Obskyr Hobby FM

Svensk mästare i ordvits

I ilskan över "kom ketchup så går vi" fick Fabian ett kall. Sedan dess har han bemästrat den konst som i folkhemmet länge sjunkit i status till förmån för den nya tidens ståupp. Ordvitsen lever i högsta grad och bör uppmuntras, inte suckas åt.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200627-fabian-tycker-om-or...

Snickra med bröd

Att misslyckas är en förutsättning för att lyckas. Mikael har gjort misslyckandet till en hobby. Anders och Mikael diskuterar det slit och gnet som fordras uppoffras för att kunna uppnå det vackra ideal som är surdegsbröd och cykel.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200606-mikael-tycker-om-pu...

Näbb där fram

Kottar knäcks och stjärnor tänds när spex görs. Anders och Sandra ifrågasätter spexkulturen och undrar vad felet är med att vara tråkig.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200530-sandra-tycker-om-st...

En stor sköldpadda

Fyra år är en kort tid i Azeroth-sammanhang men Mapalva har ändå hunnit utforska hela världen och får nu titulera sig Loremaster. Pandor, fjällripor och Jonas Sjöstedt sammanvävs i dagens snöstorm till radioupplevelse.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200523-mapalva-%C3%A4r-lor...

Harpan vs. Spindelharpan

Patiens, inköpslistor och aboriginer. Följ med på en berikande inblick i Linns liv. Anders och Linn plöjer genom arkivet av kvarlämnade lappar i kundvagnar och spekulerar kring författarnas kvällsplaner.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200516-linn-tycker-om-inköpslistor/

Vintersquash och störvaxböna

Sötat te bryggs i harmoni med en symbiotisk kultur där bakterier och jästsvampar kompletterar varandra till fulländning. Smaksätts och slås på butelj där kulturens inneboende krafter reagerar och skapar en sprudlande kolsyrad dryck, som vore den svettad av gudar. Anders och Nicklas dricker kombucha och filosoferar kring störvaxbönor och fruktförband.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200509-nicklas-tycker-om-k...

Högerhänthet: en social konstruktion

Livets svåra frågor tas på allvar när Anders pratar med höger hand. Vad är konst? Vad är poesi? Vänster hand bjuder på ett gästspel och drar paralleller mellan Putte Wickman och Destiny's Child. Dramatik uppstår när Anders inte bara ifrågasätter sina händers hobbys utan även deras existens.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200502-h%C3%B6ger-hand-tyc...

Råbock och björnlem

Flå, koka, blek och montera upp på en schysst sköld! Anders och Antonella pratar om jakt som livsstil och de etiska övervägandena som följer en tur med geväret i skogen.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200418-antonella-tycker-om...

Bakut och ptro

Det är påskafton och världen är vacker till häst. Islandshästen behärskar upp till fem gångarter. Martina berättar om hur hennes livmoderimport Undri kämpar för att bemästra det mytomspunna flygande passet. Anders tämjer silverfisk.

https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200411-martina-tycker-om-i...

Igelkotten Sonic

I lördagens Obskyr hobby FM (numera DIREKT från Studs) smuttar Anders på fenomenet fanfiction tillsammans med Sonic-fantasten Malva. Från Dantes helvetestratt till Leonard Nimoy till Bingolotto - allt går att skriva om.

https://www.mixcloud.com/K103/

Alla nördar vi över något. Med målet att definiera vad hobby är plockar Anders in mer eller mindre märkliga människor i studion och ifrågasätter deras intressen.

Redaktion

Anders Engström.

Följ oss via RSS

Kontakt

obskyrhobbyfm@k103.se