Harvey

Arctic // Hellboy // Störst Av Allt // filmsoundtracks

I veckans Harvey har vi ett fullmatat program med tre recensioner. Till att börja med kör vi en recension av is-dramat "Arctic" där Mads Mikkelsen briljerar i huvudrollen. Vi har dessutom en recension av re-booten "hellboy" och vi frågar oss om den verkligen hade behövts. Till sist recenseras även den svenska netflix-serien "Störst av allt", lever den upp till hypen?

Utöver recensionerna diskutteras även den nya Star Wars-trailern och vilka som är världens bästa filmsoundtracks!

Mycket nöje!

//Harveyredaktionen

Shazam // Mid90s // Claire Darling

I veckans Harvey recenseras tre färska filmer. Shazam, en superhjälterulle med en stor dos humor, Mid90s en uppväxtskilldring signerad Jonah Hill Samt Claire Darling, en fransk film om att släppa tag om sina gamla prylar.

Vi har också pratat om trailern till de nygamla filmerna The Addams family och Lejonkungen.

Mycket Nöje!

//Harvey-redaktionen

Dumbo // Varda Av Agnes // Joker trailer // Topp 3 Djurskådisar

I veckans Harvey recenseras Disneys Dumbo(2019) och Varda av Agnes. Vid sidan av detta diskuterar vi den nya Joker trailern, våra åsikter om Disneys agenda att göra om deras äldre animerade filmer och en topp 3 djurskådisar lista.

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-dumbo-varda-av-agnes-joker-trailer-...

Parning // Fighting With My Family // The Dirt // Draktränaren 3

I veckans Harvey recenseras dokumentären Parning, wrestlingbiografin Fighting With My Family, Netflixfilmen The Dirt och familjefilmen Draktränaren 3. Vid sidan av detta diskuterar vi våra favorittrilogier samt andra trevliga nyheter från filmvärlden.

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-parning-fighting-with-my-family-the...

Alita: Battle Angel // Helan & Halvan //Biohyfs

I veckans Harvey recenseras Alita: Battle Angel, en Sci-fi-rulle regisserad av Robert Rodriguez samt filmen Helan & Halvan om komikerduons karriärer och livsöden. Vid sidan av detta diskuteras hyfs i svenska respektive amerikanska biosalonger samt huruvida en ny streamingtjänst från Disney är en bra eller dålig idé. Dessutom bjuder vi på andra trevliga nyheter från filmvärlden och information om veckans nya biofilmer.

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-alita-battle-angel-helan-halvan-bio...

Mycket nöje!
//Harveyredaktionen

Captain Marvel // Gloria Bell // The House That Jack Built

I veckans Harvey recenserar vi Marvel Studios nyaste superhjälte film Captain Marvel och dessutom filmerna Gloria Bell och The House That Jack Built. Vi diskuterar dessutom vad som krävs för en bra streaming sida och avslutet av tv-serien Big Bang Theory. Utöver detta får du som vanligt nyheter från film och tv-världen, biotoppen och övriga premiärer.

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-captain-marvel-gloria-bell-the-hous...

Aniara // Britt-Marie var här // Destroyer

Göteborg Film festival rullar på och vi ger er våra reflektioner från veckan som gått och tips på det som finns kvar i helgen.

Vi recenserar två svenska och en amerikansk premiär.

Harry Martinssons rymddystopi Aniara blir för första gången film. Passande med musik av göteborgske Dorisburg.

En betydligt nyare bok är förlagan till Britt-Marie var här som blir Tuva Novotnys svenska långfilmsdebut.

Nicole Kidman nominerades till en Golden Globe för sin huvudroll i polisdramat Destroyer.

Dessutom nyheter från filmens värld och de enligt Olle 3 bästa snöfilmerna!

Girl // The Favourite // Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival är åter här! Harvey har laddat till max och ger dig all info du behöver för att maxa och överleva dessa 11 filmstinna dagar.

Vi recenserar aktuella Girl och The Favourite.

Girl är belgiska Lukas Dhonts långfilmsdebut, om den 16åriga Laras kamp för att bli ballerina samtidigt som hon genomgår en könskorrigering. Victor Polsters gestaltning av Lara vann honom Un Certain Regard Best Performance i Cannes 2018.

Vår favorit Yorgos Lanthimos är tillbaka med kostymdramat The Favourite. Olivia Colman, Emma Stone & Rachel Weisz möts i denna maktkamp som är lika delar Downton Abbey och Veep.

Kärlek över haven // Love, Simon

Harvey stänger butiken för sommaren genom att blicka bakåt på vårens bästa filmsläpp och framåt på sommarens premiärer.

Vi recenserar Wim Wenders nya film Kärlek över haven (Submergence) med Alicia Vikander och James McAvoy.

Succéromanen Simon vs. the Homo Sapiens Agenda har nu blivit filmen Love, Simon där en ung kille tampas med känslorna runt beslutet att komma ut.

Dessutom nyheter från film- och TVvärlden!

Under the tree // Cargo

I veckans Harvey recenserar vi den Isländska filmen Under the tree, som handlar om en grannfejd. Vi recenserar även filmen Cargo, en dystopisk film som utspelar sig i Australien. Vi pratar även om mat-tv i olika format. Vilka är de bästa serierna och filmerna med tema mat? Utöver detta blir det som vanligt biotoppen, övriga premiärer och nyheter från film- och tv-världen.

Harvey vet allt om film. Vi recenserar biopremiärerna och rekommenderar DVDsläpp. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser tv-tablån och ser till att du aldrig missar en bra film. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson, Sina Sabeti och Love Nurmi.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

harvey@k103.se