Helgstart

Clandestino // Röhsska Museet // helgtips

I dagens Helgstart kommer vi kolla närmare på Clandestinofestivalen som nu släpper sitt program.

Röhsska Museet har nu varit öppet en period och vi kollar in vad som just nu pågår.

Ikväll är det premiär för Stadsteaterns uppsättning av Little Shop of Horrors. Vad kan vi vänta oss?

Dessutom massa härliga tips inför helgen och veckan som nalkas.

Vetenskapsfestivalen // MANX

Nästa vecka är det dags för den största kunskapsfesten Göteborg huserar - Vetenskapsfestivalen. Vi får besök av programproducenten Jonas Martinsson som kommer berätta allt du behöver veta för att ta del av det digra utbudet.

Maria Nyström gjorde tidigare musik som The Naima Train men nu har hon reformerat sig och kommer under våren släppa musik som MANX. Vi vill meta mer om transformationen!

Dessutom alla tips du behöver inför helgen och kommande vecka.

Alice B // The Artist is not Present

Helgstart möter Alice B som idag släpper sitt tredje album "Kanske". Vi vill veta allt om uppkomsten av de nya låtarna och vad det finns för planer för den stundande våren.

Fem studenter från andra året på Fri Konst vid Akademin Valand bjuder på torsdag den 21 mars in till en konstrunda längs Långgatorna. Vi får höra hur historien sett ut och vad offentlig konst kan innebära och se ut.

Det stora monstret // 15 album //

I säsongens sista helgstart får lyssnarna veta allt som man behöver veta för att överleva slutet på veckan med stil.
Det blir en intervju med den albumsaktuella låtskrivaren "Det stora monstret", som trots sitt artistnamn var allmänt skön i studion och så diskuterar vi listan på 15 album man måste lyssnat på innan man dör. Dessutom klagar vi över att det går för mycket bra på TV nu för tiden.
Utöver det tipsar vi om vad man kan hitta på i det soliga Göteborg under helgen och kommande vecka. Lyssna och njut!

General Knas // Nationaldagsfirande // Sommarfestivaler

I eftermiddagens helgstart får vi besök i studion av den reggaestrerade artisten General Knas, som släppte sitt nya album för knappt en månad sedan. Vi kommer bland annat prata om hans relation till Jamaica och hur bra är han egentligen på att dansa dancehall?

Självklart kommer vi även snacka om vad man kan hitta på under helgen och den kommande veckan. En vecka som bland annat innehåller en viss nationaldag, som kan firas på många olika sätt, samt de första gitarr-riffen på en av Sveriges största musikfestivaler.

Helgstart - Intervju med Maja Francis

Vi intervjuar Maja Francis inför hennes skivsläpp i juni, pratar retrospelsmässa och Hammarkullenfestivalen.
Dessförutom tipsar vi som vanligt om var du behöver vara i kulturgöteborg den kommande veckan.

Maja Francis och Amanda Jonsson

Årets Lisebergsbokningar // GU:s studentambassadör // Vintagemässan & loppis

Dagens Helgstart spretar åt alla håll och kanter vilket vi alltid ser som ett bra tecken; det betyder att det händer mycket i Göteborg!

Vi har intervjuat Per Alexandersson, underhållningsansvarig på Göteborgs pärla Liseberg. Vi har pratat med honom om hur man jobbar med bokningar för nöjesparkens olika scener och hur man hittar det där som passar för alla.

I studion har vi besök av Emely som är Göteborgs universitets studentambassadör. Det innebär bland annat att hon ansvarar för GU:s instagramkonto där man får följa henne i hennes vardagsliv som student på ett av Sveriges största universitet.

Våren är nu officellt här och med sig tog den loppispremiären. En slags loppis deluxe går av stapeln i helgen då vintagemässan hålls och vi har rotat fram några tips på fler intressanta loppisar i hållbarhetens namn.

Och så fyller vi på med en massa andra tips inför helgen och kommande vecka. Allt från vilka ni ska heja på i årets Eurovision Song Contest till var man ska gå för att se lite hundvänlig bio.

Vi hörs i etern kl 16:03!

Helgstart har David Andréas på besök

I fredagens avsnitt av Helgstart får vi besök av David Andréas som bland annat ska spela sin nya singel Get High hos oss live. Vi guidar dig även genom helgens kulturdjungel och pratar om vad som händer ute på stan nästa vecka.

El Perro Del Mar // Vårstaden Göteborg // 1 Maj

I dagens program kommer ni höra en intervju med El Perro Del Mar, lite evenemangstips runt omkring i vårstaden Göteborg denna helg samt vart ni hittar 1 maj tågen och vilka som kommer hålla tal!

SÄSONGSPREMIÄR // HYMN // Dom Blinda // Hästpojken

Helgstart är tillbaka för en ny säsong och med nya tips inför en spännande vår/sommar med många helger framöver. I dagens premiäravsnitt har vi besök av Linus Kuhlin från HYMN, en musikblogg som i dagarna firar tre år. Det gör de med pompa och ståt på bland annat Pustervik med överraskningar i DJ-båset.

Eva recenserar pjäsen Dom blinda som spelas på Stadsteatern i vår och vi har även en inspelad intervju med Hästpojken som vi träffade tidigare i veckan. Och som vanligt tipsar vi om event inför helgen och kommande vecka.

Håll tillgodo.

Helgstart är programmet som tar upp aktuella event i Göteborg. Här samsas självklara helgaktiviteter så som klubb-och konserttips med andra kulturella evenemang.
Tillsammans blir helgen som bäst!

Sändningstider

Fredagar 16:00 - 17:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

helgstart@k103.se