Obskyr Hobby FM

Harpan vs. Spindelharpan

Patiens, inköpslistor och aboriginer. Följ med på en berikande inblick i Linns liv. Anders och Linn plöjer genom arkivet av kvarlämnade lappar i kundvagnar och spekulerar kring författarnas kvällsplaner.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200516-linn-tycker-om-inköpslistor/

Vintersquash och störvaxböna

Sötat te bryggs i harmoni med en symbiotisk kultur där bakterier och jästsvampar kompletterar varandra till fulländning. Smaksätts och slås på butelj där kulturens inneboende krafter reagerar och skapar en sprudlande kolsyrad dryck, som vore den svettad av gudar. Anders och Nicklas dricker kombucha och filosoferar kring störvaxbönor och fruktförband.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200509-nicklas-tycker-om-k...

Högerhänthet: en social konstruktion

Livets svåra frågor tas på allvar när Anders pratar med höger hand. Vad är konst? Vad är poesi? Vänster hand bjuder på ett gästspel och drar paralleller mellan Putte Wickman och Destiny's Child. Dramatik uppstår när Anders inte bara ifrågasätter sina händers hobbys utan även deras existens.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200502-h%C3%B6ger-hand-tyc...

Råbock och björnlem

Flå, koka, blek och montera upp på en schysst sköld! Anders och Antonella pratar om jakt som livsstil och de etiska övervägandena som följer en tur med geväret i skogen.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200418-antonella-tycker-om...

Bakut och ptro

Det är påskafton och världen är vacker till häst. Islandshästen behärskar upp till fem gångarter. Martina berättar om hur hennes livmoderimport Undri kämpar för att bemästra det mytomspunna flygande passet. Anders tämjer silverfisk.

https://www.mixcloud.com/K103/obskyr-hobby-fm-200411-martina-tycker-om-i...

Igelkotten Sonic

I lördagens Obskyr hobby FM (numera DIREKT från Studs) smuttar Anders på fenomenet fanfiction tillsammans med Sonic-fantasten Malva. Från Dantes helvetestratt till Leonard Nimoy till Bingolotto - allt går att skriva om.

https://www.mixcloud.com/K103/

Skvätt och plask

Plaska och kasta boll i rolig mössa. Vattenpolo är en anrik sport och Linn är f.d. kapten i damlandslaget. Större än så blir det inte. Missa inte Obskyr hobby FM på lördagar, tre minuter över tio!

Lyssna på alla avsnitt:
https://www.mixcloud.com/K103/playlists/obskyr-hobby-fm/

Mjuka koraller

Premiären blev en storartad succé. Med vind i seglen plockar Anders in saltvattensakvaristen Lukas och tillsammans talar de lidelsefullt om mjuka koraller och plankton. Missa inte lördagens Obskyr hobby FM, tre minuter över tio!

Lyssna på alla avsnitt:
https://www.mixcloud.com/K103/playlists/obskyr-hobby-fm/

Livsmedelskedjors kommentarsfält

Missa inte premiären av Obskyr hobby FM på lördag. Tre minuter över tio smäller det! I det första programmet pratar Anders med Agnes. Agnes skaffar sig vänner på ICA:s facebook.

Lyssna på alla avsnitt:
https://www.mixcloud.com/K103/playlists/obskyr-hobby-fm/

Alla nördar vi över något. Med målet att definiera vad hobby är plockar Anders in mer eller mindre märkliga människor i studion och ifrågasätter deras intressen.

Redaktion

Anders Engström.

Sändningstider

Lördagar 10:00 - 10:30

Följ oss via RSS

Kontakt

obskyrhobbyfm@k103.se