K103 på GIFF

HBTQ i film, kortfilm, musik och gäster!

Vi är igång med vår sändning från Frilagret där vi sänder direkt med anledning av Göteborgs Filmfestival. Det har varit flera intervjuer med filmskapare, arrangörer och besökare och vår andra dag kommer att bjuda på mycket mer.

Klockan 12 får Oskar och Karin besök av Sarah Gampel som gjort kortfilmen Bussresan som handlar om en resa hon gjorde till Tel Aviv. De hjälper även till med tips på kortfilmer som är värda att se.

Klockan 13 tar Jazz och Eva över rodret och Jazz har bland annat intervjuat Carlo Lavagna och Tomasso Bertani, regissör och producent för filmen Arianna. Det blir även en del fokus på filmer med HBTQ-tema och vilken betydelse de har.

Klockan 14 kommer Marcus och Oskar att fokusera extra mycket på musik. Både hur Göteborgs musikscen har bidragit till filmvärlden, de stora kompositörerna bakom storfilmernas soundtrack och intervju med Johan Rosell som regisserat Petters senaste låt Pris på mitt huvud.

Klockan 15 ändrar vi fokus helt till djurens symbolik i film och Lisa och Jazz bidrar med sin expertis och intresse.

Den sista timmen får vi besök från inte mindre än två gäster. Det är Astrid Askberg och Greta Pedersen som ligger bakom filmen Gretas guide till galaxen, en dokumentär Astrid har gjort om Greta. Avslutningsvis sammanfattar de sina intryck av detta årets filmfestival.

Sändning från Göteborgs filmfestival 12-17 idag

Det är filmfestival i stan och K103 sänder från Frilagret.
Under dagen får ni höra mer om kortfilm, hbtqi-frågor, musik och djur.

Nollywood - världens näst största filmindustri

Men ett tjugotal biografer fördelat på 173 miljoner invånare har Nollywood, den nigerianska filmindustrin, blivit den näst största i världen. Just nu är det den sektorn som erbjuder flest arbetstillfällen för landets invånare och producerar ungefär 30 filmer i veckan. Jämför det med Sverige som producerar i snitt 18 stycken per år. Karin Björklund har kollat upp två specifika Nollywood-filmer som gjort extra stor succé.

Bildkälla: https://www.facebook.com/HalfOfAYellowSunMovie

Sorry, flash is not available.

Livesändningen är igång!

Nu är K103 på Frilagret för att sända live om Göteborgs filmfestival. Årets teman är italiensk och nigeriansk film, men vi pratar om mycket mer än bara det. Första timmarna har vi bland annat diskuterat true crime-genren, japanskt risbrännvin, dokumentärer, musikvideos och även en intervju med regissören Robin Pront. Han har regisserat filmen Ardennerna som handlar om två bröder och en våldsam spiral ner i kriminalitet.

Vi sänder här på webben ända fram till klockan 17!

Massa tävlingar och intervjuer från Frilagret idag

Vi har massa roliga timmar framför oss på Frilagret idag. Tävlingar där du kan vinna både fribiljetter till film och avslutningsfest. Vi kommer ha filmquiz kl 17.00 där du kan vinna fina goodiebags. Vi får besök av Gamlestans Jazzfestival som har hand om musikaftonen på Pustervik ikväll.

Frame Filmfestival kommer förbi och berättar om Västra Götalands Festival för ung kortfilm.

Igår avgjordes kortfilmstävlingen Startsladden. Maximilien Van Aertryck tävlade med "Punkt 9: val av andre vice talman"

Dag 2 på Film Festival FM

Skolen skiner in Frilagrets café denna andra dag av vår maratonsändning från Göteborgs Film Festival. Vi inleder som igår med en uppdatering på vilka filmer som du inte får missa idag och på lunchtimmen tar vi oss an vad som händer kulturpolitiskt i filmsverige.
Många intervjuer och aktuella tips väntar så lyssna eller besök oss mellan filmerna så ger vi våra bästa tips på vad just du ska göra denna dag.

Häng med våra filmexperter live från Frilagret

K103s filmcrew vet allt om film och Göteborg Film Festival. Under eftermiddagen får du veta allt om norsk, kanadensisk och brittisk film. Ni kommer få höra om hur en filminspelning går till och dessutom rykande färska filmrecensioner.

Film Festival FM har börjat!

Vi tog oss upp i ottan och sänder just nu på Frilagret/Lagerhuset, ett stenkast från Järntorget. Morgonen började med snöfall och att vi gav en introduktion på dagens viktigaste event, seminarier och filmer på Göteborgs Internationella Film Festival.
Just nu så har vi fullt fokus på Brittiska filmer och kl 14 tar vi oss till grannen Norge.
Vi sänder till 18 så lyssna eller kom och besök oss på plats.

K103-maraton nördar ner sig i film

Till helgen är det dags, denna fredag inleds Göteborgs internationella filmfestival!

Då vi på K103 inte kan annat än älska film, så firar vi med att sända allt du vill, borde och måste veta om filmerna och festivalen.

Mellan kl. 10-18 på lördag, söndag och måndag, 24-26 januari, så får du ett fullspäckat program med regissörer, intressanta gäster och samtal. Lyssnar gör du antingen på www.k103.se eller i Tune-in appen.

Vill du dessutom komma och se oss sända hittar du oss i Frilagret, ett stenkast från Pustervik och Biograf Draken vid Järntorget. Mer om vad du kommer få se och höra hittar du på vår Facebook, Instagram och Twitter.

Vi ses i biomörkret!

https://www.facebook.com/k103gbg
http://instagram.com/k103/
https://twitter.com/k103gbg

Win tickets to GIFF today at Pustervik

Join us at Pustervik today and win nice prices. Tickets to films & partys, posters and tees. We are on the air between 10 - 18. Listen in for interviews, updates & tips from K103 Göteborgs Studentradio & Nordic Vibrations.

Vi har flyttat oss från vår studio för att under 3-4 februari sända live från Frilagret 12-17 under GIFF - Göteborg Film Festival.

Redaktion

K103 Göteborgs Studentradio.

Extern länk

www.giff.se

Följ oss via RSS

Kontakt

giff@k103.se