Fenomen(al)

Väderfenomen

Säsongens sista avsnitt av Fenomen(al) är här och vi passar på att avhandla just det ämne man kanske först tänker på när man hör ordet fenomen - Väderfenomen såklart! Norrsken, Halo och åskgudar. Och borde det verkligen stämplas som så negativt att prata om väder? Vi avslutar säsongen på topp och är för första gången på länge alla tre i studion samtidigt!
Fenomen(al) lördag kl 12.03 på allas favoritkanal K103 ❤️

Synestesi

Visste du att det finns de som kan se ljud och höra smak? Som kopplar ihop siffror med färger eller bokstäver med personlighetsdrag? Det här otroligt fascinerande fenomenet kallas synestesi och är temat för fenomen(al)s tolfte program. Josefin och Hanna filosoferar och spårar ut lite mer än vanligt när vi ska diskutera hur våra fem sinnen fungerar och hänger ihop. Vi gästas också av Amanda, som har en väldigt spännande typ av synestesi. Nyfiken på mer? Slå på radion lördag kl 12 så får du veta!

Musik i programmet:
Molly Hammar - FRIENDS
Mattias Alkberg - Mommo
Day Felice - Summer
Anderson East - Madelyn
Swedish Red Elephant - Sci-Fi
girl in red - You Stupid Bitch

Reality-TV

Få tv-program frambringar så mycket känslor som realityshower. Varför är det så? Finns det något problem med att följa vanliga människors verklighet på tv? Vilka program räknas som reality? Många frågor får många svar när vi i Fenomen(al) snackar reality-tv idag kl 12.00!

Traditioner

Alla svenska högtider har firats på samma sätt i minst hundra år! Eller...hur var det nu egentligen? I fenomen(al)s tionde avsnitt diskuterar vi traditioner - om de verkligen alltid har sett likadana ut, vad vi älskar med dem och skillnader på en traditioner och att vara traditionellt. Dessutom får vi finbesök av underbara Felicitas. Detta vill du inte missa!

Låtar som spelas i programmet:
För bra för att va sant - Julia Lov
Love letters to the underground - TOMMA INTET
Arv från ett fosterhem - Ellen Sundberg
Dontcha Wanna - Gabriel Kelly
FREEDOM - Jon Batiste

Konspirationsteorier

Konspirationsteorier kan var både obehagligt och kul. I det här avsnittet av Fenomen(al) snackar vi om varför konspirationsteorier finns och vad de får för konsekvenser. Har Avril Lavigne ersatts av en klon? Finns det en konspirationsteori som menar att jorden är ihålig? Det och mycket mer i avsnitt 9 som sänds lördag kl 12!

Ett riktigt j***a schlager-fenomen!

Årets höjdpunkt är äntligen här: Melodifestivalen! Det firar vi med ESC-analyser, quiz och en och annan tonartshöjning. Hur kommer det sig att Melodifestivalen har blivit ett fenomen? Och vem vinner mello 2021? Schlagerfeber med Fenomen(al) på K103.

Musik i programmet:
Fångad av en stormvind - Carola
En vanlig dag - Ulrik Munter
Keep on walking - Salem al Fakir
La dolce vita - After Dark
Euphoria - Loreen

Lyssna på mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/playlists/fenomenal/
På spotify: https://open.spotify.com/episode/4E97JNMm0VH3vXBn5xOCoq?si=y2aX-eg0Ql6AW...
På itunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/ett-riktigt-j-a-schlager-fenomen/i...

Mode-fenomen!

I fenomen(al)s sjätte program är temat mode-fenomen. Vi diskuterar var trender kommer ifrån, varför äldre generationer upprörs över ungas mode och hur mode kommer se ut i framtiden. Hanna erkänner att hon föll för Noora-stilen och Josefin avslöjar hur det _egentligen_ ligger till med korsetten. Allt detta och mer får du idag klockan 12.03 på k103!

Feministiska fenomen!

I det här avsnittet av Fenomen(al) pratar vi om feministiska fenomen. Vad är “pinkwashing” och “Beyonce-fenomenet”? Och vem får egentligen kalla sig för feminist?
Många tankar och en del starka känslor får du på lördag kl 12.03 på K103 eller när du vill på mixcloud!

Hur påverkar arbetsnormen vår livstil?

Vi i Fenomen(al) är tillbaka igen och drar igång årets första avsnitt med att snacka om fenomen och trender i arbetssamhället. Vi dyker ner i hur vi arbetar idag, hur det sett ut och siar in i framtiden. Basinkomst, vad är det för något och hur fungerar det? Är verkligen arbetssamhället ett fenomen kanske ni tänker - jajamän säger vi och förhoppningsvis väcks en och en annan tanke om hur det kommande arbetslivet kan se ut...
Klockan 12 imorgon lördag, här på k103 och på din närmsta radiospelare!

Kändisskap & idoldyrkan!

Josefin delar med sig av expertkunskap om att vara fangirl, Cajsa ger smakprov på hur hon beter sig som starstrucked och Hanna skryter med ett move som resulterade i ett kändismöte. Allt det här när vi snackar fenomenen kändisskap & idoldyrkan!

Fjärde avsnittet av Fenomen(al) hör du imorgon, lördag, kl 12!

Fenomen(al) är radioprogrammet där vi låter olika typer av fenomen stå i fokus. Vad är det senaste fenomenet på sociala medier? Varför uppstår vissa sociala fenomen? Har vi någon gång sett ett riktigt häftigt väderfenomen? Spekulationer, gissningar och kanske ett och annat faktum.

Redaktion

Josefin Linderås, Cajsa Wittboldt och Hanna Henkelman.

Följ oss via RSS

Kontakt

fenomenal@k103.se