Indieklubben

Intervju med Gus By Heart // Efterhandslyssning

Åh vilken fin livesändning vi hade i måndags! Gus By Heart (Gustav Svedung) hälsade på i studion, sjöng och spelade gitarr för oss, samt pratade kring den nya plattan "Ocean Spirit". Så himla trevligt! Vi diskuterade bland annat den musikala utvecklingen under de senaste två åren, samarbetet med Adna och förkärleken till avskalade låtuppbyggnader.

Om ni vill mysa lite extra i det kyliga höstvädret så får ni jättegärna lyssna på intervjuklippet längst ned i inlägget!

Utöver detta fantastiska möte fick ni dessutom höra massa amazzing indielåtar som redaktionen inte kan motstå för tillfället, här är veckans lista:

Sego - Wicket Youth
Yumi Zouma - Alena
Gus By Heart - Way To Fade (live i studion)
Gus By Heart - All I Need
Ji Nilsson - Encore
SOAK - B a noBody
Grizfolk - Hymnals (RAC Mix)
AlunaGeorge - Supernatural

Och om ni missade oss i etern så kan man efterhandslyssna på programmet på K103's mixcloud! Göre bara, helt enkelt ett perfekt sällskap i tillvaron: http://www.mixcloud.com/K103/indieklubben-k103-141020/

Om man inte får nog och vill ha MER så kan man gräva i arkiven, då vi har en egen playlist med gamla program och intervjuer: http://www.mixcloud.com/K103/playlists/indieklubben/

Ni finner även vår låtsamling på Spotify via denna lilla länk: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Vi hörs igen på måndag kl. 21-22.00 !

Ha en toppen helg!

// Redaktionen

Sorry, flash is not available.

Gus By Heart // studiobesök ikväll

Hallå kära människor, i kvällens sändning av Indieklubben får vi besök av göteborgsbaserade Gus By Heart (Gustav Svedung)! Denna fantastiska singer-songwriter kommer att spela live för oss i studion och prata lite kring släppet av albumet "Ocean Spirit", som kom tidigare denna månad.

Lyssna kl. 21-22 via k103.se eller 103,1 på TuneIn eller Göteborgs närradio!

Indie-kavalkaden-från-gårdagen // m.m.

Redaktionen lyckades fylla gårdagens program till bredden med låtar utifrån det svåraste urvalet hittills denna termin. Vi levererade miniteman i form av covers, Summer Heart och akter vars namn "låter som soloprojekt men i själva verket är indie trios". Himla fint alltså.

Yellerkin - Tools
Mating Ritual - Toxins
Chirping - Ambitions
José González - This Is How We Walk On The Moon (Arthur Russel cover)
Death In The Afternoon - Let's Talk
Summer Heart - Sleep
Galantis - Runaway (U & I)
Ryan Hemsworth ft. Dawn Golden - Snow In Newark
ZHU - Gun (CHVRCHES cover)
Sir Sly - You Haunt Me
Yelle - Completement Fou

För fler hits kolla in Indieklubbens episka Spotifylista: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Vi lovade även att slänga upp Sir Sly's fina cover på Arcade Fire's "Afterlife", kärlek på den: https://soundcloud.com/sirsly/sir-sly-afterlife-arcade-fire-cover

Missa dessutom inte nästa veckas program - på måndag kl. 21-22! Då kommer vi att bjuda på något alldeles extra, hint hint.

Reprismåndag och indielistan ♡

Kära lyssnare! Ikväll kan ni vänta er en gammal god repris, vilket ju aldrig sitter fel - musik blir det givetvis i mängder! Detta då redaktionen tyvärr har drabbats av sjukdom.

Utöver blickar i backspegeln är det även dags att leverera förra veckans INDIELISTA. <3 Och som det var svårt att sålla fram dessa pärlor bland allt fint som har kommit på sistone, enjoy people:

Korallreven - Death Is Not For Us
Seekae - Monster
SBTRKT ft. Denai Moore - The Light
Dirty South ft. FMLYBND - With You
The Pains Of Being Pure At Heart - Simple And Sure
Kye Kye - Honest Affection
The Lighthouse & The Whaler - Venice (Bearson Remix)
Beat Connection - Another Go Round
Whilk & Misky - Clap Your Hands
Yikki Beat - Forever /Boys Get Hurt Remix)

Spana gärna in vår alldelens egna Spotifylista för mer musik från programmet: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Och så får ni även några godbitar till musikvideotips här nedan som kan lyfta kvällen några snäpp!
Ni hör oss igen nästa måndag, kl 21-22.00! :)

Indietime kl. 21-22 // The Pains of Being Pure at Heart

Hola los amigos, ikväll får ni inte glömma bort att lägga undan en timme för some sweet tunes här på studentradion. Indieklubben drar igång kl. 21 som vanligt (om ni är ute på språng och har en sådan där smart telefon - dra på hörlurarna, gå in på appen TuneIn och zappa in 103,1)!

Vi kommer att sända en intervju med Kip Berman från The Pains Of Being Pure At Heart @ Popaganda 2014 i Stockholm. Förvänta er ett samtal breddat med fina popreferenser, snack om den nya plattan "Days of Abandon", förändringar i låtskrivandet och det där personliga.

Gårdagens Indieklubben

Indieklubben har blivit riktigt varma i kläderna nu efter uppehållet. I veckans Indieklubben spelades sweeeet music. Det bjöds bland annat på en rad svenska låtar från till exempel Colleagues och duon Bam Spacey.

I programmet spelades följande låtar:

Iamamiwhoami - Blue Blue
The Land Below - Once Again
Perfume Genius - No Good
Avi Buffalo - So What
Bam Spacey - Upplyst
MOTHXR - Easy
Colleagues - Tears (Oliver Nelson Remix)
Zeds Dead ft. Twin Shadow and D'Angelo Lacy - Lost You
Miami Horror - Wild Motion (RAC Mix)
Zhu - Faded (ODESZA Remix)
Say Lou Lou ft. Lindstrom - Games For Girls (Alex Metric Remix)

Kan ni inte få nog finns hela vår spellista här:
https://play.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfe...

I vanlig ordning hörs vi igen nästa måndag. Det vill ni inte missa!
Pussheeej/ Redaktionen

Senaste indielistan // tunein 2nite

Indieklubben har kickat igång terminen, hurra! Ni hör oss i vanlig ordning ikväll 21-22.00 här på k103.se eller via 103,1 på TuneIn och Göteborgs närradio. Det blir NYTT NYTT på indiefronten, så missa inte va!

Låtarna vi spelade förra måndagen var:

Alt-J - Every Other Freckle
Zhala - I'm In Love
Jungle - Julia
Michael Cera - Clay Pigeons (Blaze Foley cover)
Hampus Nessvold - Thinking Out Loud
Llojd - Om vi faller
Lorentz ft. Say Lou Lou - The.OC.S01e01.Dvd-Rip.Xvid
Slow Magic - Girls

Och givetvis bygger vi vidare på redaktionens episka Spotify-lista med musiken från programmet. Lyssna, följ och ta del av varje veckas tillskott: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Sommar re-cap // HT 2014 eez happenin'

Äntligen är Indieklubben igång igen efter sommarens uppehåll och vi gör oss redo för ännu en sprakande termin full av fina tunes, intervjuer och happenings!

I kvällens program minns vi årets varmaste säsong, vilket innefattar både det ena och det andra: festivalsnack, en sammanfattning av periodens albumsläpp, solskenslåtar och en intervju med enastående Jungle från årets Way Out West. Utöver detta kommer ni även att få höra en inspelning med Malmö-duon Llojd, då redaktions-Emilia mötte dem i juli månad.

Allt detta finner ni via vår webbradio på k103.se eller 103,1 på TuneIn alt. Göteborgs närradio! Klockan 21-22 i vanlig ordning..

Way Out West // Intervju med JUNGLE

"Jungle is here, it's like BOOM and everyone's loving it!"

Musikkollektivet Jungle har slagit stort i år! Med grundarna J & T i spetsen har de nyligen släppt sitt überfeta debutalbum och nu är de ute på en megaturné.

När de gästade Way Out West fick vi en pratstund med J. Det blev ett samtal om ämnen som kollektivism, tankarna bakom Jungle och vad det utvecklats till, vad som är bra musik, betydelsen av detaljer och deras relation till märket Adidas. Lyssna på intervjun nedan!

Deras självbetitlade album hittar du här: http://open.spotify.com/album/6IH6co1QUS7uXoyPDv0rIr
och missa inte deras fantastiska musikvideor (vi håller tummarna för ytterligare en video från debutalbumet)!

God lyssning!

Sorry, flash is not available.

Way Out West // Intervju med Yumi Zouma

Meet Yumi Zouma - den nya zeeländska trion som består av Kim Pflaum, Charlie Ryder & Josh Burgess. De är spridda mellan Christchurch, Paris och New York så vi tackar den digitala tidsåldern för att det idag går att göra musik via mejl. I februari släpper bandet sin andra EP och de skriver redan musik till debutalbumet. Yaay säger vi!

Vi träffade Yumi Zouma inför deras Stay Out West-spelning och pratade bland annat om proaktivitet, fördelarna med internet och om deras skandinaviska connections. Håll även öronen öppna efter ett citat av James Dean.

Intervjun finns nedan och deras debut-EP hittar du här: http://open.spotify.com/album/5aFcB6IqEL6t4TQa0vYYqb.

ps. kolla hur snyggt deras musikvideor hänger ihop

Sorry, flash is not available.

Indieklubben spelar det bästa av den nya och lokala musiken.
Du hör både etablerade och osignade band inom
elektronisk och indiebaserad pop, samt det som är aktuellt i Göteborg som popstad.

Redaktion

files/users/indieklubben/profile/till_hemsidan.jpg

Emilia Håkansson, Joanna Bartley och Malin Ågren.

Sändningstider

Måndagar 21:00 - 22:00

Följ oss på Facebook

Externa länkar

https://www.facebook.c...https://twitter.com/In...

Följ oss via RSS

Kontakt

indieklubben@k103.se