Indieklubben

Äntligen i Indieklubben // Intervju med Llojd

Sedan hösten 2012 har Indieklubben tålmodigt väntat på spelningar och album från bandet Llojd - och nu börjar det hända grejer! Duon, som består av André Carlsson och Isak Friberg, har nyligen släppt EP:n "Skisser" och i sommar spelar de i flera städer och på festivaler. I fredags spelade de på Pustervik och då var vi på plats för att få en pratstund med bandet. Det blev ett samtal om hängivna fans, textrader, Malmö och om det speciella med att spela på hemmaplan.

I höst ser vi framemot fler singelsläpp och till våren kommer ett efterlängtat debutalbum. Tills dess håller vi tillgodo med "Skisser": http://open.spotify.com/album/2m1TTJTFqCh0WDVOePqXEI

Intervjun hittar du här nere:

Sorry, flash is not available.

Säsongsavslutning // Sweet summer ♡♡

Terminens sista Indieklubben präglades inte bara av den där smått ångestgivande sentimentaliteten som avsked vanligtvis innebär, utan karaktäriserades även av ett mycket trevligt HELLO sweet summertime! I denna anda bjöd redaktionen på en blandning av den finaste popmusiken för säsongen.

Självklart sänds fina repriser för er alla att ta del av under uppehållet, samma tid, varje vecka: måndagar kl. 21-22 här på k103.se eller 103.1 via närradion eller TuneIn.

Misun - Eli Eli
Olivver - Attica '71
Last Lynx - Curtains
Speak - Gates
JAWS - Be Slowly
Rae Morris ft. Fryars - Cold
MAUSI - Hideaway (Kiesza cover)
Sameblod - Suddenly
Kill Me Softly ft. Jane Elizabeth Hanley - Catch (Tobtok Remix)
Digitalism ft. Younghawk Blood - Wolves (RAC Mix)
Heartsrevolution - Kishi Kaisei

Kolla gärna in vår samlingslista med musik från alla våra program - kanske hittar ni några perfekta sommartunes undangömda i blandningen (eller flera)! http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

På återseende!

Kramar från redaktionen

Indieklubben goes Hiphopklubben // Erik Fritz från Honeymilk som gästredaktör

I veckans Indieklubben hade vi besök av Erik Fritz från bandet Honeymilk!

Som gästredaktör bjöd han på ett gäng grymma hiphop-låtar samt en höjdare med det egna bandet. Vi fick även höra om den Englandsturné Erik nyss kommit tillbaka från (samma dag!), att Honeymilk jobbar på nytt material och att han någon gång i framtiden vill vara trummis i hiphop-sammanhang.

Följande låtar spelades i programmet:

Ed Thomas - Let It Take
Jamie XX - Girl
King Geedorah ft Mr Fantastik - Anti-Matter, Eriks val
Wankelmut ft John Lamonica - Wasted So Much Time
The Roots - Thought @ Work (special version) Eriks val
Blaudzun - Promises Of No Man's Land
Honeymilk - Light Entertainment
Asha Ali - Stop Talking
Madvillain - Money Folder (Four Tet remix) Eriks val
Clean Bandit - Extraordinary (Klingande remix)

Här finns vårt härliga musikarkiv i form av en spellista: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Vi hörs igen på måndag, härlig helg alla lyssnare!
XO redaktionen

Pale Honey i studion // Intervju med Hospitality

I måndags var det dubbel lycka i Indieklubben! Dels så gästades vi av det grymma bandet Pale Honey som i dagarna släppt sin debut-ep "Fiction" (hett lyssningstips!!) Bandet som består av Tuva Lodmark och Nelly Daltrey (samt Johannes Wiman när de kör live)berättade bland annat om hur det var att göra en musikvideo och om deras festivalspelningar i sommar. Till vår stora glädje körde de även ett livenummer i form av låten "Fish".

I programmet hann vi även med en intervju med Amber Papini från bandet Hospitality som spelade på Pustervik 15 maj. Hospitality är ett Brooklynband som i januari släppte sin andra skiva "Trouble" som alltså tagit de ut på Europaturné. Extra roligt tycker vi i Indieklubben då Emilia från redaktionen träffade bandmedlemmarna Brian Betancourt och David Christian på Roskildefestivalen för två år sedan. Då hade släppt sitt första album och sa bland annat att en dröm var att få turnera mer i Europa. Vi kan inte annat än säga "well done guys"!!

Intervjun med Amber kan ni lyssna på nedan och här hittar ni Pale Honeys nya EP:http://open.spotify.com/album/05RisFrOqjDpkFX6EOMlWp

Följande låtar spelades i programmet:

Jungle - Busy Earnin'
Porter Robinson - Sad Machine
Young & Sick - House Of Spirits
Youth Lagoon - Worms
Pale Honey - Fish (live!)
Nouv Shy - Self
Coucheron ft. Eastside & Mayer Hawethorne - Deep End
TEEMID & Julia - Love At First Sight (Kylie Minogue cover)
Hospitality - Rockets and Jets

Vi hörs igen på måndag kära lyssnare!
XO // redaktionen

Sorry, flash is not available.

Senaste programmet // LCTRISC + Saintway

Kan ni tänka er vilket härligt fullproppat program vi hade här senast i Indieklubben? Det var dualitet på duo-temat i studion, då redaktionen ringde upp både Borlänge-gossarna i synthpoppiga LCTRISC och de indiefina Saintway. Nytt material, udda musikvideos, pälsmössor och nulägesuppdateringar är bara några av de ämnen som vi snackade om!

Självklart kan man lyssna på programmet i efterhand, följ länken bara: http://www.mixcloud.com/K103/indieklubben-k103-140512/ (här finner ni även tidigare inspelningar med en massa awzzm musik och intervjuer)

Måndagslistan var som följande:
Craft Spells - Breaking The Angle Against The Tide
Austra - Habitat
LCTRISC - Gas And Cigarettes
Leon Else - River Full of Liquor
Dream Koala - Saturn Boy
Saintway - It's Over Now
Kito & Rejja Lee - I Need You
Khushi - In The Sun
Klangkarussell – Netzwerk (Falls Like Rain)

http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Missa inte morgondagens Indieklubben kl. 21-22 - det blir ett riktigt tipptopp program! Vi sänder en intervju som Emilia gjorde med Hospitality i samband med deras konsert på Pustervik i torsdags - och får dessutom gäster i studion, av inga mindre än göteborgska Pale Honey!

Ni lyssnar som alltid på k103.se eller via 103.1 på närradion i Göteborg eller TuneIn!

Indieklubben "De Lux" // Musikmaxxat

I måndagens program hade redaktionen riktigt svårt att sålla ut det absolut bästa till veckans spellista - det är en overload med aktuella släpp och som vi älskar det! Hello springtime!

Tillvaron förgylldes även av aerobics i studion, meta-referenser, Super Mario-rösten, indie-rnb och uttalsproblematik goes hiphopish.

St. South - Get Good
Mac Demarco - Treat Her Better
Client Liaison - Free Of Fear (Com Truise Remix)
IYES - Toys (Demo)
Boeoes Kaelstigen ft. Name The Pet - Be The Lights
Gallant - Jupiter Grayscale
De Lux - Make Space
Tune-Yards - Water Fountain
Rebecca & Fiona - Holler (Fred Falke Remix)
Chromeo ft. Toro Y Moi - Come Alive

Kolla dessutom in vår Spotifylista med samlade mästerverk: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

I vanlig ordning så hörs vi igen på måndag kl. 21-22 - missa inte, vi kommer att ringa upp riktigt fina musiker hörrni! Lyssna på webbradion här på k103.se eller 103,1 MHz på närradion alternativt appen TuneIn.

Trevlig helg allesammans!

Indieklubben goes undergroundish

I måndags var Indieklubben tillbaka i full fart efter påskledigheten!

Programmet började med Björns Vänner och slutade med Say Lou Lou & Yannis Phillipakis. Däremellan blev Indieklubben lite mer underground än vanligt med djupare musik och mystik. Eller som Emilia beskrev det: "musik från de nedre regionerna", vilket inte kändes helt träffande.

Följande låtar spelades i programmet:

Björns Vänner - Du vill inte nå fram till ditt mål
Colleagues - Parents House
Call Me - Disclosed
Samaris - Ég vildi fegin verða’
Movement - Ivory
White Birches - Take Me Dancing
Tomas Barfod ft Nina K - Busy Baby
Röyksopp ft Robyn - Monument (snippet)
NAVVI - Speak
Say Lou Lou - Everything We Touch (Yannis remix)

Vi passade även på att tipsa om lite nya albumsläpp som är värda att kolla in:
Damon Albarn - Everyday Robots (släpptes 25 april)
Pixies - Indie Cindy (släpptes 29 april)
Mac Demarco - Salad Days (släpptes 1 april)
Simian Ghost - The Veil (släpptes 9 april)

Vi hörs igen nästa måndag kl 21-22 och glöm inte lyssna på vår spellista:
http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

kram // redaktionen

Senaste programmet // Faråker // Jack Moy

I måndags kunde vi bjuda på ett riktigt pangprogram! Vi ringde upp Faråker och pratade lite om debutplattan "Början på slutet", perfekt lyssningstips för vårstunder och allmänt fin stämning. Inte dumt minsann! Dessutom fick redaktionen reda på att herrn själv har stått bakom mixerbordet i K103-studion och annat smått och gott!

Detta följdes sedan av ett härligt samtal med den återkommande telefonvännen Jack Moy, i samband med släppet av den nya låten "Charlies Bird". Det snackades bland annat om freaky ansiktstatueringar, inspelning av video i Budapest, gulasch och vardagsrumsspelningar.

Låtarna som spelades mellan dessa fantastiska inslag var följande:

WhoMadeWho - The Morning
Cut Copy - In These Arms Of Love
Faråker - Allt Faller
ODESZA ft. Madelyn Grant - Sun Models
Love Antell - Underhåll Oss
Jack Moy och Glöden - Charlies Bird
Lana Del Rey - West Coast
Disclosure ft Friends Within - The Mechanism

Här finnes även den episka Indieklubben-spellistan i uppdaterad version och med kontinuerligt tillagda låtar: http://open.spotify.com/user/vulturesdescend/playlist/5LPOivZd7F9xRftfez...

Eftersom redaktionen har påsklov denna måndag så sänds en goding till repris istället, om man sedan vill ha MER av programmet och intervjuinslag så kan man lyssna via K103's mixcloud: http://www.mixcloud.com/K103/playlists/indieklubben/

XOXO

Have you met ALBERT? // Veckans program

Indieklubben körde dubbelt upp i veckans program! Det blev både en intervju med amasonkvinnan Naomi Pilgrim och en pling till supertrevliga Wallentin Richardsson i den albumaktuella indiekvartetten ALBERT. Om ni mot all förmodan missade denna enastående sändning eller helt enkelt inte kan få nog så går det att lyssna via: http://www.mixcloud.com/K103/indieklubben-k103-140407/

Rae Morris - Do You Even Know?
Leppen - Sova
ALBERT - Never Mind The Fine Print
BeatauCue - Kyllan (Belarbi remix)
Ben Khan - Youth
Naomi Pilgrim - Rainmakers (Saturday, Monday remix)
London Grammar - Darling Are You Gonna Leave Me(LCAW remix)

Om ni (liksom vi) har fått mersmak av de härliga indierockarna ALBERT så ska ni definitivt kolla in dessa länkar. Vi hoppas starkt på ett återseende och en spelning på västkusten framöver!

https://www.facebook.com/haveyoumetalbert
https://soundcloud.com/haveyoumetalbert
http://open.spotify.com/album/4nvxAxbcywvzVW1HWwsMWu

Ni hör oss igen på måndag, kl 21-22 på fm 103.1, via k103.se eller appen TuneIn! So long!

Intervju med Naomi Pilgrim // Listen to this!

Lyssna på när Indieklubben ringde upp sångerskan Naomi Pilgrim inför hennes spelning på Pustervik 11 april.

Det blev ett glatt samtal som bland annat tog upp att Naomi släpper en ny singel framåt sommaren, idéer om ett nytt turnékoncept för festivalen Sónar och de coola ljuden i Naomis musik.

Naomi berättade även om organiationen Falling Whistles som arbetar för fred i Kongo. Här kan du läsa mer om FW:
http://www.fallingwhistles.com/#home

Den låt som Naomi önskar i slutet av intervjun, Rainmakers i en Saturday Monday remix, hittar du här: http://open.spotify.com/track/3zAI9XcclmW8HN5HIpn6mh

Intervjun hittar ni här nedan och missa nu inte chansen att se Naomi Pilgrim på Pustervik nu på fredag!

Sorry, flash is not available.

Indieklubben spelar det bästa av den nya och lokala musiken.
Du hör både etablerade och osignade band inom
elektronisk och indiebaserad pop, samt det som är aktuellt i Göteborg som popstad.

Redaktion

files/users/indieklubben/profile/till_hemsidan.jpg

Emilia Håkansson, Joanna Bartley och Malin Ågren.

Sändningstider

Måndagar 21:00 - 22:00

Följ oss på Facebook

Externa länkar

https://www.facebook.c...https://twitter.com/In...

Följ oss via RSS

Kontakt

indieklubben@k103.se