Halftime FM

13/3 – Leaders of The New School

För lite mer än två veckor sedan sände vi på Halftime FM ett program med disslåtar i fokus där vi bland annat pratade om dispyten mellan tidskriften The Source’s skribent Benzino och Eminem. Ett bråk som började med att The Source recenserade ”Marshall Mathers LP” och gav skivan 4 mikrofoner av 5 möjliga, ett resultat som Eminem inte var särskilt nöjd med. The Source räknas ofta som en av de främsta tidningarna som dokumenterar hiphopkulturen varje månad och de har länge konkurrerat med andra tidningar som exempelvis Vibe och XXL Magazine. XXL har väldigt många likheter med The Source och grundades redan 1997 av just skribenter därifrån.

Sedan 1998 har XXL en gång per år valt att ge sin syn på vilka nya artister som bör uppmärksammas och hållas extra koll på. Numret kallas ”Top 10 Freshmen” och ges ut varje år i Mars. På omslaget har vi genom åren bland andra sett artister som Crooked I, Lupe Fiasco, Saigon, Wale, Asher Roth, B.o.B, Blu, Kid Cudi, Wiz Khalifa, Fashawn och nu senast Mac Miller, Yelawolf, Diggy Simmons och Kendrick Lamar. Varje år har det i förväg spekulerats väldigt mycket kring vilka artister som kommer väljas ut och nu på söndag ger vi på Halftime FM vår syn på listan. Samtidigt kommer vi även ge våra egna tips på artister som ni bör hålla extra koll på under 2011.

Under programmets andra timme blir det nytt material från Sweatshop Union, D-Sisive, Kooley High mfl. Halftime FM sänds på söndagar, 14:00-16:00 på 103,1 MHz och går även att streama live på www.k103.se.

Halftime FM är Göteborgs främsta hiphopradioprogram. Vi levererar våra lyssnare musik (mestadels från USA) och är ett alternativ till de kommersiella radiokanalerna. Halftime FM försöker även att bjuda in lokala artister och grupper som vi anser bör uppmärksammas, dessutom försöker vi även när tillfälle ges göra intervjuer med artister som besöker Sverige.

Redaktion

Sebastian Pettersson, Johannes Torstensson och Tobias Hillén.

Externa länkar

www.halftimefm.comwww.facebook.com/pages...

Följ oss via RSS

Kontakt

halftimefm@k103.se