K103 på Bokmässan

Intervju med kammarherre och kanslichef Odd Zschiedrich

De är kanske mest kända för att de utser mottagaren av Nobelpriset i litteratur men Svenska Akademien är mycket mer än så. Deras verksamhet går ut på att främja god litteratur och kvalitativt språk och deras uppdrag utlystes redan 1786 av regent Gustaf III. Karin fick en intervju med kanslichef Odd Zschiedrich som utöver att vara en allmänt trevlig prick även innehar den utan tvekan bästa titel en kan tänka sig. Odd är nämligen: kansliansvarig vid Svenska Akademien, kammarherre vid Kungliga Hovstaterna och verksamhetsansvarig för Nobelbiblioteket.

Sorry, flash is not available.

Den 22-24 september hittar du K103 i Göteborgs Universitets monter B06:70 på Bok och Biblioteksmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Torsdag till lördag sänder vi live 16.00-18.00.

Redaktion

Victor Blomdahl, Tina Bergérus, Felicia Green, Joakim Wennersten, Rebecka Mårtensson, Ruben Dieleman och Clara Lowenberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

k103pabokmassan@k103.s...