Halftime FM

20/2 – Beef Rap

Hiphopkulturen började som ett alternativ mot gatuvåld, men ibland övergår vänlig tävling till ren rivalitet och resulterar i så kallade ”disslåtar”, där en artist smutskastar sin eventuella motståndare. Under 90-talet hade antalet disslåtar ökat markant, vilket nådde sin kulmen då det välpublicerade bråket mellan Tupac Shakur och Notorious B.I.G slutade med dödlig utgång. Efter deras dödsfall, enades hela industrin och intresset för beefs svalnade.

I början av 00-talet började två andra superstjärnor (Nas och Jay-Z) vädra sina personliga åsikter om varandra på låtar och helt plötsligt var karusellen igång på nytt. Nuförtiden har beefs mellan storsäljande rappare blivit rena wrestling-teatern, samtidigt som underjorden är fylld med allvarliga vendettor. Flera av bråken involverar avundsjuka (Copywrite mot Asher Roth), brist på lojalitet (Monsta Island Czars mot MF DOOM) och tjafs som resulterat i riktiga slagsmål (Weathermen mot Demigodz).

Halftime FM ägnar 60 minuter åt verbala käftsmällar och belyser minnesvärda artistbråk inom hiphopen. Under timme två blir det ny musik, med bland andra Yak Ballz, Buckshot, Pusha T och The Illz. Ni hörs oss 14:00-16:00 på frekvensen 103,1 MHz. Programmet går också att streama via www.k103.se.

Halftime FM är Göteborgs främsta hiphopradioprogram. Vi levererar våra lyssnare musik (mestadels från USA) och är ett alternativ till de kommersiella radiokanalerna. Halftime FM försöker även att bjuda in lokala artister och grupper som vi anser bör uppmärksammas, dessutom försöker vi även när tillfälle ges göra intervjuer med artister som besöker Sverige.

Redaktion

Sebastian Pettersson, Johannes Torstensson och Tobias Hillén.

Externa länkar

www.halftimefm.comwww.facebook.com/pages...

Följ oss via RSS

Kontakt

halftimefm@k103.se