Harvey

His Dark Materials // I Kill Giants // Carnival Row // Kurs i Självutplåning

I dagens Harvey har vi ett litet noir-tema. Alice tipsar om den nya serien His Dark Materials, som baseras på böckerna av Philip Pullman. De två första avsnitten har kommit ut och det ser lovande ut!

Eva tipsar om filmen I Kill Giants där Barbara slåss mot jättar i en grå och tung vardag. En film som utforskar vänskap, tron på sig själv, och hur det är att växa upp med mycket ansvar.

Vi pratar även om serien Carnival Row, med lite steampunk-anda och noir-fantasy vibe som ligger på Amazon Prime. Är det bara bilder av Orlando Blooms överkropp eller finns det någon substans till serien? Vi sitter på svaren!

Sist avslutar vi med Kurs i Självutplåning - SVT:s kortserie som blandar humor och tunga ämnen. Men får den till balansen?

Missa inte Harvey - fredagar & söndagar kl 13!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-his-dark-materials-i-kill-giants-ca...

Queer Eye // 438 dagar // Dark

Alice har tittat på den nya säsongen av Queer Eye där the Fab Five åker till Japan! Dessutom recenserar hon filmatiseringen av 438 dagar.

Eva har forskat i Netflix nya giv med möjligheten att ändra uppspelningshastighet. Är det nytt? Är det ett behov? Är det något att gå i taktet över som producent? Vi diskuterar.

Dessutom tipsar Eva om tyska Netflix-serien Dark!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-queer-eye-438-dagar-dark-191108/

Harvey´s Halloween-special

Den här fredagen kör vi all in med temat Halloween! Vi har fyllt timmen till bredden med skräckblandad förtjusning - ett perfekt sätt att inleda årets läskigaste helg.

Vi bjuder på våra bästa Halloweenfilmer och serier, vi pratar lite om vad Halloween innebär för oss filmmässigt - är det bara skräck som gäller eller vill vi mer åt en läskig stämning? Vad är skillnaden? Harvey sitter på svaren!

Sist men inte minst spanar vi in trender inom skräckfilmens värld. Vi minns zombies, vampyrer, det övernaturliga och det teatrala. Timmens mest otippade namn var dock Ernst Kirchsteiger. Missa inte detta!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-s-halloween-special-191101/

Hasse och Tage - en kärlekshistoria // The Good Place (S2)

Varför heter programmet Harvey, och vartifrån kommer det peppiga introt? I dagens avsnitt får vi en kort guide till Harveys historia!

Vi recenserar biofilmen Hasse och Tage - en kärlekshistoria. Vi pratar också om säsong 2 av serien The Good Place.

Till sist berättar vi om Göteborg Film Festivals nya 50/50 vision och tipsar om den Oscar-vinnande filmen Spotlight. Missa inte den ultimata helgpeppen!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-hasse-och-tage-en-k%C3%A4rlekshisto...

Once upon a time in ... Hollywood // Big Little Lies // Prisma // Little Drummer Girl

Harvey är tillbaka med nytt crew. Idag presenterar vi nya Alice och gamla Eva! Vilka är våra favofilmer och tv-serier?

Vi recenserar Tarantinos nionde film Once upon a time in ... Hollywood och den andra säsongen av Big Little Lies.

Dessutom berättar vi om kommande filmfestivalen Prisma och tipsar om serien Little Drummer Girl. Med andra ord: Det blir mycket Alexander Skarsgård idag!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-once-upon-a-time-in-hollywood-big-l...

Sonja //Chernobyl // Aladdin // Filmposters

Ännu ett fullspäckat avsnitt av programmet Harvey där vi recenserar två filmer och en tv-serie.
Först ut den norska filmen Sonja som handlar om konståkningens moder Sonja Henie. Därefter en recension av HBO-dramat Chernobyl som handlar om den katastrofala kärnkraftsolyckan 1986 och till sist en recension av remaken på Dissneyklassiern Aladdin.

Dessutom avhandlas ämnet filmposters och varför de är så tråkiga nuförtiden. Ni får också höra oss prata om trailern till nya Terminator-filmen och nyheten om att det kommer ytterligare två filmer i Kingsman-universumet.

Mycket nöje!

https://www.mixcloud.com/K103/harvey-sonja-chernobyl-aladdin-filmposters...

Miracle Workers // Something Great // Persona // Cannes // Game Of Thrones

I veckans Harvey recenseras den himmelska komediserien "Miracle Workers", den koreanska antologiserien "Persona" och en Paul Feige-producerad film vid namn "Something Great". Vid sidan av detta diskuterar vi Cannes, Game Of Thrones avslutande och veckans trailers.

Mycket Nöje!

//Harvey-redaktionen

Detektiv Pikachu // Hjärtelandet // El Angel // Bästa bio upplevelser

I veckans Harvey recenseras neo noir filmen "Detektiv Pikachu", dokumentären "Hjärtelandet" och en film baserat verkliga händelser vid namn "El Angel". Vid sidan av detta diskuterar vi våra bästa bio upplevelser.
Mycket Nöje!

//Harvey-redaktionen

Avengers: End Game // Favoritregissörer

Filmen som dominerat våra filmnyheter och spekulationtoppen den senaste tiden är här. Love oh Sina ger er en dubbelrecension av Avengers: End Game. Garanterat spoilerfri!

Vilka är våra favoritregissörer? Vad avgör vem som är ens favorit? Bästa snitt? Magkänsla? Vi diskuterar.

Dessutom nyheter från film och tvvärlden!

The man who killed Don Quixote // Greta // X-men Dark Phoenix

I veckans Harvey recenseras drama komedin "The man who killed Don Quixote" och indie thrillern "Greta". Vid sidan av detta diskuterar vi veckans trailers, våra åsikter om Bond 25 och veckans premiärer.

Mycket Nöje!

//Harvey-redaktionen

Harvey vet allt om film. Vi recenserar biopremiärerna och Tv-serier. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser tv-tablån och ser till att du aldrig missar en bra film. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson och Alice Dryden.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

harvey@k103.se