F-EMME

Preventivmedel

Preventivmedel är något som är närvarande i många unga kvinnors liv och i dagens avsnitt av F-EMME gör vi ett försök att navigera oss igenom djungeln av alla olika metoder som finns. Therese Zetterqvist Eriksson, samordnande barnmorska på UMO.se, hjälper oss att reda ut hur olika preventivmedel fungerar och vilka för och nack-delar som finns med respektive metod. Vi snackar också egna erfarenheter av P-piller, P-stav, spiral och kondom samt diskuterar den frihet preventivmedel givit kvinnor men också de biverkningar och den ojämställda ansvarsbördan som många metoder innebär. Slutligen kikar vi också framåt; hur går det egentligen med det där manliga p-pillret och skulle det ens bli en populär metod?

Lyssna idag 15.00 eller när du vill på mixcloud!

F-EMME är en plats för oss att diskutera feministiska frågor och initiativ, ofta från våra egna erfarenheter som unga kvinnor.

Redaktion

Sofia Widerberg Fisher, Lora Gremeaux och Vilma Ellemark.

Sändningstider

Lördagar 15:00 - 16:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

femme@k103.se