K103 på Bokmässan

Mariette lämnade scientologin efter 25 år

Mariette Lindstein gick som 19-åring med i scientologikyrkan i Malmö. 25 år senare flydde hon från sektens högkvarter i Los Angeles, Kalifornien. Att komma tillbaka till verkligheten var svårt, nästan svårare än att vara med i kyrkan. Mardrömmar om nätterna höll henne vaken och hon kände att hon inte passade in. Innan hon gick med i sekten ville hon skriva men hade skjutit upp den drömmen för kyrkans skull. Men när hon satte sig och började skriva om sina upplevelser försvann mardrömmarna nästan omedelbart och nu har hon släppt sin första bok, Sekten på Dimön, den första delen av tre om livet i en sekt.

Inför den andra bokens release utlyste hon en tävling för ungdomar i åldrar 15-25 där vinnaren ska skriva ett förord till den andra boken och får en vinstsumma på 20 000 kronor. Mer information om tävlingen finns här: http://morkersdottir.com/2015/09/20/skrivtavling-for-ungdomar-vinn-20-00...

Under Bokmässan ställde hon upp på en intervju med Karin Björklund från K103 där hon berättade vad som lockade henne med scientologikyrkan, hur det var att komma tillbaka och varför hon vill skriva för ungdomar.

Sorry, flash is not available.

Den 22-24 september hittar du K103 i Göteborgs Universitets monter B06:70 på Bok och Biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Torsdag till lördag sänder vi live 16.00-18.00.

Redaktion

Victor Blomdahl, Tina Bergérus, Felicia Green, Joakim Wennersten, Rebecka Mårtensson, Ruben Dieleman och Clara Lowenberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

k103pabokmassan@k103.s...