KLANG

LJUD TAR ALDRIG SEMESTER!!!

LJUD TAR ALDRIG SEMESTER!!!!

Välkomna till det 10.e programmet av KLANG säsong 2. I detta avsnitt hyllar vi alla er FANTASTISKA lyssnare som skickar in era ljud till oss. Vi är så glada för eran vilja att medverka med eran konst i KLANG så vi bestämde oss helt enkelt att HYLLA er med ett helt avsnitt!!! Varsågoda!!!

Vi inleder med underbart rå domedags industri från FABRIKEN för att sedan ta oss vidare genom läskiga gångar fyllda med gnisslande kedjor i verket Rapid Passes skapat av de Norska ljudguttarna Marcus Reistad och Per Antonsen Guttormsgaard. Sedan blir det raka vägen till ljudfrisören där Modsfrisyr väntar med sina saxar i två av galet psykotiska ljudkollage. Är han tokig på riktigt? Ni avgör själva men GALET BRA det lovar vi att dessa kollage är. Efter denna underbara craziness tar vi oss till Thailand för att möta upp med den trippiga och spirituella ljudkonstduon PON som bjuder på ett psykopsykadelsikt verk skapat med så mycket dreamy reverb och delay att det blir svårt att stanna kvar på Tellus. Så förbered er på att levitera ut i atmosfären. Vi landar på Landvetter igen och tar bussen in till stan för att möta ljudmarodören KOXY med sitt verk Ögonlaser. Enligt KOXY är ögon och laser en perfekt kombo och ja....Efter att ha hört verket är vi beredda att hålla med. Sedan gött fölk!!!...ÄR DET DAGS FÖR EN DEBUT!!! Det är poeten och den fabulösa pianisten Henrik Mimerson som bjuder på fenomenal ljudkonst blandat med poesi i ljudverket Dvärgkastning. Helt svindlande och precis så absurt som vi älskar här på KLANG. Sedan är det dags för drömmig ambient i verket Drällvävaren skapat av IHANA. Till sist så avslutar vi programmet med att lyssna på SURROUND skapat av konstnären JFK. Verket består av samplingar av ett bisamhälle blandat med liveinspelade modulsynthar. Ja,ni hör ju. Detta avsnittet är av episka mått och till stor del skapat av er lyssnare, så vi vill bara säga... STOORT tack och fortsätt att skicka era ljud till oss!!! Trevlig lyssning, ha en fin midsummer och var rädda om varandra. SKÅL!!! Johan & Sayam

MIXCLOUDLÄNK: https://m.mixcloud.com/K103/klang-10-lyssnarverk/?utm_campaign=notificat...

TRACKLIST.

1. FABRIKEN – FABRIKEN
2. Marcus Reistad och Per Antonsen Guttormsgaard - Rapid Passes
3. Modsfrisyr – Ljudkollage 1
4. Modsfrisyr – Ljudkollage 2
5. PON – Regn i Oktober
6. KOXY – Ögonlaser
7. Henrik Mimerson - Dvärgkastning
8. IHANA – Drällvävaren
9. JFK – Bin & Blipp

DEBUTANTEN HENRIC MIMERSON'S hemsida: https://henkepoet.wordpress.com/

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan F Källman

Redaktion

Johan F Källman.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

https://www.instagram....

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se