Halftime FM

27/2 – He´s the DJ, I´m the Rapper

De senaste åren har scenen svämmat över av nystartade supergrupper och ständigt svällande formationer. Hiphop är musik som är sprungen ur en kollektiv känsla, men det finns många nackdelar att vara medlem i en större grupp. Superstjärnor introducerar sina kompisar som får stå i skuggan av sin ledares stjärnglans och talangfulla nykomlingar försvinner i mängden, eftersom han/hon sällskapar med bra mycket sämre rappare i gruppens artiststall. Det var bättre förr, när grupper brukade bestå av enbart en rappare och en DJ, som i flera fall fungerade som husproducent.

”Ju fler kockar, desto sämre soppa” säger vi på Halftime FM och spelar det bästa av klassiska duos som Pete Rock & C.L Smooth, Gangstarr och Jazzy Jeff & The Fresh Prince (vars andra album har döpt veckans sändning), men även nykomlingar som 1982, Blackalicious och Abdominal & DJ Fase. Under söndagens sändning har vi med oss Pierre ”DJ Jucee” Weintraub, mest känd som Resident-DJ:n på Holy Sh!t.

I timme två blir det ny musik med bland andra Ayomari, J.Good, Jansport J, Strong Arm Steady & Atmosphere. Halftime FM – ”He´s the DJ, I´m the Rapper” sänds söndagen den 27e februari, 14:00-16:00 på 103,1 MHz och går även att streama live på www.k103.se.

Halftime FM är Göteborgs främsta hiphopradioprogram. Vi levererar våra lyssnare musik (mestadels från USA) och är ett alternativ till de kommersiella radiokanalerna. Halftime FM försöker även att bjuda in lokala artister och grupper som vi anser bör uppmärksammas, dessutom försöker vi även när tillfälle ges göra intervjuer med artister som besöker Sverige.

Redaktion

Sebastian Pettersson, Johannes Torstensson och Tobias Hillén.

Externa länkar

www.halftimefm.comwww.facebook.com/pages...

Följ oss via RSS

Kontakt

halftimefm@k103.se