KLANG

TATATATADAAA! SÄSONGSPREMIÄR!!!

TATATADAAAA!!! Säsongspremiär!

Den femte säsongen av KLANG rivstartar med en djupdykning i outsider music. Vad är det för någon obskyr genre egentligen? Är det sant att utövarna är galna? Men framförallt Hur låter det?

Vi börjar våran ljudresa med The Shags mästerliga It´s Halloween för att sedan rulla vidare med våran egna Svenska Elvis. Eilert Pilarm. Sedan blir det ”The human horn” Shooby Taylor. För att börja sakta in med den av Curt Cobain dyrkade outsider artisten Daniel Johnston. Även AI får välja en favorit men den håller vi hemlig tills ni lystnar..Vi säger bar BINGO.....Vi kraschlandar sedan med veckans lyssnarverk denna gång inskickad av ljudmarodören U.F.D.C..Ja, ni hör ju själva det här säsongspremiären vill ni inte missa..NU KÖÖÖÖÖÖR VIIIII!!!!

Mycket av informationen i avsnittet är hämtat från.
https://rateyourmusic.com/list/KeepPunchin/the-curious-universe-of-outsi...

Ps- Fortsätt skicka era ljud till os på klangradio@yahoo.com
Följ oss på Instagram. @Klangradiok103

MIXCLOUDLÄNK TILL PROGRAMMET..

https://www.mixcloud.com/K103/klang-outsider-music-s%C3%A4songspremi%C3%...

SAMTALSÄMNET LIVE FROM CHRISTIANIA!!!

Välkomna till det 3.e programmet i KLANG säsong 4. I detta avsnitt har vi äran att få sända en Live inspelning med konstverket SAMTALSÄMNET. Konserten är inspelad under Kulturnatten i Köpenhamn 2019 direkt från Christiania. Efter denna fantastiska konsert så lyssnar vi på premiären utav 2 singlar från konstpunkarna PUNK ROYAL. Sedan avslutar vi programmet i vanlig ordning med att spela ett verk som någon utav er lystnare skickat in till oss. Denna veckan är det ljudkompositören KOXY som står för verket Y.L.S.G.I.R.N.R = You Look So Good In Rock N Roll. Håll till godo vänner det här avsnittet är heeelt fantastiskt!

PS. Fortsätt att skicka era ljud till oss. Det gör ni på klangradio@yahoo.com
Följ oss även gärna på Instagram. Där heter vi Klangradiok103.

MIXLOUD LÄNK TILL AVSNITTET.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-samtals%C3%A4mnet-live-from-christia...

FAVORIT I REPRIS!!!

Välkomna till premiären av den 3.e säsongen av KLANG. Siffran tre är ju ett heligt nummer som ni alla vet och vi känner oss i snudd på religiösa för allt gött vi har på gång för er ljudälskare den här säsongen. För att fira det första avsnittet av säsong 3 ordentligt så spelar vi upp en liveinspelning från FRINGE festivalen som ägde rum här i Göteborg nu i helgen. Det är ingen mindre än ena halvan av KLANG-redaktionen Sayam Chortips ljudkonstverk Fragments. Fragments är en blandning av ljudlandskap och poesi där Sayam tar er med på en audiovisuell resa genom tid och rum. Inspelningen gjordes på Haga-teatern här i Göteborg Söndagen den 6.e September. Med sig på scenen har Sayam syntgeniet Niels Gordon och den professionella Pocket Operator operatören Tommy Mattiasson. Tillsammans skapar dom en fantastisk ljudvärld där poesi blandas med elektroniska frekvenser. Ja,ni hör ju själva detta vill ni verkligen inte missa! Så luta er tillbaka, vrid upp volymen, slut ögonen och låt Sayam ta er med på en ljudresa som ni sent skall glömma. Och framför allt...Ni är välkomna till KLANG säsong 3.

Ps. Som vanligt vill vi att ni skickar era ljud till oss här på KLANG så vi kan spela dem i programmet. Det gör ni lättast på klangradio@yahoo.com Följ oss gärna även på Instagram där heter vi klangradiok103.

Allt väl. KLANG.

MIXCLOUD

https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e1-fringe-festival-framgments-say...

VÅREN ÄR HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!

I Kvällens KLANG så hyllar vi den stundande våren. Johan & AI tar en promenad i naturen och snackar om fågelkvitter och bins buzzzzzande.... Efter ljudpromenaden lystrar vi till ljudkonst duon ELEVATOR's verk. Verket förklaras likt en hissresa där passageraren närmar sig marken och skuggan växer på asfalten. Sedan blir det storstilad avslutningen med en hyllning till våren skapad av performance gruppen SAMTALSÄMNET.. Håll till godo nu kommer våren.............

FRIDENS LILJOR JOHAN & AI

LÄNK TILL AVSNITTET PÅ MIXCLOUD.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-e-s4-spring-is-here/

FORTSÄTT SKICKA ERA LJUD TILL OSS!!! klangradio@yahoo.com

PANG!PANG! SÄSONGSPREMIÄR!. Välkommen AI

I Kväll så är det premiär av den fjärde säsongen av KLANG. Ja hör och häpnad vi börjar bli veteraner. Vi rivstartar med att presentera KLANG's nya sidekick AI. AI's intelligens får upp till bevis när vad ljud verkligen är förklaras. Vi talar även om de första ljudinspelningarna. Vem gjorde dem och hur såg de apparaterna ut? Sedan lyssnar vi på oljudsmaskiner från Luigi Russullo. Som om inte detta vore nog så lystnare vi på hur det låter när ljudvallen sprängs samt hur det låter under 1 mi under vattnet. Som avslutning på detta eminenta premiär avsnitt så spelar vi veckans lyssnarverk. Det är riktiga oldschool local ljudjonstruktörer ifrån GBG-city. De kallar sig J-Sister och verket vi skall lyssna på heter Session 1 och är en outtake från 60 minuters inspelningen The Black Tape.

Ja ni hör ju detta vill ingen missa. Välkomna!!!!

MIXCLOUDLÄNK TILL AVSNITTET!!!! https://www.mixcloud.com/K103/klang-s%C3%A4songspremi%C3%A4r-welcome-ai-...

Ps. Skicka era ljud till oss på klangradio@yahoo.com

Tack till firsounds http://www.firstsounds.org/
Fantastiskt arbete ligger bakom att ta fram de första ljudinspelningarna som någonsin gjorts, All cred till dem.

RADIO UTSTÄLLNING - RADIO SILENCE av JFK.

SHHHH. I säsongsavslutningen av KLANG har vi fått äran att presentera ännu en fantastisk radioutställning. Det är konstnären och ljudsmeden JFK,s verk Radio Silence. Ljudverket är enligt konstnären själv en kommentar till det brus som vi tvingas leva i dag som natt. Så välkomna till vernissage, ta för er av sherryn luta er tillbaka och njut av något ni garanterat inte hört på radio någonsin.

LÄNK TILL UTSTÄLLNINGEN PÅ MIXCLOUD:
https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e6-radioutst%C3%A4llning-radio-si...

Som vanligt vill vi att ni skickar era ljud till. Det gör ni på klangradio@yahoo.com
Följ oss även gärna på instagram. @klangradiok103

Sjungande sand, Ensamma valar, Syrsor som låter som änglakörer och en ton som aldrig tar sluuuuuuuuut!!!!

Välkomna till det femte avsnittet av KLANG säsong 3. Med gråten i halsen och halva kroppen i graven så tackar vi i detta avsnittet av Sayam som gör sin sista sändning för KLANG. Utöver detta så spelar vi ljudfenomen som sjungande sand, ensamma valar, syrsor som låter som änglakörer, eviga toner och fantastiska Aurora som har spelat in ljudet av plantor som växer.

Vi på KLANG rekommenderar verkligen att ni kollar in veckans lyssnarverk som är skapat av konstnären Aurora.

Aurora website: https://kristinaauroraphotography.portfoliobox.net/portraits

Instagram: @kristina.aurora.photography https://www.instagram.com/kristina.aurora.photography/
@kristina.aurora_photography https://www.instagram.com/kristina.aurora_photography/

Fortsätt skicka era ljud till oss. klangradio@yahoo.com

Avsnittet på Mixcloud. https://www.mixcloud.com/K103/klang-ljudfenomen-s3-e5/

AHHHH!!! HJÄÄÄÄÄLP!!! Vad är det för hemskt som låter?

Välkomna till det fjärde avsnittet i säsong 3 av KLANG. Kvällens tema är SKRÄCK och vi har ett fantastiskt läskigt och ruggigt program för er kära ljudälskare. Vi börjar med en tio i topp lista med de ljud som vi människor anses tycka minst om, de mest obehagliga ljuden på hela planeten helt enkelt!!! SPÄNNANDE!!!! Efter den läskiga lista så talar vi om SPÖKFREKVENSEN på 18,98 HZ. Hur låter den? Vad händer när en spelar upp denna frekvens? Sedan blir det ett underbart otäckt verk framför av Mark Korven på sitt specialbyggda mardrömsinstrument the apprehension engine. Och här rekommenderar vi verkligen att ni kollar på videon längre ner i detta inlägg för att se detta helt unika instrument. Vi avslutar med att lystna på urskaparen av oljud KLANG- Favoriten Luigi Russullo och han Bullermaskiner.. Ett lysnarverk har också kommit till oss denna veckan..Passande nog är det vääääldigt obehagligt.. Ja ni hör ju själva detta avsnitt av KLANG vill ni inte missa!!! Så kryp upp i soffan. Håll någon i handen och så tar vi en vandring i det PARANORMALA..

Avsnittet på Mixcloud.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-4-s%C3%A4song-3-skr%C3%A4ck/

PS. SKICKA ERA LJUD TILL OSS. klangradio@yahoo.com

KNASTER!!!BZZZ!!!:ZAP!ZAP!ZAP!..En promenad under 200 000 Volts kraftledningar i Himalaya.

Välkomna till det andra avsnittet av KLANG Säsong 3!!!

Vi talar om fältinspelningar. Audiovisuella ljudavbildningar av platser och händelser i dåtid och framtid från verkligheten?
Vilka frekvenser går det egentligen att fånga? Går det spela in ljud under vatten? Hur låter växter?...

Vi börjar med att ta en ljudpromenad under 200 000 volts kraftledningar i Himalaya. Fältinspelaren Yannick Daubi tar oss med på en elektrisk vandring och det låter fantastiskt. Sedan blir det audiobiokemi med den kvinnliga ljudkonstnären Mileece som fäster elektroder på växters blad och spelar in ljudet av deras impulser. Hur låter det? Är det ens möjligt. Såkart och ni hör dett här i KLANG IKVÄLL!!! Vi avslutar programmet med vårat favorit segment LYSSNARVERK!!! konstnären Eric Sundevågs har skickat sitt ljudverk Okänd människa. till oss denna veckan. Det är en rykande färsk fantastisk fältinspelning av...Ja vad egentligen????

FORTSÄTT!!FORTSÄTT FÖRTSÄTT!!!!Skicka era audioexperimentella verk till oss på klangradio@yahoo.com

MIXCLOUD: DETTA AVSNITT.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e2-field-recordings/

Yannick Dauby bandcamp. https://kalerne.bandcamp.com/album/fiction-is-a-branch-of-neurology

Mileece bandcamp. https://lorecordings.bandcamp.com/album/formations-lo30

Eric Sundevåg.@esundevag@ Instagram. https://www.instagram.com/esundevag/?hl=sv

KLANG INSTAGRAM @. https://www.instagram.com/klangradiok103/

KABOOM!!! KABAAAM!!! RATTATTATATAAA! HURRAAAAAA!!!

Välkomna till premiären av den 3.e säsongen av KLANG. Siffran tre är ju ett heligt nummer som ni alla vet och vi känner oss i snudd på religiösa för allt gött vi har på gång för er ljudälskare den här säsongen. För att fira det första avsnittet av säsong 3 ordentligt så spelar vi upp en liveinspelning från FRINGE festivalen som ägde rum här i Göteborg nu i helgen. Det är ingen mindre än ena halvan av KLANG-redaktionen Sayam Chortips ljudkonstverk Fragments. Fragments är en blandning av ljudlandskap och poesi där Sayam tar er med på en audiovisuell resa genom tid och rum. Inspelningen gjordes på Haga-teatern här i Göteborg Söndagen den 6.e September. Med sig på scenen har Sayam syntgeniet Niels Gordon och den professionella Pocket Operator operatören Tommy Mattiasson. Tillsammans skapar dom en fantastisk ljudvärld där poesi blandas med elektroniska frekvenser. Ja,ni hör ju själva detta vill ni verkligen inte missa! Så luta er tillbaka, vrid upp volymen, slut ögonen och låt Sayam ta er med på en ljudresa som ni sent skall glömma. Och framför allt...Ni är välkomna till KLANG säsong 3.

Ps. Som vanligt vill vi att ni skickar era ljud till oss här på KLANG så vi kan spela dem i programmet. Det gör ni lättast på klangradio@yahoo.com Följ oss gärna även på Instagram där heter vi klangradiok103.

Allt väl. KLANG.

MIXCLOUDLÄNK: https://www.mixcloud.com/K103/klang-s3-e1-fringe-festival-framgments-say...

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan F Källman

Redaktion

Johan F Källman.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

https://www.instagram....

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se