Fitness med Samarth

Vad händer med din kropp när du tränar?

Världshälsoorganisation definierar hälsan så här: ”Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och ej blott frånvaro från sjukdom och handikapp”. Vi blir allt mer försoffade och gränserna mellan vad som är träning och vad som är motion suddas ut.

Man som vuxen rekommenderas att röra sig minst 150 minuter varje vecka men vad händer med kroppen när man tränar? Svaret får vi i dagens avsnitt när vi pratar med Carl-Johan Sundberg, professor på Karolinska Institutet, KI.

Träning har blivit ett glödhett ämne som idag förekommer på de flesta arenor i samhället. Men träning är ett väldigt vitt begrepp och kan ha olika innebörd för olika individer. Jag tror det finns väldigt olika uppfattningar om vad vi menar med träning därför ska du lyssna på “Fitness med Samarth” för att få en förståelse för vad är en bra träning.

Redaktion

Samarth Katiyar.

Följ oss via RSS

Kontakt

fitness@k103.se