K103 på Bokmässan

Idag startar K103s sändningar från Bokmässan 16.00 - 18.00!

Den 22-24 september sänder K103 Göteborgs Studentradio live från Göteborgs Universitets monter på Bokmässan. Varje dag mellan 16.00-18.00 hör du en uppsjö av intressanta gäster blandat med nyheter och reflektioner från Svenska Mässan. Lyssna eller kom förbi monter B06:70 och hälsa på.

Följ oss på:
k103.se
facebook.com/k103gbg
twitter.com/k103gbg
instagram.com/k103
mixcloud.com/K103/
http://tunein.com/radio/K103-1031-s2782/

Intervju med kammarherre och kanslichef Odd Zschiedrich

De är kanske mest kända för att de utser mottagaren av Nobelpriset i litteratur men Svenska Akademien är mycket mer än så. Deras verksamhet går ut på att främja god litteratur och kvalitativt språk och deras uppdrag utlystes redan 1786 av regent Gustaf III. Karin fick en intervju med kanslichef Odd Zschiedrich som utöver att vara en allmänt trevlig prick även innehar den utan tvekan bästa titel en kan tänka sig. Odd är nämligen: kansliansvarig vid Svenska Akademien, kammarherre vid Kungliga Hovstaterna och verksamhetsansvarig för Nobelbiblioteket.

Sorry, flash is not available.

EXTRAMATERIAL FRÅN BOKMÄSSAN!

Bokmässan må vara över och även K103s livesändningar. Men efter vi packat ihop våra saker och samlat oss lite upptäckte vi att vi har ju hur mycket material kvar som helst. Så här följer en mängd med extramaterial och favoritsnuttar från våra sändningar från norra Europas största kulturmässa förra veckan. 94 715 besökare hade de i år. Det är en ökning med drygt 600 besökare från 2014.

Inga Lantz - seniorbackpacker och djurkommunikatör

I montern bredvid vår på Bokmässan sitter en dam i färgglada kläder och lila turban. Hon har glatt hälsat god morgon varje tidig otta som vi satt oss ned för att sända och hon har frågat varenda en som gått förbi montern om de vill titta på hennes böcker. Kerstin och Karin bestämde sig för att prata med henne och fick lära känna en dam som rest världen runt flera gånger, suttit i riksdagen under 80- och 70-talet för Vänsterpartiet och att hon även kan tala med djur.

Hon beskriver sin fotoresebok som en vacker kaffebordsbok och sin novellsamling som "bitterstark". Och hon lät även avslöja att i novellsamlingen Kråksparv avslöjar hon hur man kan lära sig att tala med djur.

Sorry, flash is not available.

En stad för alla?

En stad med centrum som sträcker sig till båda sidorna om älven. Det är visionen för Göteborg. Men vad händer i de områden som bli föremål för den här förändringen? Catharina Thörn och Katarina Despotovic har gjort en fotobok där de närstuderat upprustningen av Kvillebäcken. Göteborg är en stad i föränding och Kvillebäcken blir ”en ny stadsdel”.

Men vad händer med människor och verksamheter som levde och verkade i Kvillebäcken redan innan grävmaskinerna rullade in för att bygga nytt och fräscht ? Och vad betyder egentligen gentrifiering?

Catharina Thörn och Katarina Despotovic berättar i boken ”Den urbana fronten”.

Sorry, flash is not available.

#JaktenPåErnst slutade lyckligt!

Igår erkände Kerstin sin förtjusning i Ernst Kirchsteiger och idag har han fångat allas våra hjärtan. Han var här igår och vi utlyste #jaktenpåernst för att försöka få en pratstund med honom. Spänningen var olidlig och väntan var lång, men till slut satt han där framför Kerstin och Rebecka och deras ögon glittrade av glädje. Han lärde oss hur man ser det lilla i det hela och hur man ska känna glädje för sig själv.

Ernst bevisar återigen att han är den ultimata mysfarbrorn och säg inte att jag sagt detta, men det finns flera på stationen som önskar att han vore deras svärfar.

Sorry, flash is not available.

Legend och världsstjärnan Börje Salming släpper bok

Linn och Johanna skymtade ett känt ansikte bland montrarna på Bokmässan. Det var ingen mindre än Börje Salming, ishockeylegend och numera även författare. Han har släppt Drömmen om NHL som han signerade jämsides Nicklas "Lidas" Lidström i en monter. Han ställde mer än gärna upp på en intervju.

Sorry, flash is not available.

Nostalgitripp och Millenium

Linn och Johanna sände live ifrån K103:s monter på Bok- och biblioteksmässan i lördags och diskuterade vid ett tillfälle vilka drömgäster de skulle vilja intervjua. Namn som Alex och Sigge, Amanda och Hanna nämndes och även den avlidne Magnus Härenstam.

De hann även prata om den nya boken i Millenium-serien som är skriven av David Lagercrantz och drabbades av en nostalgichock när Linn nämnde Katarina Von Bredow.

Sorry, flash is not available.

Åsikter och yttrandefrihet

Under invigningen av Bokmässan kritiserade författaren Masha Gessen fokuslandet Ungerns flyktingpolitik. Den ungerska delegationen blev förargad och lämnade invigningen i protest. Samuel och Karin diskuterade huruvida kritiken var befogad och hur de tycker att delegationen borde ha reagerat.

Dagen efter diskuterade Linn och Johanna samma sak, men de verkade inte riktigt dela Samuel och Karins åsikter. Ska verkligen kultur och politik blandas? Är det kanske som så att kultur och politik är samma sak?

Lyssna på de olika inslagen där de diskuterar yttrandefrihet och fokuslandet Ungern.

Sorry, flash is not available.

Sorry, flash is not available.

Julia och Karin spanar in grannarna

K103 är inte ensamma utställare på Bok- och biblioteksmässan och det är väldigt stor variation på de som håller till i montrarna. Förutom bokförlag finns det intresseföreningar, lärosäten, företag som säljer anteckningsböcker och flera inspirationsscener. Men utöver det hänger här även de lite mer obskyra och excentriska personerna som kanske har andra intressen än just böcker.

Runt K103:s monter A03:68 finns en stor bredd på utställarna och folket som besöker mässan. Lyssna på när Karin och Julia spanade in vilka grannar de fått när de satte sig ned för den första sändningen från Bokmässan i fredags!

Sorry, flash is not available.

Den 22-24 september hittar du K103 i Göteborgs Universitets monter B06:70 på Bok och Biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Torsdag till lördag sänder vi live 16.00-18.00.

Redaktion

Victor Blomdahl, Tina Bergérus, Felicia Green, Joakim Wennersten, Rebecka Mårtensson, Ruben Dieleman och Clara Lowenberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

k103pabokmassan@k103.s...