Kafferepet

Kafferepet har sänt sitt sista program

Kafferepet sändes mellan 121018 - 121220

Jul, jul, strålande jul!
Då var det dags för säsongens sista kafferep, och ikväll avslutar vi med ett hejdundrande jultema!
(Under tre torsdagar framöver kommer vi att sända repriser från den gångna hösten.)

Ikväll snackar vi om jul förr och nu, jultraditioner, julmat och mycket mer! Vi intervjuar Anneli Palmsköld, etnolog på Göteborgs Universitet, som kan en hel del om Julfirande förr och nu. Idag ser vi på Kalle Anka, äter julbord och har vi tur så kommer tomten. Hur såg det ut förr? Gav man bort julklappar? Hade man någon julgran? Och vad åt man egentligen?

Helt enkelt så filosoferar vi en hel del om julen!

Så, ha nu en riktigt God Jul och Gott nytt år!
Så hörs vi igen i januari!

...Och kom ihåg, glöm inte julfikan!

NOBEL

December är inte bara julens tid, utan även vetenskapens. Förra veckan pratade vi om Advent, och vi skulle vilja säga såhär: I väntan på Herrens ankomst, och julen, delas Nobelprisen ut. Kvällens tema är alltså Nobel. Vi pratar om både prisutdelningen och festligheterna som äger rum årligen den 10:e december.

Så, sätt dig till rätta, ta en kopp kaffe och lyssna!
Vi hörs på torsdag, 21.00-22.00!

- Och du.. glöm inte fikat!

(Bilden visar två små katter som höll oss sällskap i studion - alltid lika trevligt med sällskap!)

Hälsa

Har du fikat lite för mycket på sista tiden? Du kanske känner att det är läge att börja tänka på hälsan? I kvällens Kafferepet delar vi med oss om allmänna tankar kring såväl fysisk som psykisk och social hälsa. Vecka 47 är även känd som den "Tobaksfria veckan", vilket är något vi anammar ikväll genom att ha hälsa som tema.

Så surpla in ikväll 21.03-22.00, så hörs vi!

Ladies and Gentlemen

Efter förra veckans mattema fortsätter vi denna vecka in i hövlighetens värld. Vi skall prata vett & etikett! Åt vilket håll ska gaffelspetsarna ligga? Börjar man med de innersta eller yttersta besticken i ordningen? Detta och mycket mer kommer vi att diskutera i Kafferepet på torsdag den 15:e november mellan 21.00 & 22.00.

Vill du ha ett fläckfritt bordsskick eller uppföra dig lika stiligt som de i Mad Men - Lyssna på Kafferepet!

... Och du, glöm inte fikat!

BU!

Efter en härlig premiär av Kafferepet förra torsdagen, fortsätter vi med Halloweenspecial. Ikväll delar vi med oss av våra alldeles egna Halloweenminnen av såväl mindre lyckad pumpapaj som hur jakten på bus eller godis gick till.

Så ta dig en god kopp kaffe, så hoppas vi att vi hörs ikväll!
Och just det - glöm inte fikat!

Bland koppar och fat!

Torr kaka eller tårta till kaffet? En fråga som man kanske inte tänker på varje dag men väl i situationen kan beslutsångesten vara enorm! Kön bakom är lång, och man känner hur otåliga kafégäster bara väntar på att få lägga vantarna på en härlig fika. Tar man kaféets allt som oftast lockande muffins bredvid kassan, eller tar man sin tid och botaniserar bland kaféets alla dignande läckerheter? Allt som oftast tar man nog bara den där muffinsen, eller inget alls. Vi tänkte därför lätta dina plågoandar och prata lite om favoritfika, så att du nästa gång kan skrida fram till kassan med en otrolig självsäkerhet och beställa något annat än en muffin! Och så klart kommer vi diskutera en hel del andra världsliga problem, så som hur man får bort fläckar från mattor eller hur tiden och kroppen hänger ihop.

Brygg dig en stadig kopp av det svarta guldet och se till att ha en eller annan läckerhet att doppa så kör vi!

Kafferepet! Vi pratar om allt mellan himmel och jord. Vi bjuder in till en härlig stund fylld av filosofiska tankar, de bästa husmorstipsen, vad som hänt och kommer att hända i veckan, samt mycket mer. Så surpla gärna in med oss!

Redaktion

files/users/kafferepet/profile/kafferepet.jpg

Viktor Nilsson, Victoria Arvidsson och Hannah Nilsson.

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

kafferepet@k103.se