KLANG

RADIO UTSTÄLLNING - SOUND PHOTOGRAPHS OF GOTHENBURG - JOHAN F KÄLLMAN

TADA!!! Varmt välkomna till denna världsunika händelse. Nämligen en konstutställning i radio!!! Ja, ikväll är det rentav vernissage och världspremiär för ena halvan av KLANG-redaktionens utställning Sound Photographs of Gothenburg.

Johan är till vardags student vid Akademin Valand och nu när alla fysiska utställningar har blivit inställda (F*CK U CORONA) så tog vi oss friheten att ställa ut hans ljudkonst här i KLANG. (Sue us). Men saken är ju som sådan att vi spelar ju alltid ljudkonst i vårt program så att göra en radiosänd utställning av hans ljudfotografier funkar ju faktiskt helt fantastiskt :) Men vad är ett ljudfotografi för något då? Ja, det hela verkar vara väldigt komplicerat och Sayam gör en utmärkt intervju med Johan och ställer honom mot väggen i ett artist talk. Vad svarar han? Vem är han? Hur är det att vara student på en sådan välrenommerad konstskola som Valand. Lars Lerin, Ruben Östlund och Annika von Hausswolff är ju bara några av alla stora konstnärer som studerat där. Känner han dem? Blev han gripen av polisen när han tog ett ljudfotografi av Landvetter? Vilket var det farligaste ljudfotografiet? Detta och mycket mer kanske ni får reda på i det åttonde programmet för säsongen av KLANG. En sak är i alla fall säker... Ni är all varmt välkomna in i Galleri KLANG. Vinet är serverat och snittarna står på bordet. Varsågoda.

MIXCLOUDLÄNK:
https://www.mixcloud.com/K103/klang-program-8-radio-utst%C3%A4llning-sou...

Tracklist.

1. Johan F Källman - Centralstationen
2. Johan F Källman - Nordstan
3. Johan F Källman - Skansen Lejonet, Nationaldagen
4. Johan F Källman - Fiskeauktionen
5. Johan F Källman - Liseberg
6. Johan F Källman - Götaplatsen, Nyårsafton midnatt
7. Johan F Källman - Landvetter Gothenburg City Airport.
https://soundcloud.com/jfk-484304261/sets/sound-photographs-of-gothenbur...

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan & Sayam

Redaktion

Johan F Källman & Sayam Chortip.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

www.instagram.com/klan...

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se