Halftime FM

13/2 – Welcome 2 Detroit

Idag, den 7e Februari 2011 skulle James Dewitt Yancey fyllt 37 år, men J Dilla är tyvärr en av många artister som lämnade jordelivet alldeles för tidigt. Dilla blev endast 32 år och avled i sitt hem i Los Angeles där han vårdades av sin mor, 2006. Dilla led av den ovanliga blodsjukdomen ”TTP”, en sjukdom som han burit på ända sedan 2003.

James Yancey föddes i Detroit, Michigan och bildade tillsammans med R.L. Altman (T3) och Titus Glover (Baatin) gruppen Slum Village när de studerade tillsammans i High School. Baatin hoppade dessvärre av gruppen efter deras tredje studioalbum då det kom fram att han led av grova depressioner som senare visade sig vara schizofreni. Han avled av okända orsaker i Augusti 2009.

J Dilla spenderade mycket tid i sin källare tillsammans med hans ständigt växande skivsamling och i mitten av 90-talet hade han redan hunnit producera flera hitlåtar till The Pharcyde, De La Soul, Busta Rhymes och A Tribe Called Quest.

Dillas debut som soloartist kom 2001 när han släppte singeln ”Fuck the Police” från skivan ”Welcome 2 Detroit” på det brittiska skivbolaget BBE. Samma år hoppade Dilla av gruppen Slum Village och bytte skivbolag till MCA Records samtidigt som han började samarbeta med producenten Madlib som då var signad på Stones Throw Records. Samarbetet resulterade i gruppnamnet Jaylib och skivan ”Champion Sound” (ett projekt där de båda artisterna turades om att rappa över varandras produktioner.

Dilla släppte sin sista skiva ”Donuts” samma dag som han fyllde 32 och avled tre dagar senare den 10 Februari 2006. Vi hyllar en av de främsta producenterna inom hiphop nu på söndag och går igenom det arv han lämnade till eftervärlden.

I programmets andra timme blir det ny musik. Denna veckan har vi material från bland andra Malcolm & Martin, Quite Nyce, Roddy Rod och yU. Vi sänder i vanlig ordning på 103,1 MHz, 14:00-16:00 från Göteborgs Studentradio, K103 med möjlighet att lyssna via internet på www.k103.se

Halftime FM är Göteborgs främsta hiphopradioprogram. Vi levererar våra lyssnare musik (mestadels från USA) och är ett alternativ till de kommersiella radiokanalerna. Halftime FM försöker även att bjuda in lokala artister och grupper som vi anser bör uppmärksammas, dessutom försöker vi även när tillfälle ges göra intervjuer med artister som besöker Sverige.

Redaktion

Sebastian Pettersson, Johannes Torstensson och Tobias Hillén.

Externa länkar

www.halftimefm.comwww.facebook.com/pages...

Följ oss via RSS

Kontakt

halftimefm@k103.se