Helgstart

Avantgardet//GBG Soundtrack//GBG Jul

Igår spelade Nybrobandet Avantgardet på ett kokande Pustervik. Laddade med nya albumet "Mellan Miljonprogram och Thailand". Vi mötte sångaren Rasmus Arvidsson för en pratstund inför spelningen.

Inför Göteborgs jubileum 2021 jobbar man nu på att ta fram ett soundtrack till vår stad. När Göteborg firade 350 år skrev Lasse Dahlqvist en av sina mest spelade visor ”Välkommen till Göteborg”. Vem tar över kronan från honom?

Hur firar en jul i Göteborg? Vi tipsar om helgens och veckans guldkorn.

Ashkan Salehi: Etymological Meditations // P3 Guld

Helgstart besöks idag av läkarstudenten Ashkan Salehi som fredag den 6 december anordnar seminariet "Etymological Meditations" på Frilagret.

P3 Guld har släppt sina nomineringar och vi kollar upp vilka som inkluderats i år.

Dessutom alla tips du behöver för helgen och veckan som är på ingång.

Crying Daycare Choir // Grammis

I dagens Helgstart besöker trion Crying Daycare Choir och pratar om bl.a. för- och nackdelar med att göra allt själv konntra vara signad till större skivbolag som Warner.

Vi pratar även om nyheten att Grammisgalan slopar kategorin Barnmusik.

Som om detta inte vore nog bjuder vi även på flera tips inför helgen och nästa vecka.

Kristina Issa // Kulturnyheter & tips

Äntligen kommer det ny musik med Kristina Issa. Efter förra årets föreställning Queen Zenobia - En syrisk drottning och plattan Ocean Unkown (2017) har vi länge längtat efter nästa släpp. Vi mötte henne och pratade om framtidsplaner, röstarbete och teaterproduktionens inverkan på henne som kompositör.

Bland våra kulturnyheter kan vi notera att P3 Guld släpper artister till januaris gala och Asap Rocky är på väg tillbaka till Stockholm.

Dessutom tipsar vi om alla guldkorn som Göteborg erbjuder denna helg och kommande vecka.

Helgstart möter A.M.E.

Helgstart möter idag musikern och scenkonstnären Anna Maria Engberg. Hennes soloprojekt A.M.E. släpper idag singeln "How?" från höstens stundande album Veins. Du kommer få ett live-smakprov redan ikväll på Hagateatern där det blir popup-konsert.

Dessutom pratar vi Kulturnatta och tips inför helg och kommande vecka.

Kitok / Sommartips i Göteborg

Idag släpper Kitok sitt tredje album, betitlat Inland Empire. Vår reporter Victor Johansson ringde Kitok aka Magnus Ekelund för att prata om det nya släppet, men också om den tunga tid som föregått den med succén som byttes mot mental krasch.

Vi bjuder även på sommartips för lediga dagar i Göteborg och håller koll på helgens aktiviteter!

Skuldpadda // Mors Dag!

Helgstart får besök av det göteborgska rockbandet Skuldpadda. Idag släpps deras första fullängdare Little Islands!
Vi kommer även spana in de senaste släppen till Way out West och planera inför Mors Dag! Helgstart tipsar om bästa Mammapresenterna och överraskningarna!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/helgstart-skuldpadda-way-out-west-mors-dag...

Göteborgs konstskola, Eurovision och vinn biljetter till Little shop of horrors

Vi har en händelserik vecka framför oss - och vi i Helgstart har kollen på var du ska vara! I dagens program pratar vi med Göteborgs konstskola vars vårutställning öppnar i helgen, vi slänger oss in i Eurovisionvärlden och tipsar förstås om allt roligt som händer både i helgen och i veckan som kommer. Missa inte heller chansen att vinna biljetter till Little shop of horrors på Stadsteatern, vi har nämligen en bunt att tävla ut. Kom igen det blir kultur! Du kan välja mellan tis 21/5, ons 22/5 och tors 23/5 (nästa vecka) samt tis 28/5, ons 29/5 och fre 31/ 5 nästnästa vecka. Maila namn och datum senast sön 19 maj för att vara med i utlottningen. Alla vinnare får två biljetter var.

Helgstart Retrospelsmässan

Med anledning av att Retrospelsmässan går av stapeln i GBG har Rasmus och William tagit tillfället i akt att ljuda ut i etern. Vi pratar med Sven, en av arrangörerna till RSM. Vi pratar även om spelmusik och personliga erfarenheter rörande retrospel. I vanlig ordning bjuds det även på tips vad du kan göra i Göteborg.
Blip blop!

Twin Pigs // Ensam galning // Liseberg

Ikväll spelar stockholmska Twin Pigs på Sticky Fingers! Vi kollar läget inför giget! Vi har besökt Slakthuset och upplevt Stadsteaterns uppsättning Ensam galning. Vi bjuder på recension. I helgen öppnar åter Liseberg. Vad är nytt och vad är spännande i år? Helgstart vet. Dessutom massor av tips för helg och kommande vecka.

Helgstart är programmet som tar upp aktuella event i Göteborg. Här samsas självklara helgaktiviteter så som klubb-och konserttips med andra kulturella evenemang.
Tillsammans blir helgen som bäst!

Sändningstider

Fredagar 16:00 - 17:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

helgstart@k103.se