Tagning 103

Knives Out // The Lighthouse // Derry Girls // Sitcomes

Harvey har kollat in dagens premiär för Knives Out. Detektivmysterium i Cluedomiljö med en kändisensamble av rang. Vem är mördaren? Och är det spännande? Regissören till Star Wars: The Last Jedi har både skrivit och regisserat.

Stilistiska The Lighthouse är ett kammarspel med William Dafoe och Robert Pattinson som fyrvaktare i det karga 1890talet. Svartvitt, fyrkantigt, grovkorningt och fåordigt. Vad tycker Eva om resultatet av bröderna Eggers senaste film?

Den brittiska serien Derry Girls av Lisa McGee tar oss till Nordirländska Londonderry på mitten av 90talet. Två säsonger finns det so far av Netflixserien som låter oss hänga med fem tonåringarna från stans katolska flickskola.

Dessutom pratar Alice och Eva om sitcomes som fortsätter år efter år. Hur ser situationen ut för sitcomes idag? Håller de i längden? Hur trogna är vi till att fortsätta som tittare?

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/harvey-knives-out-the-lighthouse-derry-gir...

Trevlig filmfredag! Vi hörs kl 13.00 fredag och söndag!

Tagning 103 vet allt om film och serier. Vi recenserar biopremiärerna och Tv-serier. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser nyhetsflödet och ser till att du aldrig missar en bra produktion. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson, Alice Dryden och Kristoffer Rissanen.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

tagning103@k103.se