Kassicismen

Kassicismen har sänt sitt sista program

Kassicismen sändes mellan 161208-170525

Matkultur i ordets orätta bemärkelse MED MERA

Vänner! Ikväll är det dags för nytt Kassicismen och det är säsongens SISTA! Judit och Cecilia dyker ner i ett mycket vagt matkulturellt område, rör oss från matprogram till matfilmer på ett luddigt men förhoppningsvis TILLFREDSSTÄLLANDE vis. Vi fnissar även i takt till en OTROLIGT svängig sommarplåga som vi förmodligen är sist på bollen på, vi touchar ämnet STRUTSFARMAR och peppar tillsammans för sommaren. Ni är väl med oss?!! Går även i repris i morgon förmiddag. Samt kommer förhoppningsvis på mixcloud någon gång i framtiden, utan att närmare specificera NÄR. TJOHO!

Kassicismen #10

Dagens avsnitt av Kassicismen blir ett riktigt härligt skitsnackigt avsnitt. Ja, vi snackar skit om ganska många faktiskt. Bland annat så snackar vi skit om kändisar som snackar skit om varandra, stora TV-kanaler som inte riktigt fattar grejen med youtube, Claes Malmberg och mycket mycket mer.

Vill du läsa allt om det stora horbråket (vilket vi verkligen tycker du ska) kan du kolla in nöjesguidens bråkrecap här:
http://ng.se/artiklar/brakrecap-camilla-lackberg-vs-little-jinder

Vi ses nästa vecka!!
KRAM <3

16/03/2017 Repris Kassicismen #8

Den här veckan sänds inget nytt program av kassicismen utan vi kör en härlig repris av Kassicismen #8. Nästa vecka är vi tillbaka med nytt avsnitt som vanligt. Vill du lyssna på något av våra tidigare program? DET ÄR KLART DU VILL. Dom hittar du på K103s Mixcloud där vi har gjort en helt egen spellista med alla hitills sända program.
KLICKA HÄR >>https://www.mixcloud.com/K103/playlists/kassicismen/<<
Vi ses nästa vecka!
Kram från Kassicismen

Kassicismen #8

I åttonde avsnittet är hela gänget tillbaka i studion och vi spelar in på själva kvinnodagen. Det blir därför en del snack om detta. Men också om lite teater, exempelvis dokumentären från K-Special som heter "svart mask vit mask". Och SJÄLVKLART pratar vi lite om vår kära kungafamilj <3

Gå in på mixcloud och lyssna NU!! https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-8/
Kram på Kassicismen

Kassicismen #7

Edvin och Cecilia bossade i sjunde avsnittet av kassicismen och dom lär dig ALLT du behöver veta om Hemmafest. Alltså ultimata tips på hur du ordnar en exceptionell hemmafest.
Här är vår mixcloudlänk: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-7/
Trevlig lyssning!

Kassicismen #6

I det sjätte avsnittet av Kassicismen lyssnar vi som vanligt på härlig musik och snackar kultur. Vi diskuterar Beyonces fantastiska gravid-bilder och försöker förutspå hur det kommer påverka framtida graviditetsbilder. Cecilia presenterar en topplista på de bästa mobilspelen och sedan leker vi leken "President eller youtuber". Vi pratar också mycket om en alldeles fantastisk acapella-konsert vi varit på med bandet Solala.
Här är vår mixcloudlänk: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-6/
Trevlig lyssning!

Kassicismen #5

En fnissigt avsnitt av Kassicismen med Lina och Judit. Vi diskuterar och spår i kulturåret 2017.

här är vår Mixcloudlänk: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-5/

Kassicismen #4

Fjärde avsnittet sändes efter jul och vi går igenom helgfirandets höjdpunkter. Vi pratar också om utställningen "lusten att skapa och leva", en utställning på Göteborgs Konstmuseum om Tove Jansson. Lina besvarar några av livets stora frågor som är ställda av ingen mindre än Ted Gärdestad. Vi pratar också om Galan P3 Guld och diskuterar några av våra funderingar.
Trevlig lyssning ! Här är vår mixcloudlänk: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-4/

Kassicismen #3

Tredje avsnittet av Kassicismen sändes innan juluppehållet då studion fullkomligt drunkade i julpepp. Det diskuterades julklappstips och vad en bra julklapp egentligen är. Vi hann även med att diskutera Liv Strömquist senaste seriealbum "Uppgång och fall". För att sammanfatta året lite tog vi upp svenskarnas populäraste googlingar, exempelvis "hur stort är småland?" och "Vem skrev "vår bästa tid är nu"?"
Här är länken till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-3/
Trevlig Lyssning <3

Kassicismen

I andra avsnittet av Kassicismen som sändes i December (men som du nu SJÄLVKLART kan lyssna på via Mixcloud) peppade vi inför julen. Hur bra är egentligen Johan Ulvaeson på att göra barnprogram? Och vem av oss älskar och vem hatar julen?
Men resten av programmet ägnade vi såklart åt kultur. Judit hade gjort en intervju med Brodern John om skivan "cool" och vi lyssnar även på singeln "Vem är du" med olle Grafström och producerad av Alexander Juneblad. Edvin tog upp pratade om P3s diktaturtendenser och Cecilia var helt försjunken i matprogrammet Chef's Table på Netflix.
Mycket Nöje! <3

Här är en Mixcloudlänk: https://www.mixcloud.com/K103/kassicismen-2/

Dylan får nobelpris, Malmö högskolas hedersdoktor är serietecknare och komiker, hiphopens status ökar och populärkultur använder sig allt mer av konstnärliga processer. Är distinktionen ful- och finkultur fortfarande aktuell elr har den blivit förlegad? Välkommen till programmet som berör högt och lågt i kultursfären.

Redaktion

Lina Lenneryd, Judit Sundberg, Edvin Linderoth och Cecilia Linderoth.

Följ oss via RSS

Kontakt

kassicismen@k103.se