Halftime FM

23/1 – Fondle ‘Em Records

Halftime FM är ett hiphop-radioprogram som sänds på Göteborgs studentradio. Här är historien om en annan hiphopinstutition med liknande berörelsepunkter.
Under 90-talet sände Bobbito Garcia sitt ”Stretch & Bobbito Show” på Columbia Universitys studentradiokanal (89,9). Det var i det här programmet som framtida superstjärnor som Jay-Z, Nas och DMX hördes för första gången. Under åren strömmade unga talanger in i radioprogrammets korridorer och hoppades på att få framföra sina senaste alster i direktsändning, samtidigt som dom drömde om att få släppa sin musik. Flera av dom fick sina önskningar uppfyllda 1995, då Bobbito grundade skivbolaget med småpubertala namnet Fondle´Em (”Tafsa på dom”).

I slutet av 2001 ansåg Bobbito att indiehiphopscenen mådde bra (tack vare skivbolag som Def Jux, Rawkus och Stones Throw), så han beslutade sig för att lägga ned Fondle´Em. Vid det laget hade labeln fått släppt trettiotalet vinylsinglar och räddat minst lika många karriärer. Hade det inte varit för Fondle ´Em, kanske vi aldrig hade fått höra akter som Cenubites, Arsonists, MF GRIMM, MF DOOM, Scienz of Life och i stort sett hela Weathermen. En sak är säkert, ni kommer få höra dessa akter nu på söndag, när Halftime FM har Fondle ´Em special och i studion kommer även Olof Börjesson medverka. Olof sände själv radio i samma lokaler som Halftime FM och är även rappare under namnet Blizz the Divine, som för en tid sedan släppte albumet ”Memoirs of an enchanted soul” för gratis nedladdning.

Dessutom så blir det en timme nytt material med bland andra Actual Proof, Adad, The Regiment samt Hieroglyphics. Programmet sänds i vanlig ordning på 103,1 MHz, 14:00-16:00 från Göteborgs Studentradio, K103 med möjlighet att lyssna via internet på www.k103.se

Halftime FM är Göteborgs främsta hiphopradioprogram. Vi levererar våra lyssnare musik (mestadels från USA) och är ett alternativ till de kommersiella radiokanalerna. Halftime FM försöker även att bjuda in lokala artister och grupper som vi anser bör uppmärksammas, dessutom försöker vi även när tillfälle ges göra intervjuer med artister som besöker Sverige.

Redaktion

Sebastian Pettersson, Johannes Torstensson och Tobias Hillén.

Externa länkar

www.halftimefm.comwww.facebook.com/pages...

Följ oss via RSS

Kontakt

halftimefm@k103.se