Vi gästas också av Olivia och Linn från KLIMATET som hjälper oss att reda ut vem som drabbas hårdast av klimatkrisen. Lyssna 15.00 idag eller när du vill på mixcloud.

Bild: Pete Linforth, TheDigitalArtist, Pixabay

Feministisk Första Hjälpen

I dagens avsnitt av F-EMME pratar vi om böcker, filmer, serier och poddar som på ett eller annat sätt rör jämställdhet och feminism, samt delar med oss av våra favoriter. Så vare sig du gillar att kolla på filmer eller serier, om du brukar lyssna på podcast på väg till skolan, eller jobbet, eller hellre läser en bra bok, finns det något bra tips för dig i detta avsnitt! Lyssna idag kl 15:00 eller när du vill på Mixcloud.

Nedan hittar du en sammanfattning av allt vi tipsar om i avsnittet:

Böcker
-För att kunna leva, Yeonmi Park
-Min Historia, Michelle Obama

Filmer
-Hidden figures
-Suffragette
-Call me by your name
-Jag är ingen lättfärdig man
-After we collided (motexempel)

Serier
- Euphoria
-She’s gotta have it
- Dirty John, Betty
-Dokumentärserie, En våldsam kärlek
-Sexeducation

Poddar
-Systemfel
-Alla våra ligg

Prostitution- vem, hur, varför?

Dagens avsnitt av F-EMME är en mix av skratt, frustration och upprörande känslor. I mitten av maj togs medieprofilen Paolo Roberto på bar gärning efter att ha köpt sex och debatten om prostitution tog åter fart i Sverige. F-EMME pratar idag sexköpslagar, straffskalor och
konsekvenser av prostitution. Vi gästas dessutom av Ulrika Persson på telefon, ordförande och verksamhetschef för den ideella föreningen Alltid Sedd som bland annat hjälper oss att reda ut vem som säljer sex, vem som köper sex och de största myterna kring prostitution. 15.00 idag eller när du vill på mixcloud.

Behöver du som lyssnare stöd för att ta dig ur prostitution?
Besök Mikamottagningen i Göteborg https://goteborg.se/wps/portal/start/social--och-familjefragor/familj-barn-och-ungdom/mikamottagningen/!ut/p/z1/hY6xDoIwGISfhrX_TykU3ToYDUqiE9jFIKmFhFJSqk18enE00Xjb5b7LHUioQY7No9eN7-3YDIs_y-zC6BbjgsX7HHccRXralCXjNDmmUP0D5BLjDwmEAmR_NSS0hiBJOM04izlbcZ5nlL_nxXhNcg3SqZtyypG7W1513k_zOsIIQwhEW6sHRVprIvxW6ezsof4kYTL186Aq8QI5Ecp3/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/
eller någon av dem kvinno- och tjejjourer som finns runt om i Sverige
https://unizon.se/hitta-jour.
Du kan också hitta mer information om Alltid Sedds arbete på https://www.alltidsedd.se/

Kropp, komplex och ideal

I dagens avsnitt av F-EMME pratar vi om kroppsliga trender, botemedel mot komplex och naked attraction(???) Vi gästas också av Birgitta Meurling, professor i etnologi vid Uppsala universitet, som hjälper oss att reda ut hur kroppsidealen sett ut historiskt, vad och vem som skapar dem samt om det funnits kroppsaktivism även förr. Det här är ett avsnitt du inte vill missa!
Idag 15.00 på k103 eller när du vill på mixcloud.

Bild: Deedee86, Pixabay

F-EMME går på sommarlov!

Vi i F-EMME panelen går nu på sommarlov och pausar produktionen fram tills skolstarten i höst. Gamla avsnitt finns att lyssna på mixcloud. Ha en skön sommar!
Bild: Free-Photos, Pixabay

Våld i hemmet

Under rådande Coronapandemi är vi många som varit tvungna hålla oss hemma mer än vanligt. För vissa är det en möjlighet att göra klart det sista på huset eller läsa den där boken man aldrig hann med, men för andra är hemmet en otrygg och rent utav farlig plats. I dagens avsnitt av F-EMME intervjuar Lora Jenny Westerstrand från ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige). Hur påverkar Coronapandemin våld i hemmet? Vilka resurser har Sverige för dem som utsätts? Och vilka varningstecken ska man som anhörig vara vaksam på? 15.00 idag på K103 eller när som helst på mixcloud.

Bild: Alexas_Fotos, Pixabay

Personliga erfarenheter av könsroller

I dagens avsnitt av F-EMME pratar vi om lotten att födas som flicka. Vilka förväntningar och könsroller stöter en på? Häng med på en personlig resa om hur vi upplever att det är att vara kvinnor, från barndom till vuxen ålder. 15.00 på K103 idag eller senare på mixcloud. God lyssning!

Män, machokulturen och #metoo

Veckans avsnitt av F-EMME är en specialare du inte vill missa!
Sofia och Vilma är ännu inte tillbaka, men Lora gästas av Parsa och Willy från Rappakalja.
Kan man vara man och feminist? Vilka krav ställs män inför 2020? Har #metoo bidragit med något positivt även för killar? Detta och mycket mer hör du idag 15.00 eller i efterhand på mixcloud.
God lyssning och glad påsk önskar F-EMME gänget!

Referenser i programmet:
Gilettereklamen: https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...
Under Kevlaret: http://www.underkevlaret.se/?fbclid=IwAR3jus3xU-As4D0pASs6MEfZFpE3ijZYz3...

Repriser på grund av Coronaspridningen

Hej alla lyssnare!
På grund Corona/Covid-19 spridningen kommer vi i F-EMME redaktionen inte att kunna träffas och spela in nya avsnitt på ett tag framöver. Istället sänder vi ett gäng goa repriser på vanlig sändningstid lördagar 15-16. Dessa är på engelska eftersom vi precis har bestämt oss för att byta språk men så fort vi är tillbaka kommer vi att köra vidare på svenska. Vi ursäktar förvirringen men hoppas att ni ska njuta av innehållet oavsett språk.
God lyssning önskar F-EMME gänget!

Bild: CDC/ Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAMS

Internationella kvinnodagen

F-EMME är tillbaka, numera på svenska!
I dagens avsnitt pratar vi om den internationella kvinnodagen 8 mars och feministiska framsteg och bakslag från det gångna året 2019 Det här är ett avsnitt du inte vill missa!
Hör oss 15.00 den 14 mars, eller i efterhand på mixcloud.
I studion Sofia Fisher tillsammans med två nya medlemmar; Vilma Ellemark (till vänster) och Lora Gremeaux (till höger)

Sorry, flash is not available.

F-EMME is a space for us to discuss feminist issues and initiatives, often drawing from our own experiences and opinions as young women.

Redaktion

Sofia Widerberg Fisher, Lora Gremeaux och Vilma Ellemark.

Sändningstider

Lördagar 15:00 - 16:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

femme@k103.se