K103 Arkiv

Urban

Hållbara städer i Afrika söder om Sahara. En utopi eller ett realistiskt mål? I två halvtimmes program behandlas Afrikanska städer utifrån en mängd synvinklar och aspekter. Mer än hälften av jordens befolkning lever idag i städer och folkmängden i städerna bara fortsätter att öka. I U-länder är invandringen till städerna som störst och många av de inflyttade människorna hamnar i slumområden. I Afrika lever 72 procent av stadsinvånarna i slumområden och fattigdomen håller på att urbaniseras. En hållbar stadsutveckling är avgörande och nödvändig för att mänskliga rättigheter ska uppfyllas.
Tillsammans med forskare på Chalmers kommer vi att berätta om den nuvarande situationen i Afrikas städer. Vi kommer att ta upp vikten av: god stadsplanering, rent dricksvatten, genomtänkt infrastruktur och beredskap inför det växande klimathotet.
Vi kommer också att diskutera vad vi i Sverige kan göra. Vad jag som svensk kan bidra med och ta upp konkreta exempel på vad man kan göra i kampen mot den urbaniserade fattigdomen.
Väldigt välkommen att lyssna!

Sorry, flash is not available.

Sorry, flash is not available.

Min radio mot din radio del 5

Daniel J pratar om coverband, DIY och hänsyn. Lennart pratar om ensamhet. Martin Wahlqvist gästar i studion och pratar om sitt band Winding Stars.

Min radio mot din radio del 4

Daniel J pratar om att spela i band, att komma någonstans i musikvärlden och om att vara gubbe. Lennart har varit på parmiddag och hatat det. Dessutom gästar vännen Jan Schmidt och pratar om sitt arbete med HBT-festivalen.

Leo & Frankki

Pixabay

Idag handlar det om djur i Leo & Frankki. Vilka är egentligen de bästa djuren och vilka är sämst? Fina? Fula? Nyttiga? Onyttiga? Vi utreder hur landet ligger till för alla som inte klassas som människor.

Pixabay

Min radio mot din radio

Daniel J utmanar dig på duell i Min radio mot din radio. Här hör du glada, arga, egoistiska och intressanta krönikor och samtal om musikvärlden. Varje vecka kommer även Lennart på besök med sina åsikter som han vädrar utan förbehåll.

I våra arkiv finns många gamla program som inte längre nyproduceras. Det betyder inte att de ska glömmas och begravas. Här har du möjligheten att höra gamla favoriter eller kultprogrammen som du bara hört rykten om.

Redaktion

Gamla Hjältar.

Följ oss via RSS

Kontakt

arkiv@k103.se