K103 på GIFF

Nollywood - världens näst största filmindustri

Men ett tjugotal biografer fördelat på 173 miljoner invånare har Nollywood, den nigerianska filmindustrin, blivit den näst största i världen. Just nu är det den sektorn som erbjuder flest arbetstillfällen för landets invånare och producerar ungefär 30 filmer i veckan. Jämför det med Sverige som producerar i snitt 18 stycken per år. Karin Björklund har kollat upp två specifika Nollywood-filmer som gjort extra stor succé.

Bildkälla: https://www.facebook.com/HalfOfAYellowSunMovie

Sorry, flash is not available.

Vi har flyttat oss från vår studio för att under 3-4 februari sända live från Frilagret 12-17 under GIFF - Göteborg Film Festival.

Redaktion

K103 Göteborgs Studentradio.

Extern länk

www.giff.se

Följ oss via RSS

Kontakt

giff@k103.se